• 9.378.486 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mark Hammond

Met onder meer: Vinnie Jones, Patrick Bergin en Eriq La Salle

Plot Johnny Was

"Stop running. Face the future."

Johnny Doyle ontvlucht zijn gewelddadige verleden en verhuist van Ierland naar Londen. Hier wordt zijn rustige leventje verstoord door zijn voormalige mentor Flynn, die uit de gevangenis is ontsnapt en meteen het Ierse vredesproces letterlijk wil opblazen. Het blijkt echter nog niet gemakkelijk om de woonwijk van Doyle, Brixton, te ontvluchten met de politie op je hielen en ze zijn voorlopig veroordeeld tot het afwachten in Doyles huis, te midden van diens vreemde en eigenzinnige huisgenoten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Zinema

Onhip.

Terwijl de film zo haar best doet hip te zijn. Tot op het geforceerde af. Helaas wordt het nergens cool, eerder irritant. Vanwege de twijfelachtige acteerprestaties en het domme en chaotische verhaal.

Het enige leuke aan deze film is dat hij de tijd dood en de aardige reggae-soundtrack. Verder raakt e.e.a. kant noch wal.

Matig.

avatar van Paradise Boy

Paradise Boy

Heerlijke Engelse gangsterfilm met een vaak gebruikt doch zeer interessant uitgangspunt. De heerlijke Britse accenten kunnen me altijd wel bekoren en de Engelse typische humor is ook weer voldoende aanwezig in deze zeer vermakelijke misdaadfilm. Vinnie Jones heeft ons jarenlang getrakteerd op spectaculaire gemene overtredingen op het voetbalveld en toont nu al jaren aan een zeer verdienstelijk acteur te zijn. Kortom een echte entertainer die de mensen al vanaf zijn voetbaltijd vermaakt. Tijdens zijn voetballoopbaan werd hij in binnen en buitenland vaak vergeleken met onze eigen snoeiharde en gemene Hans Kraay jr. Echter heeft hij Hans door zijn acteerwerk natuurlijk op spectaculaire wijze voorbijgestreefd. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar alle films waarin hij nog gaat spelen. Wat ook leuk is in de film is dat voormalig meervoudig wereldkampioen Boksen bij de zwaargewichten Lennox Lewis een verdienstelijke (bij)rol vervult. De man die 'Iron" Mike Tyson zowat in stukjes hakte tijdens zijn legendarische bokswedstrijd toont met deze rol aan een zeer getalenteerde acteur te zijn. Wie had dat gedacht.Ik ben dan ook benieuwd wat er nog gaat volgen in de nabije toekomst.

avatar van Number23

Number23

Een film die bij de casting al flink de mist ingaat. Samantha Mumba als Ierse heroine-verslaafde?? Iers? Complete miscast. Ook La Salle als onvoorspelbare wannabe Jamaicaanse heroine-dealer is een misser. Verder moet Vinnie geen hoofdrollen aanpakken en zijn alle andere belangrijke rollen/personages inspiratieloos gespeeld en uitgevoerd. Alleen Lennox Lewis laat nog wat van plezier in zijn spel zien. Verhaaltje is trouwens ook flinterdun.