• 9.378.126 stemmen

The Nativity Story (2006)

Drama / Avontuur | 101 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Shohreh Aghdashloo, Keisha Castle-Hughes en Oscar Isaac

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 7 december 2006

Plot The Nativity Story

"Her child would change the world."

Deze film vertelt het verhaal van Jozef en Maria vanaf twee jaar voor de geboorte van Jezus. Door een wonder wordt Maria zwanger, en ze trekken richting Bethlehem, waar haar kind Jezus wordt geboren.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Aardig drama over de achtergrond van Jozef en Maria. Waarschijnlijk niet helemaal historisch correct, maar gelukkig wel onderhoudend. De cast is redelijk goed, vooral Ciarán Hinds steelt de show als keizer Herodes.

avatar van Panoramix

Panoramix

Sympathieke film. Het probleem van een dergelijke film is de dialogen vooral dienen als informatie-overdracht in plaats van dat het realistische dialogen zijn. Meest pijnlijke voorbeeld vind ik Jozef's reactie op Maria's zwangerschap (hoewel hij in zijn acteren grote emotie wil laten zien, is het enige wat hij zegt tegen Maria eigenlijk voor ons kijkers bedoelt om de toenmalige gang van zaken rond dergelijke dingen uit te leggen: 'als ik je niet aanklaag dan verlies ik mijn eer en als ik het wel doe word je gestenigd'. Ik voel me als kijker hierdoor ook wat betutteld. Verder weinig op aan te merken. Engelen vallen eigenlijk altijd tegen in films maar dat kun je een filmmaker nauwelijks verwijten. Fijn dat het vrolijke 'Joy to the world'-sprookje rondom Kerst doorbroken wordt; de geboorte van de zoon van God, in een stal, uit een maagd, onder Romeinse bezetting, was schandelijk. De schande van genade .