• 9.373.024 stemmen

Swimming with Sharks (1994)

Komedie / Drama | 101 minuten

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titels: The Buddy Factor / The Boss

Geregisseerd door: George Huang

Met onder meer: Kevin Spacey, Frank Whaley en Michelle Forbes

Plot Swimming with Sharks

"In Hollywood his dreams could come true. But first he has to make coffee."

Guy wil het gaan maken als filmproducent in Hollywood en er is een manier waar op dat heel snel kan gaan en dat is als je assistent wordt van een producer. Hij wordt de assistent van Buddy Ackerman. Al snel blijkt dat Buddy het leuk vindt om het leven van Guy erg moeilijk te maken, hij doet dit door hem allemaal onzin opdrachten te geven en hem compleet uit te schelden als hij er zin in heeft. Maar Guy zal dit niet zo maar over zich heen laten gaan.

avatar van otherfool

otherfool

Lichtelijk briljante film met een sterke cast, interessant gegeven en een opmerkelijk en lekker duister einde. Aanrader!

4*.

avatar van Mescaline

Mescaline

Geen twijfel mogelijk dat voor het grootste deel Kevin Spacey deze film laat werken, maar tegelijkertijd is Frank Whaley geen verkeerde tegenspeler.
Kevin Spacey weet zijn karakter meer diepgang mee te geven en daarbij ook nog eens geloofwaardig te blijven, velen andere acteurs kunnen hem dit zonder jaren van training en ervaring niet nadoen.
En toch vond ik Michelle Forbes ook goed gecast voor haar rol, ze heeft weliswaar niet een super grote rol maar is wel belangrijk voor het plot.

Deze film is hoogstwaarschijnlijk niet voor iedereen en het einde is zelfs een beetje vreemd, maar het lijkt te werken voor deze film.
3,5 sterren zijn zeker op hun plaats

avatar van scorsese

Aardige film over een jongeman die als assistent werkt voor een harde filmproducent. De eerste helft is zeker goed, maar tijdens de tweede helft valt het soms in herhaling waardoor het wat eentonig wordt. Zowel Kevin Spacey als Frank Whaley zijn uitstekend gecast hier, maar het is toch die eerste die de scenes weet te stelen. Net geen 3.5 sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Kevin Spacey schittert als een genadeloze Hollywood producer met als hobby zijn assistenten te kleineren tot ze breken. Het helpt ook niet dat hij een grote misogynist is en amper gevoelens toont. Ondertussen probeert zijn assistent zichzelf te navigeren in deze nieuwe, overweldigende wereld van filmproducties. De vraag is enkel hoelang hij het zal uithouden.

Ik zag onlangs iemand online Swimming with Sharks omschrijven als een mannelijke versie van The Devil Wears Prada en dat slaat de nagel op de kop. Het is geen lichte film en de humor is voornamelijk van de zwarte variant. Er zit ook een groot stuk aan sociaal commentaar in verweven. Het verhaal is uiteindelijk niet erg heel bijzonder maar de non-lineaire vertelwijze past perfect en zorgt voor een wat interessanter geheel. Op het eind zat ik zelfs even met een mond vol tanden want ik zag dat het totaal niet aankomen.