• 9.375.055 stemmen

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Matthew McConaughey, Matthew Fox en David Strathairn

Plot We Are Marshall

"From the ashes we rose."

Op ware feiten gebaseerd verhaal over het footballteam van de Marshall University in Huntington, West-Virginia. Het verhaal speelt zich af in de jaren 70, toen heel Huntington achter haar populaire team stond en het plaatsje leefde voor het football. Maar op een avond na een wedstrijd stort het vliegtuig neer waarin de 75 leden van het team plus staf overleden.

Red Dawson

Leuk filmpje!!

avatar van helleke

helleke

Goeie aangrijpende film.

Wel typisch hoe ze het weer in laatste instantie halen,maar dat is Amerikaanse film zekers?

De acteerprestaties waren ok.

McConaughey, Matthew Fox en David Strathairn waren goed zonder meer.

Ik geloof dat diene zwarte football speler die het overleefd had ook een grote rol speelt in Talk To Me naast Don Cheadle en die vader die steeds naar dezelfde tearoom terug gaat speelt ook mee als 'coach' in Death Race.

3,5 sterren.

avatar van guylopez93

guylopez93

UrbanDjampa schreef:

Heb betere films gezien in dit genre, maar toch het bekijken waard.

welke betere films dan?

maxwevalli

Invincible

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Vond het een mooie film. Zeer aangrijpend. Al zijn Get Carter en Remeber the Titans ook erg goed. Deze film gaat wat meer op de emotie en wat minder op de sport zelf in. 4.5

avatar van maxwevalli

maxwevalli

Timothyvdmeer schreef:

Ik denk dat je Coach Carter bedoelt..?

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Sorry die bedoelde ik idd.

avatar van Theunissen

Mooi drama dat soms ook ontroerde met een schitterende rol van Matthew McConaughey. David Strathairn had ook een mooi deel in deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vermoeiende kitchfilm die mij geen moment weet te raken en verschrikkelijk irriteert. Met de waardeloze Matthew Fox als absoluut dieptepunt. Die man kan absoluut niet acteren en zou zich moeten beperken tot reclames voor cosmeticaproducten.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Aapje81 schreef:

In de serie lost laat die zien goed te kunnen acteren,en ook in vantage point is die niet slecht dus zal wel meevallen wat jij zegt,of het is zijn rol gewoon niet in deze film.

avatar van Aapje81

Aapje81

LEIDENAAR187 schreef:

In Lost (een serie waar ik overigens graag naar kijk) vind ik hem ook het minste en vroeger in Party of Five deed hij mij ook niets. Voor mij is het de John Wayne van deze generatie, een nietszeggende macho die met moeite de juiste gezichtsuitdrukkingen bij de juiste scenes kan plaatsen. Nee, ik geloof dat ik geen fan ben van de man, maar dat hoeft natuurlijk niemand met mij eens te zijn. Maar los van zijn acteerprestatie in deze film blijf ik de rest van het gebodene in We are Marshells ronduit overdreven en kitcherig vinden.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Aapje81 schreef:

Ok dat is jou mening en heb je recht op.

Party of five ken ik niet,weleens 1 of 2x gezien maybe,maar meer ook niet,en zo lang geleden.

In lost vind ik hem erg goed,maar ik zie meer mensen weleens klagen over hem dus je bent niet de enige die dat denkt.

Maar ja,we gaan off-topic en komen er niet uit haha.

avatar van NERD

NERD

Over sentimenteel en cliché, maar toch een genoeg interessante film. Zeker niet slecht. 3 sterren.

avatar van Samio

Samio

komt niet in de buurt van " Remember the Titans" maar zeker wel het kijken waard

avatar van Waku

Waku

"We are Marshall"zal zelfs niet american football fans niet onberoerd laten. Mooie en aangrijpende dramafilm waarin alles klopt. Het verdriet, de verslagenheid maar ook weer de moeizame wederopstanding met alle emoties daarbij horend komen uitgebreid in beeld.Uitstekend acteerwerk en een meeslepende soundtrack maken van dit drama een heelijke warme film die nog lang na galmt als de aftiteling al loopt.

avatar van Epitaph

Epitaph

Enorme meevaller (zachtjes uitgedrukt), want ik had hier nog nooit van gehoort. Bijna de hele film met een glimlach of een brok in de keel gezeten. Echt een emotionele rollercoaster, niks cliche of sentimeteel maar waargebeurt. Ook leuk om McConaughey eens in een andere rol te zien. Kortom een geweldige film (wat mij betreft).

