Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 1 augustus 2007
Plot Ratatouille
"He's dying to become a chef."
Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.
- Trailer (YouTube)
Anton Ego (stemrol)
Gusteau (stemrol)
Colette (stemrol)
Horst (stemrol)
Lalo / Francois (stemrol)
Angrod_Pallanén
Ratatouille is een geslaagde film, maar zeker niet één van Pixar's beste.
De inleiding is erg simpel, maar weet je wel meteen in de sfeer van de film te brengen. Het verhaal ontwikkeld zich verder niet écht goed en blijft vooral hangen op het simpele niveau van de doorsnee animatiefilm. "Dromen kunnen echt uit komen, als je maar in jezelf blijft geloven" Het is een lesje dat Disney ons al sinds Sneeuwwitje geeft, maar er telkens in slaagt om het een andere, mooie, bewerking te geven. Ratatouille is geen uitzondering daar op, en dat is zowel een voordeel als een nadeel. De gemoedelijke personages, de vrolijke wendingen, de aangrijpende momenten en de prachtige animatie zijn alles wat je had kunnen verwachten van de nieuwste Pixar en daarvoor vervult Ratatouille al je wensen. De film mist alleen het uitzonderlijke dat, zoals gezegd, Finding Nemo, A Bug's Life en Toy Story wel hadden. Zelfs The Incredibles bracht nog wat nieuws met zich mee. Maar Ratatouille weet, buiten adembenemende CGI en hier en daar een mooie scène, niets indrukwekkends te leveren.
Kortom; niet uitzonderlijk, maar wel goed.
3.5
JohnWilliams
Ja Finding Nemo...maar daar noem je wat op.
Erg goeie film, kan niet wachten tot hij uitkomt!!!
Materny
Jij bent denk ik de verkeerde bioscoopzaal binnen gelopen, 2,5* maar...dat verpest de score van deze pracht film helemaal...maar ieder z'n mening.
Ik liep helaas inderdaad de verkeerde bioscoopzaal binnen.
Een pure 2.5, mede dankzij het grote gebrek aan humor.
Nee, geef mij maar Finding Nemo.
JohnWilliams
Je moet toch ook een kans geven aan de wat nieuwere films? Dit vind ik een pracht film, natuurlijk is Finding Nemo ook goed maar geef andere films ook een kans.
Kaffeefiltjer
How kerel, jij verdedigt deze film echt me je leven hein
Mug
'hein' is een Frans woord, betekenend hè / nietwaar. Wordt (zodoende) ook gebruikt in België.
Angrod_Pallanén
Elke nieuwe film krijgt een kans, sommige verspillen het al bij het zien van de trailer, sommige verhogen daarmee juist de verwachtingen. Ratatouille is een prima film, maar niet zo goed als andere Pixars. Daarmee heb ik de film een kans gegeven alleen is het niet goed uitgepakt.
jedymaster
Had eerst me bedenkingen bij deze film maar de film valt reuze mee ik heb me heel goed vermaakt.
Altijdklagen
Ontzettend leuke film. Misschien is het motto al een beetje uitgekauwd, maar pixar weet zijn verhaaltjes altijd weer origineel en goed te vertellen met een lading humor, feel-good en reettegoeie animatie!
Cars was misschien wel de minste van pixar, maar nog steeds beter dan alle andere animatiefilms van andere bij elkaar. (op shrek 1 na)
Ratatouille is weer een topper van pixar die het zelfs voor elkaar heeft gekregen dat ik ben geinteresseerd in koken met fancy spices
JohnWilliams
Oké, het is me nou duidelijk. Maar vond je Cars dan echt zo goed? Was meer een jongensfilm... en meestal maakt Pixar films voor beide groepen.
Angrod_Pallanén
Ik bedoel niet alle andere Pixars
Cars was voor mij betreft een dieptepunt. Een erg slap verhaal, met alleen, wat elke film uit de stallen van Pixar is, een stap verder in de CGI wereld. Grote teleurstelling. Ratatouille is in dat opzicht veel beter.
Materny
Wat kansen geven betreft, is het een beetje irrelevant.
Of je vindt hem leuk, of niet. Simpeler is het niet.
En ik ben een de de weinige die hem matig vindt zo te zien aan het gemiddelde.
Angrod_Pallanén
Je kan natuurlijk ook heel bevooroordeeld zijn over een film, het bepaald meteen je manier van kijken en dan kan een film zelden je gedachte veranderen. Objectief zijn is lang niet zo makkelijk en leuk of niet hangt van vele dingen af...
Materny
Ik was inderdaad niet objectief van tevoren.
Ik had zelfs hele hoge verwachtingen, en misschien dat dat inderdaad de reden was voor deze grote persoonlijke telleurstelling.
berrege
Niet slecht. Het is wel een heel "opvoedende" film voor kinderen. (Je mag niet stelen, niet met je handjes eten, enz.)
chiller
leuk filmpje alleen de laatste 20-30 minuutjes begon het was saaier te worden wat ik jammer vond want de rest was leuk, simpel verhaaltje standaard pixar
Sportingerke
Na enkele eerder teleurgestelde gebruikers, heb ik niets dan positiefs te melden.
Heb vaak moeten lachen, was een leuk verhaaltje, soms ontroerend, dan weer schattig.
Ik kan op dit moment niet echt bedenken welke animatiefilm ik ooit beter vond.
JohnWilliams
Vond het verhaal & idee weer geweldig maar we hebben het dan ook over: PIXAR!!!
sabelaar
Vond hem erg goed,leuk verhaaltje en het ziet er gewoon weer fantastisch uit zoals we van pixar gewend zijn
JohnWilliams
Pixar is inderdaad één van de weinige die je altijd blijft verassen...
menie
Dit is ook weer zo een Leuke film voor de Hele Familie Ik zal hem kijken als ie Op DVD is dus Ga Meteen naar de winkel en pak de Film!
rOxx
kei leuke film man! heb hem gister gezien..! hebben ze echt super leuk gemaakt! 5 sterren(A) hihi
film_kaza
Ik vind dat Pixar juist prachtige verhalen heeft.
- Pop wilt niet vervangen worden.
- Monsters zijn bang voor kinderen.
- Rat wil kok worden.
Hoeveel films gaan daar precies over?
salvatore
- 1937 berichten
Prachtige sfeervolle film met knappe animaties en een hartverwarmend einde! 4*en
tukkerstein
Zeer overgewaardeerde film, maar beter dan Cars en Finding Nemo (maar niet beter dan Shrek). Tegenover de prachtige animatie staat een standaard verhaal, met standaard karakters en de standaard "les" die je uit deze film moet leren. Ik heb slechts drie keer moeten lachen, jammer, voor een humorisitsche film. De tweede helft was gelukkig wel beter, die was boeiend, en het einde was ook erg goed, maar hoger dan een 2,5/5 kom ik niet.
jimbo79
zalig pleante film met schitterende graphics misschien wel de knapste die ik tot nu toe heb gezien in anime, het is ook zo'n echte feel good movie en zonder de irriterende liedjes
RoyCorser
Ik verwachtte eigenlijk helemaal niks van deze film. Aangezien het regenachtige weer toch maar besloten deze film een kans te geven. En dat is me niet tegegevallen, een erg leuke film over een rat die kok wil worden! Een leuke film ter afwisseling van alle thrillers en actiefilms. Van mij krijgt ratatouille een 7 oftewel 3,5 sterren.

Intouchables
Komedie / Drama, 2011