Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Patton Oswalt, Lou Romano en Peter O'Toole
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 1 augustus 2007
Plot Ratatouille
"He's dying to become a chef."
Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.
- Trailer (YouTube)
Anton Ego (stemrol)
Gusteau (stemrol)
Colette (stemrol)
Horst (stemrol)
Lalo / Francois (stemrol)
JohnWilliams
In Leiden draaien ze beiden nog.....ben zelf (natuurlijk) naar de Engelse versie gegaan. Ik moet altijd kotsten als ik die Nederlandse Cast hoor. Met Harry Potter kon ik de Cast ook niet uitstaan!
missy85
echt een schitterende film:D
maar die andere films van pixar vond ik ook wel mooi.
JohnWilliams
Ze zijn allemaal mooi! Finding Nemo, Ratatouille & Toy Story steken er misschien wel bovenuit maar vergeet: The Incredibles Toy Story 2 & Cars niet!
matthijs_013
Een redelijk oppervlakkige film. Absoluut geen hoogvlieger. Pixar wist na Finding Nemo niet meer te verrassen en dat doet het nog steeds niet. Ik heb deze met vrienden gekeken (in de bioscoop!) en ik kan zelf nog positiever zijn dan m'n vrienden. De ene begon maar een beetje naar haar telefoon te reiken en de ander viel in slaap (!).
De film had geen lachmomenten en het verhaal was slap. Veel clichés, onoriginele karakters. De film draagt absoluut niets bij en biedt geen entertainment. Het gemiddelde betreurt me, op zowel Moviemeter als IMDb. De top 250 van tegenwoordig (en op MM over 2 jaar) is absoluut niet meer serieus te nemen op deze manier (voor mij).
Vandernagel
Zo negatief als matthijs_013 hierboven is, zo positief ben ik.
Wat een verademing. Voor mij een van de beste animaties van de afgelopen jaren. Eindelijk!!
Een verhaal met humor, met personages die ook persoonlijkheden hebben, prachtige animaties, sfeer, originaliteit, vaart, realisme en zowel kinderlijk als volwassen. En dat allemaal zonder het gebruik van "super acteurs" zoals Dreamworks (Antz, Flushed Away) tracht te doen. Petje af voor Pixar voor deze heerlijke animatie. Toen ik hieraan begon had ik een 4,0 in mijn hoofd maar toch iets te weinig vergeleken met dit pareltje.
4,5 sterren
Film_La_Timo
ik geef deze film een 3,0. omdat .... ik vond de film niet altegoed. er mooi gemaakt maar ik vind dat het een beetje humorloos verhaal is. maar ach zo ben ik nou eemaal. veder vond ik wel een leuk film
AardeWerk
Meer dan genoeg humor en absoluut van hoogwaardige Pixar kwaliteit (4*)
JohnWilliams
Genoeg humor en ik kan wel zien dat het een Pixar film was inderdaad. Dreamworks is ook goed maar Pixar word steeds beter!!!
Betamax
Leuke film.
Prima humor en origineel verhaal.
vond hem iets minder dan Toy Story.
Absoluut de moeite waard.
ahp2002
Begint een beetje traag, maar wordt steeds leuker. Er wordt veel tijd gestoken in de uitwerking van de karakters, wat je niet vaak ziet in een tekenfilm. Ook zeer veel kleine grapjes die je snel over het hoofd ziet. De echte kunst is dat Remy vaak objecten gebruikt op een hele praktische manier (voor een rat dan). Die kleine dingen maken dat deze film boven het gemiddelde uitstijgt. los van de prachtige animatie..
lugia
ik vond deze film erg leuk ik heb hem gezien met het feestje van mijn vriendje ik geef de film een 5.0
Dudine
in het begin leek het me niet zo, omdat ik normaal niet zo van de animatie films ben, maar het bleek toch best een leuke film te zijn!
3,5
DSonnema
Net gekeken..
animatie wordt steeds mooier en gedetailleerder.. dat alleen al is al 4* waard..
verder zaten er leuke momenten in waar ik om kon lachen en had t een leuk & goed verhaal
4* totaal
RodneyS
Orgineel verhaal, mooi gemaakt en ontzettend grappig. 1 van de beste animatiefilms die ik heb gezien.