Wie van sportfilms houd ""Ga 'm zien""

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Leuke film

Het verhaal is goed, origineel en mooi dat ze zo'n verhaal hebben verfilmd.

Acteeprestaties zijn ook wel goed, verder niet echt een topper.

Ik houd het op een 3.5*

avatar van Barcel

Barcel

Wel beschamend dat deze film hier best weinig stemmen heeft...

Mooie Film.

De emotie is goed weergeven in de verschillende fasen van het hele proces van het team en de stad zelf.

avatar van yordee

yordee

Jack heeft wel wat met vliegtuigen zeg.

avatar van pieterrr

pieterrr

yordee schreef:

Jack heeft wel wat met vliegtuigen zeg.

haha true storu

avatar van lefollon

lefollon

is ok

ma remember the titans is zeker beter

avatar van diaan11

diaan11

Mconaughey irriteerde me en Fox komt emotieloos over.

Verder is eea (naar Amerikaanse begrippen) ingetogen gebracht waardoor de emotie, ondanks bovenstaande verstoringen, toch bij me binnen kwam.

Denk wel dat dit meer door de gebeurtenis zelf komt dan hoe deze verwerkt is.

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit soort kleffe tranentrekkers kun je het beste aan de Amerikanen overlaten, die weten er altijd wel wat van te brouwen.

avatar van Seifer

Seifer

Toch nog wel een aardig sportdrama. Ja het is een typische Amerikaanse tranentrekker, maar de gebeurtenissen in het verhaal zijn eigenlijk ook wel treurig te noemen.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

gisteren avond gezien. een redelijke film met een goede cast, maar beetje jammer van het amerikaanse sentiment.

op zondag 24 april komt de BBC met een film over de vliegtuigramp met Manchester United spelers in 1958. Beetje dezelfde richting als deze film want gaat ook over het opbouwen van een nieuwe football team. In United, ex Doctor Who David Tennant heeft een van de hoofdrollen

BBC News - Munich air tragedy remembered in TV drama - bbc.co.uk

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het is een hele mooie film, de emotionele sfeer vult de kamer snel en je raakt ontroerd door de dunste gebeurtenissen. Ik werd soms erg zielig. Maar dat betekent niet dat het ook een hele goede film is. Er gebeurt niet al teveel en er volgt alleen maar meer van hetzelfde. Alles is perfect in beeld gebracht, en alles word erg mooi verteld maar je blijft minder lang geboeid. Het laatste kwartiertje was ik al weggedompeld en kreeg je alleen nog maar de wedstrijden te zien. Voor mij niet echt boeiend, maar dat hoort nu eenmaal bij de film. De enige reden voor het kijken van deze film was de cast. Die is erg prima, en vond het erg leuk om Matthew Fox (Lost) eens in een andere rol te zien dan op het eiland waar mysterieuse dingen gebeuren. Hij is erg aantrekkelijk hoor, hij mag er wezen maar Matthew McConaughey stal voor mij echt de show. Wat was hij goed zeg! Zijn manier van praten en zijn personage mocht ik wel. En hij zag er ook nog eens goed uit Meestal vind ik hem maar gewoontjes maar hier laat hij toch zien dat hij alle rollen aan kan. De rest deed het ook meer dan goed, en iedereen zat lekker in zijn/haar rol.

Het werd op den duur een beetje langdradig en het einde is natuurlijk aan de ene kant voorspelbaar maar ook weer een mooie afsluiting. Het is niet 1 van de beste films die ik heb gezien, want werd er minder door geboeid dan andere films. Maar ik moet toegeven, het is wel 1 van de beste films die zo goed verwerkt is en zo goed uitpakt dat iedereen dit wel gaat waarderen ook al heb je niks met football zoals ik. Een aanrader, maar niet echt plezierwaardig wel een erg mooie drama.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Bij deze film kreeg ik verschillende keren een kippenvel moment, en dat gebeurd mij niet vaak.

En zoals hierboven al gezegd wordt, McConaughey speelt zijn rol in deze film echt geweldig. De toon en houding van hem in deze film, super!