Biggie and Tupac (2002)
Genre: Documentaire / Muziek
Alternatieve titel: Biggie & Tupac
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Nick Broomfield
Met onder meer: Tupac Shakur, Nick Broomfield en The Notorious B.I.G.
Releasedatum: 5 juni 2003
Plot Biggie and Tupac
In deze documentaire probeert Nick Broomfield (Kurt & Courtney) achter de waarheid te komen over de dood van rappers Tupac Shakur (2pac) en Christopher Wallace (The Notorious B.I.G.), en de rivaliteit tussen Oost- en Westkust rappers die rond 1996 oplaaide. Via interviews met diverse betrokkenen wordt een beeld geschetst waarin de FBI hoofdverantwoordelijk is voor de moorden.
Himself
Zichzelf - Tupac's Teacher
Zichzelf - Tupac's Bodyguard
Yak
oh my GOD!
na al die opgewarmde slappe a-muzikale hap ook nog eens een film?
Jordy
als je WEL van hiphop houdt, maar NIET van Biggie's eerste cd of het Death Row werk van Tupac is er iets mis met je
als je niet van hiphop houdt schijnt het nog steeds een erg boeiende docu te zijn trouwens...
Yak
Sorry als ik lomp uit de hoek kom hoor, maar ik krijg echt jeuk van alle fratsen die worden uitgehaald om zogenaamde overleden legenden te doen herleven. "Wat hebben we nog van Tupac en Biggie? Ouwe troep in de rerun, wat archiefmateriaal omgeklust tot film en hoppa: iedereeen boe-hoe-hoet zich weer een slag in de rondte. En consumeren maar!"
Ramon K
Ik sluit me aan bij Yak. Ik zit ABSOLUUT niet te wachten op een typisch Amerikaanse documentaire over twee rappende criminelen die de muzieksmaak van de jonge generatie voor altijd verneukt en vercommercialiseerd hebben. Ze zullen wel weer afgeschilderd worden als helden; immers in de synopsis staat al weer vermeld dat de FBI er wel weer achter zal zitten. Ik vermoed dat dit weer een verafgodingsprodukt gaat worden. ( ik weiger ook om films als Ali te gaan bekijken, weer zo'n "afgodingswerk" van een Amerikaanse held)
Lol!
Deze regisseur maakte ook al een film over de toedracht van de dood van Kurt Cobain trouwens. Je kan verwachten dat er weer een hoop complottheorieen uit de hoge hoed komen..
Jordy
zo praatten m'n grootouders over de Beatles
Maar goed... ik denk dat de meeste mensen de commerciele rotzooi die NA hun dood onder de namen van Tupac en Biggie uitgebracht werden in hun hoofd hebben.. dat was erg triest, en niet de schuld van de heren zelf die (toen ze nog leefde) goede hiphop maakten
In een discussie of hiphop goede muziek is of niet heb ik geen zin... maar een beetje respect verdienen de 2 wel.
Jordy
het is een BRITSE documentaire, waarin de 2 nogal kritisch aangepakt schijnen te worden. Over het zware leven vd ghetto's rappen terwijl ze op dure privé scholen zaten enzo
misschien is dit interessant
Ramon K
Ok mijn fout, het is een Britse documentaire.....maar dadelijk krijgen we ook nog documentaires over Britney, Dr Dre en andere "muziek-iconen. Mijn probleem met deze tegenwoordige iconen is hun gebrek aan talent en hun indoctrinatie van de massa. Vooral Hiphop heeft typische teksten die bijna altijd over het ghettoleven gaan. En Britney heeft alleen maar van die puppylove-songs. Deze mensen gebruiken samples uit songs, die het vroeger goed deden en die de jonge generatie niet kent. Of ze coveren gewoon prachtige oude nummers. Ze weten dat die nummers nu weer aan zullen slaan. Wanneer krijgen we weer lyrics die ergens over gaan, songs met een statement, nummers die ons weer laten realiseren en nadenken. Kijk naar bijv The Doors, Jimmi Hendrix, Jefferson Airplane, Tears for Fears of RadioHead.
Dat is nu ook het probleem met de meeste films.....ze hebben geen inhoud meer, geen statement, geen creativiteit en geen fantasie. Men houdt zich alleen aan de richtlijnen, de regels waaraan gehouden moet worden om de massa en de kassa tevreden te stellen. Ik zeg Fuck de massa, en laat onze creativiteit weer zegevieren!!!!!!!
Jordy
damn wil deze docu erg graag zien, maar 9 pond op play... maar ja dit is echt zoiets dat je 1x kijkt
en die bios-release hier zal ook wel niet veel betekenen...
Hij is van Nick Broomfield, van de erg slechte documentaire Kurt and Courtney. Waarschijnlijk dus een prul.
LZA
Wat een ongelooflijk lompe poster is dit zeg...hoe oud was die tweepak destijds?
ericck
