• 9.370.282 stemmen

Rupan Sansei: Babiron No Ôgon Densetsu (1985)

Actie / Animatie | 100 minuten

Genre: Actie / Animatie

Alternatieve titels: Lupin III: The Golden Legend of Babylon / Rupan III: Legend of the Gold of Babylon / ルパン三世 バビロンの黄金伝説

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Seijun Suzuki en Shigetsugu Yoshida

Met onder meer: Fumi Hirano en Makio Inoue

Gesproken taal: Japans

Plot Rupan Sansei: Babiron No Ôgon Densetsu

Lupin wordt achtervolgend door een oude dame, die romantische bijbedoelingen heeft. Wanneer ze echter bot vangt laat ze Lupin met een raadsel achter, wat hem naar het legendarische goud moet leiden. Lupin kan de verleiding niet weerstaan en trekt met z'n vrienden op pad om de schat te zoeken. Daarbij wordt hij weer dwars gezeten door de Interpol agenten.

Arsène Lupin III (stemrol)

Daisuke Jigen (stemrol)

Fujiko Mine (stemrol)

Goemon Ishikawa XIII (stemrol)

Inspector Koichi Zenigata (stemrol)

Rosetta (stemrol)

Marciano (stemrol)

Kowalski (stemrol)

Caramel (stemrol)

Jinjao (stemrol)

When Tokyo Movie Shinsha decided to make this third "Lupin" movie, they first chose Mamoru Oshii as director, based on the recommendation from Hayao Miyazaki. During the preproduction stage, however, the company considered Oshii's plan as too avant-garde, and replaced him with Seijun Suzuki and Shigetsugu Yoshida

Oshii werd er ook al uitgeknikkerd na de tweede Urusei Yatsura film. Daarna is hij de typische mainstream wat gaan verlaten en zich meer gaan richten op z'n eigen ding. Wel een leuk weetje

Maf trouwens dat Seijun Suzuki deze film meeregisseerde. Nooit geweten dat hij ook wat in het animatiewereldje gedaan heeft

avatar van tsjidde

tsjidde

Ik denk dat ik The Golden Legend of Babylon het beste kan omschrijven als een soort Indiana Jones verhaaltje in anime-vorm.

Nadat ik gisteren The Castle of Cagliostro van Hayao Miyazaki had gezien, vond ik deze film helaas qua verhaal, maar ook qua tekeningen, nogal tegenvallen.

Leuk.

Zoals de meeste Lupin dingen eigenlijk. Valt zelden tegen, weet altijd wel te vermaken, maar is zelden écht geniaal. Deze vond ik dan net iets interessanter omdat Suzuki gecredit staat als regisseur, maar die impact is uiteindelijk toch redelijk miniem vermoed ik. Zoveel verschilt het namelijk niet van de andere Lupin films.

Wel opvallend is de sterke 70s vibe. Beetje vreemd voor een film uit de mid 80s misschien, maar het voegt wel iets toe. Altijd wel grappig om te zien hoe een deel van een reeks beïnvloed wordt door het tijdperk waarin het gemaakt is, Godzilla heeft zo ook een paar gestoorde 70s films als ik me het goed herinner.

Maar verder is dit gewoon een Lupin film. Een schat, een paar gestoorde achtervolgingen, leuke en guitige personages en wat ééndimensionele bad guys. Vermaken doet het wel, het duurt ook zelden erg lang, maar grootse cinema is het niet. Wel fijn entertainment.