• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Leslie Nielsen, Kelly Lynch en Matt Keeslar

Releasedatum: 11 juni 1998

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Mr. Magoo

"You won't believe your eyes."

Magoo, gebaseerd op het stripfiguurtje is een excentrieke bijziende miljonair. Doordat magoo weigert een bril te dragen raakt hij verwart in de meest vreemde situaties. Zo krijgt Magoo bij een bezoekje aan een museum een bijzonder waardevolle diamant in zijn bezit. Terwijl Magoo op zoek gaat naar de eigenlijke daders van de roof is de politie weer op zoek naar Magoo.

Mr. Quincy Magoo

Austin Cloquet

Ortega Peru

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Deze film is echt voor de liefhebbers van Leslie Nielsen te noemen. Humor is gigantisch kinderachtig, maar heb me er toch wel redelijk mee kunnen vermaken. Iets wat ik meestal wel heb bij films van Nielsen.

Heh.

Net zoals vele van z'n maatjes is Stanley Tong eind Jaren '90 naar Amerika verkast. Maar om dan bij een film als deze terecht te komen, daar moet toch een apart verhaal achterzitten. Misschien in het zog van Jingle Ma, want die zag ik ook voorbij komen op de credits.

Geen actie, wel een nogal typische Nielsen comedy, maar dan met brake grappen en lullige personages (die ik niet kende). Vooral opvallend lelijke monden in deze film, geen idee of dat ergens een referentie naar was maar iedereen leek wel een extra grote bek te hebben. Acteerwerk verder ook erg slecht, met Garner voorop uiteraard.

Lomp verhaaltje enzovoort enzovoort. Eigenlijk telt enkel de humor en die is, een zeldzaam moment uitgezonderd, gewoon érg slecht. Net zoals zovele HK regisseurs voor hem bleeft het voor Tong maar bij één film, gelukkig maar denk ik dan.