Genre: Drama / Sport
Geregisseerd door: McG
Met onder meer: Matthew McConaughey, Matthew Fox en David Strathairn
Plot We Are Marshall
"From the ashes we rose."
Op ware feiten gebaseerd verhaal over het footballteam van de Marshall University in Huntington, West-Virginia. Het verhaal speelt zich af in de jaren 70, toen heel Huntington achter haar populaire team stond en het plaatsje leefde voor het football. Maar op een avond na een wedstrijd stort het vliegtuig neer waarin de 75 leden van het team plus staf overleden.
Jack Lengyel
Ticket Taker
Chris Griffen
Mickey Jackson
UrbanDjampa
Heb betere films gezien in dit genre, maar toch het bekijken waard.
TheRisingSun
Ik hou van dit soort films! En na de trailer gezien te heben, denk ik dat ook deze mij weer zéér zal gaan bevallen!
martien76
Volgens mij komt deze helemaal niet meer?
Volgens mij komt ie dit jaar nog uit in de videotheek.
En ik vondt het een goede film als je van die genre houdt .
Gr Martien
erwinneke
Net deze film gekeken.
Vaak houd ik niet van waargebeurde verhalen.
Dit vooral omdat het verhaal vaak gedramatiseerd word.
Bij deze film vond ik dat echter geen probleem, goede acteurs en zo nu en dan echte beelden van die tijd.
Kortom goed verhaal, leuke film.
christophel
Ik vond deze film goed, vooral omdat het realistisch is, echt gebeurd
gef hem een ****4
johnrambo
Zeer voorspelbare film, vol met clichés.
Over de top, en zeer pro-amerikaans.
Echte feel good sportfilm die zo feel good is, dat het goede gevoel nauwelijks over komt.
Er zijn ook goede dingen aan deze film hoor.
Matthew McConaughey, Matthew Fox en David Strathairn spelen gewoon goed.
Het camerawerk en filmmuziek zijn ook goed.
De film steekt goed in elkaar, en kent in de lange speelduur weinig slappe momenten.
Gioia221
vind het echt een goeie film.
ik zat tussen de 4 en de 4,5.
+ punten
goeie acteurs
heel goed geacteerd
goed verhaal
- Punten
het verhaal is goed maar er zijn nog 10 andere van dit soort films(niet erg orgineel behalve de feit dat het gedeeltelijk waargebeurd is)
beetje langdradig, ze hadden niet alleen maar 1 wedstrijd er in moeten doen waar ze winnen, vind ik.
missl
mooie flm!
meeslepend, al ken ik nog enkele van dit soort films was deze toch het meest aangrijpend doordat het echt gebeurd is waarschijnlijk.
mooi gespeeld en mooi verhaal
3,5
bartje30
Net gekeken en ik vond het een erg goede film, goed geacteerd, goed camerawerk en geweldige muziek.
Dit is naar mijn mening één van de betere waargebeurde verhalen die ik in een heel lange tijd gezien heb, heb af en toe zelfs met kippenvel op de bank gezeten.
Echt een aanrader dus!!!
4 *
faun
Kijk ik weet dat het waar gebeurd is en dan krijg je dus de bevestiging dat Amerikanen echt zo ongelovelijk nep zijn met hun geschreeuw "WE ARE MARSHALL".
Ik geef hem een drie voor de moeite die in de film is gestoken.
Ik geef hem een drie voor de moeite die in de film is gestoken.
wat is dit toch voor onzin?
Sunglasses
Nou ondanks alle kritiek vond ik het toch echt een mooie film !!! Van het einde hadden ze misschien wat meer kunnen maken maar al met al vind ik die film toch 4.5* waard !:D ZEKER de moeite waard
Tejoos
Vond het een goede film, moet wel zeggen dat als het geen waarbegeurd verhaal zou zijn geweest dat ik er wat minder van gecharmeerd zou zijn geweest.
thoentje
Heel goede Film! Zeker het bekijken waard! Heel goede acteurs dus een logische 4*
Riddick
Goede film met een mooi verhaal.. Vond het acteer werk echt super in deze film. Vooral de scene tussen Coach (Matthew) en Nate Ruffin (Anthony).. Heel mooi.. Verder zoals Tejoos zei, de film zou veel minder 'interresant' zijn geweest als het niet waargebeurd was. 3,5*
Ché Cliché
