• 9.374.478 stemmen

Geregisseerd door: John Frankenheimer

Met onder meer: Don Johnson, Penelope Ann Miller en William Forsythe

Releasedatum: 22 juni 1989

Plot Dead Bang

"For one cop this isn't just a case. It's a war."

Op kerstavond wordt agent Gary Kimble in koelen bloede vermoord door een man die net een overval heeft gepleegd. Inspecteur Jerry Beck van de dienst moordzaken krijgt de opdracht de dader te arresteren. Geen gemakkelijk karwei, want hij heeft nauwelijks sporen om zich op te baseren. Zijn instinct leidt hem naar ene Bobby Barnes, een zeer intelligente boef die net vrijgekomen is. Gaandeweg ontdekt hij niet alleen dat Bobby de dader is, maar dat hij tevens deel uitmaakt van een groep blanke extremisten die het plan hebben opgevat systematisch kleurlingen te overvallen en neer te schieten...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Vrij gemiddelde actiefilm, de acteerprestaties zijn goed en de rollen goed verdeeld, maar sommige scenes waren erg overbodig, ook het verhaal wist mij niet altijd te boeien helaas. Een paar aardige momenten inclussief wel geslaagde acteerprestaties maken deze film nog enigsinds vermakelijk.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Leuke politie actiefilm waar ik hier voor nog nooit van gehoord had.

Hij viel me erg mee.

Johnson als agent - deze film moet van net na het einde van miami vice geweest zijn - maar toch helemaal anders dan Crockett. Eenvoudig grappig vond ik, zoals wanneer hij zn bril maakt met kleefband en de slappe lach scene bij de politie psychiater

Verhaal zat goed in elkaar. De scene aan het einde in het ondergronds gedeelte was wel 'n beetje langdradig, maar het einde nog verrassend.

3,5 sterren

avatar van Zinema

Slap script.

Ondanks dat Frankenheimer aan het roer staat, valt deze misdaadfilm een beetje tegen. Johnson probeert er nog iets van te maken en Forsythe stelt ronduit teleur. Het script is slap, de actiescènes worden middelmatig in beeld gebracht en enige spanning is ver te zoeken. Het kijkt allemaal wel aardig weg en kent een prettig tempo, maar echt goed wordt het nergens.

Redelijk.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Prima film over rassenhaat in Amerika. Simpel, maar zeker niet saai. En omdat het in de 80's afspeelt: 3*

avatar van scorsese

Matige film waarin een inspecteur op zoek gaat naar de dader van een dubbele moord, waaronder een agent. Een standaard jaren '80 politie-film met clichématige personages. Hier en daar wel wat onlogisch en ongeloofwaardig (de hele rol van Penelope Ann Miller bijvoorbeeld). Don Jonhson doet verder weinig verkeerd.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een agent is belast met het opsporen van een racistische crimineel die een andere agent heeft vermoord en komt in het white supremacist milieu terecht.
Rommelige politiefilm die teveel wil zijn. Ik heb me er niet mee verveeld. Frankenheimer is niet de minste naam in het genre en staat meestal garant voor kwaliteit. Niet hier dus. Soms erg bizarre scènes die de plank compleet misslaan zoals de one-night-stand en de Woody Allen lookalike-pyschoterapeut. Echt scènes waarvan je zegt wtf... Andere personages falen daarnaast om uit de verf te komen.