Ben erg benieuwd naar deze filmdocu. Kan een erg groot succes worden, want ik denk dat ik niet de enige met interesse ben.
Jordy
Ja ik, hij is in Engeland al op dvd uit. Schijnt erg erg interessant te zijn. De plek op de voorkant op MovieMeter verdient ie niet echt trouwens, 't is nou niet echt een grote release. Welke film op de voorpagina verschijnt hangt nu van het aantal berichten bij de film af, moet ik maar even wijzigen.
jasper
Waarom? Is toch een logisch gevolg van de discussies hier?
Jordy
Waarom? Is toch een logisch gevolg van de discussies hier?
dat snap ik, maar het is niet "de grote release" die ik normaal gesproken op de voorpagina wil...
Jordy
ze zijn nog op zoek naar een samenwerkingspartner voor hun filmsite
sjob
hip hop is erg belangrijk voor mij maar tupac en biggie zijn dit absoluut niet deze docu intersseert mij dan ook weinig.
en ik denk dat als je je gedraagt als tupac die iedereen met wie hij samenwerkte daarna afkraakte in z'n teksten zijn verdiende loon gekregen heeft. ik vind het knap dat hij het nog zolang heeft uitgehouden.
bij biggie heb ik begrepen dat hij uit zijn drugs verleden nog wat had openstaan wat hem de das heeft omgedaan. tja als je je in die kringen begeeft moet je dat ook niet doen. begrijp mij goed ik weet het ook niet precies en vind het geen slechte muziek maar ik wordt doodmoe van het feit dat ze al jaren dood zijn en we er maar niet vanaf komen ze worden te veel de hemel in geprezen. er zijn zat andere goeie gasten.
en waarom die twee ik wil wat meer over big l en big pun horen!!
waarom is iedereen zo met deze 2 rappers bezig terwijl er hondereden net zulke goeie zijn die geen kans maken door de kortzichtigheid (goed nl woord) van de gemiddelde rap/hiphopfan.
f*ck de gevestigde namen probeer is wat anders!!! maar ik hou op want ik dwaal af.
Jordy
sjob, discussie over hiphop in het algemeen (niet specifiek over deze film) via de forumlink die je hierboven ziet svp
Neder
wat kanik me ergeren aan dit soort docu's
die 2 kerels zijn hogerop gekomen door drugs te verkopen en te moorden. Ze verdienen het niet om als icoon van wat dan ook beschouwt worden.
Ik kreeg zelfs de indruk dat dezelfde mensen die de term "Topcrimineel" (bijv. cor van hout) in kranten en journaals gebruiken een hand in de regie van deze film hebben gehad
Tis schorem net als biggie en tupac. Alleen komt dat niet naar voren in de documentaire en daarom zuigt het IMO ga er niet eens op voten zelfs dat verdienen die 2 boefjes niet
Jordy
Heb je 'm echt gezien? Er wordt (gelezen in reviews, ik hoop 'm morgen te zien) toch juist onthuld dat ze NIET de stoere gangsters waren die ze zeiden te zijn?
T.O.
Dat zou toch niet zo'n grote onthulling zijn, of wel ?
Neder
ja ik heb em ' echt' gezien :S
Er komt meer naar voren dat ze niet op hele jonge leeftijd fout bezig waren maar later maken ze dat goed door in een noodvaart het leven van veel mensen te beeindigen of verpesten.
Ze kiezen er dus zonder reden voor om een crimineel leven te leiden terwijl ze uit een redelijk normaal gezin komen. Het zijn twee losers of life en daarom zijn ze nu ook dood denk ik.
Jordy
Nou volgens mij hebben we niet dezelfde film gezien Neder.
Goed, ik vond 'm wat tegenvallen. Broomfield maakt een paar interessante punten maar ik vond het allemaal nogal rommelig. Geïnterviewden die (zo te zien) liever hun mond houden, onlogische muziek-keuze, enzovoorts. Jammer.
"And when your album sales wasn’t doin too good
Who’s the doctor they told you to go see?"
"ik zeg Fuck de massa, en laat onze creativiteit weer zegevieren!!!!!!!
"Now all I get is hate mail all day sayin dre fell off
What cause I been in the lab wit a pen and a pad
Tryin to get this damn label off?
I ain’t havin that; this is the millenium of aftermath
It ain’t gon’ be nothin after that
So give me one more platinum plaque
And fuck rap! you can have it back"
"Nowadays everybody wanna talk like they got somethin to say
But nothin comes out when they move their lips; Just a bunch of gibberish
And motherfuckers act like they forgot about dre"

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

What Happened, Miss Simone?
Documentaire / Biografie, 2015

Das Weiße Band - Eine Deutsche Kindergeschichte