Een kleine tegenvaller... Waarschijnlijk door het 'waargebeurd' zijn dat ik nog op een voldoende van 3 sterren uitkom, maar de film miste wat tempo. Te weinig sport, teveel dezelfde soort scenes over mensen die het moeilijk hebben. Heel begrijpelijk allemaal, maar sommige zijweggen waren erg slecht voor het verhaal.
Fox viel mij erg tegen... Die moet het voorlopig maar bij Lost houden denk ik.
TheRisingSun
Wat mij betreft maken ze nog honderden van dit soort films! Kan mij het schelen als ze daarbij wat cliche's uit de kast trekken. En misschien hebben we het allemaal al eens een keer gezien, maar dan net iets anders, ik blijf genieten van dit soort films! Heerlijk!
De combinatie waargebeurd verhaal en sport gaat er bij mij in als zoete koek. Er zijn voorbeelden te over van dit soort films, maar ik blijf ze geweldig vinden.
Ook dit verhaal is er weer een om kippenvel van te krijgen. In ieder geval van het vliegtuigongeluk zeker. Aangrijpend als je ziet hoe zo'n heel stadje op zijn kop staat als het complete footballteam en coaches en een aantal supporters omkomt.
Ook het gebruik van enkele echte beelden van nieuwsflitsen draagt bij aan hoe het overkomt op de kijker. Je voelt je dan toch meer betrokken bij het verhaal.
Enkele bekende gezichten zetten het verhaal kracht bij. Dan denk ik natuurlijk aan McConaughey, maar ook Fox, Strathairn en zelfs Patrick in een kleine (begin) rol. McConaughey speelde sterk, met dat aparte praatje en half scheve mond. Leuk om te zien!
Zoals gewoonlijk met dit genre heb ik me weer opperbest vermaakt en is ook deze film weer helemaal zoals ik ze graag zie, dus een flink aantal sterren staat hier weer tegenover.
4,5 ster
thysum
Als ik op zoek was naar n coach..zou ik McConaughey niet kiezen ..al was hij de laatste op deze aarde
Waar slaat die scheve lip op continu? Echt belachelijk ..komt de hele film over als n malloot ..zwaar irritant!
Vliegtuigongeluk...slaat ook de plank mis..iemand zet gewoon t licht
uit!
Voor de rest best goede film..niet echt boeiend.
Had meer in gezeten
2,5 *
G-Guido
Super film!!! Echt heel emotioneel en toch prachtig hoe ze er mee omgaan!!!!
The Director
Een echte feel good movie. Kijkt lekker weg, goed acteer werk van vooral McConaughey en van lost acteur Matthew Fox. Goed voor een natte zaaie zondag middag als vandaag.
Roeby
Leuke film.
Helemaal in het teken van American Football.
Ondanks dat ik niet zo'n fan ben van deze sport geef ik 3 sterren, omdat de film gewoon heel overtuigend gemaakt is.
Tarkus
Zeer goede, maar ook zeer emotionele film.
Maar hij raakte me, het is een indrukwekkend, waar gebeurt verhaal dat hier wordt verteld en het wordt uitstekend gebracht.
Matthew McConaughey is uitstekend in zijn rol evenals David Strathaim.
Ook de soundtrack is prachtig met muziek die echt past bij de tijdgeest van de film, begin jaren '70.
Hoewel ik geen voetbal- of American Football-liefhebber ben en steeds argwanend tegen deze films opkijk, heb ik van deze prent genoten van begin tot eind.
Blokland
Een "formula-movie", maar wel een verdomd goeie! Een hoop mensen vonden Mathew McConaughey irritant maar ik vond hem charmant en innemend. 4 sterren!
Blokland
Bij nader inzien is McConaughey toch best irritant, dus een halfje eraf
Punkette
Het acteerwerk van Matthew Fox was uitstekend. Ik heb me vooral vermaakt om hem. Maar ik vond de rol van McConaughey ietwat vervelend aangezien hij de 'oplosser' voor alles moest zijn, en die altijd Amerikaanse cheasy praatjes was ik daarmee ook zat. Gehuild als een baby bij het stukje dat de zoon van de verslaggever zijn vader nooit meer te zien krijgt. Optellen en aftrekken een 3,0*
kanjertje
Prachtfilm met uitstekende vertolking van iedereen, zeker van McConaughy

Drie minder bekende films op Viaplay met een prima beoordeling

De zes best beoordeelde films van de vandaag jarige Kate Mara (38)

The Express
Biografie / Sport, 2008