JohnWilliams
Dan werd het door deze klapper vast nog een groter feest!
paradis
Leuke film, erg genoten. Beelden zijn net iets anders. Verhaal zit leuk in elkaar. Aanrader!
JohnWilliams
Een aanrader voor het hele gezin, erg komisch allemaal etc.
mishad
Ongelooflijk, Pixar heeft heeft het weer voor elkaar gekregen. Brad Bird, die eerder verantwoordelijk was voor de meesterwerken 'The Incredibles' en 'The Iron Giant', zet zijn zegetocht voort met 'Ratatouille'. Het is een adembenemend mooie film geworden, waar de grenzen van de animatiemogelijkheden weer een stukje opschoven worden. Het verhaal loopt als een trein, de personages zijn schitterend en de humor is briljant. Hier valt niets op aan te merken, dit is een meesterwerk.
JohnWilliams
Inderdaad een meesterwerk Mishad, de rest heb je ook goed beschreven. Vond vooral de actie scenes ook zo leuk en natuurlijk het begin met die oma...de muziek was ook prachtig een hele goeie film en ondanks dat ik:"The Incredibles" zo goed vond vind ik Ratatouille toch beter van Brad Bird....dus hiep hiep hoera voor Bird.
Macmanus
1500e stem!
Heeft even geduurd maar dan toch. Toch nog redelijk ruim voor de jaarwisseling. En geen onaardige film om deze mijlpaal mee te halen.
Pixar stelde me diep teleur met Cars. Maar lijkt zich een beetje te hebben herpakt met deze film. Ik snap de lichte tirade wel van Ramon. Natuurlijk is het jammer dat Pixar een formule heeft die kennelijk werkt en er daarom maar niet van afgeweken wordt. Maar toch hebben de meeste Pixar films wel een hart en ziel imo. Ze blijven weliswaar binnen de lijntjes qua verhaal. Maar zo een prachtig gemaakt afgelegen huisje, en de details in de keuken maken toch wel wat goed imo. De sfeer in deze film is sowieso wel erg dik in orde als je het mij vraagt. En daarom kon ik me toch wel voor de zoveelste keer laten meevoeren in de stroming van het verhaaltje.
Hoe lang ze er zelfs bij mij nog mee weg kunnen komen is natuurlijk de vraag, eerlijk gezegd had ik Pixar al een klein beetje op de zwarte lijst staan na Cars. Maar een treetje hoger, misschien voor een wat lager budget een iets gewaagdere film afleveren mag inderdaad ook wel een keer.
Toch 3.5 solide sterren hoor
JohnWilliams
Alleen de naam Remy vond ik een beetje tegenvallen, ik dacht namelijk eerst dat hij Ratatouille heette tot ik de film zag...maar nu ongeveer 2 maanden later vind ik de naam wel weer wat beter dan toen.
KeviN!:)
Best leuke film waar je goed om kunt lachen aanrader om met de hele familie te kijken.
john kruger
HAHAHAHA wat een leuke film. Mooie kleuren en achtergronden, maar vooral de humor is geslaagd. Zeker 4 sterren waard.
Poela
Leuke film en supermooi gemaakt ! Het enige ongeloofwaardige vond ik de amrikaanse accenten gezien het land waarin de film speelt. 4,5 is ie zeker waard !
JohnWilliams
Vond al die straatjes etc. echt leuk gemaakt wat mij betreft gewoon die volle 5 sterren waard.
T.O.
Werkelijk verbluffende animatie, vind dit echt veel mooier gemaakt dan alle animatiefilms die ik tot nu toe gezien heb. Verder ook erg gelachen en genoten van enkele op zich zelf staande scènes.
Een minpunt vind ik het nogal matig uitgewerkte verhaal. Het besturen van Linguini door Remy vind ik zelfs een enorm zwaktebod in het scenario, ook al is het verder grappig uitgewerkt.
Toch een kleine 4*
Materny
Absoluut mee eens.
Mooi gemaakt inderdaad, maar daar is ook alles mee gezegd.
Een enkele keer een glimlach, meer niet.
JohnWilliams
Jij bent denk ik de verkeerde bioscoopzaal binnen gelopen, 2,5* maar...dat verpest de score van deze pracht film helemaal...maar ieder z'n mening.

Intouchables
Komedie / Drama, 2011