• 8.707.626 stemmen

Gesproken taal: Japans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Makaitoshi Shinjuku

"Prepare To Face Your Demons"

Kyoya is een heethoofdige Nempo-beoefenaar met een iets te groot ego. Op een dag verschijnt Nempo-master Rai in zijn toko en vertelt Kyoya dat hij de enige is die opperslechterik Rebi Ra, die de president gevangen houdt en zijn ziel heeft verkocht aan de duivel, kan stoppen. Kyoya moet naar Shinjuku vertrekken om Rebi Ra's duivelse spelletjes ten einde te brengen. Samen met Sayaka, de dochter van de president, gaat hij op pad. Maar de weg naar Shinjuku kent vele gevaren...

Kyoya Izayoi (stemrol)

Sayaka Rama (stemrol)

Levi Ra (stemrol)

Chibi (stemrol)

Mephisto (stemrol)

Genichirou Izayoi (stemrol)

Master Rai (stemrol)

President Kozumi Rama (stemrol)

Earth Demon (stemrol)

Water Demon (stemrol)

jeroentje

Simpel maar vermakelijk, zeker als je met meer bent en gezellig biertjes zit te drinken. Geen diepgang zoals bij Ghibli films of supermooie tekenkunst (Angels egg, Kenshin OVA) maar wel leuk dus.

avatar van Padd0

Padd0

Het is me trouwens opgevallen dat er bij twee van je toegevoegde films bijstaat; "van de makers van Ninja Scroll". Ik heb trouwens nu ook een film thuisliggen waar het op de hoes staat. Volgens mij is het echt zo'n truc om de hoe-meer-bloed-hoe-beter gekken te lokken.

jeroentje

daar heb je volgens mij 100% gelijk in...Ninja scroll is ook wel redelijk bekend (niet zonder reden, 't is vrij lomp en simpel en het einde vond ik regelrecht suf maar toch heb ik NS met plezier bekeken). Dus zeker ook een verkooptrucje. Welke film heb je liggen trouwens?

avatar van Padd0

Padd0

Ik heb nu vampire hunter d: bloodlust thuisliggen. Niet speciaal ofzo maar gewoon een lekker tussendoortje.

jeroentje

vamp hunter D heb ik alleen gezien als een versie uit 1980 of zo....en dan ook nog gedubt....en da's erg...dus ik heb me nog niet kunnen aanzetten tot het kijken van de in 2001 uitgebrachte versie die jij denk ik hebt. Is die aardiger of in feite ook zo suf?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Best een aardige film, en beter dan Wicked City. De animatie is bij vlagen aangenaam en de monsters zijn weer lekker evil en vrij origineel. Het verhaal is er één van 13-in-een-dozijn (goed vs slecht) maar bij dit soort films doe je het niet voor het verhaal, lijkt me. De hoofdrolspeler(s) zijn bij vlagen wel irritant, en wat die Japanners toch met nichterige travo's zoals Mephisto hebben...? Voor de rest een alleraardigst filmpje. Zoals gebruikelijk bij anime is het aan te raden om met een grote boog om de gedubde versie te lopen, want die is werkelijk verschrikkelijk. 3*

Jammer genoeg al een paar keer hard tegen die gedubde versie gelopen, daarom nog steeds geen stem. Vroeger wel in Japanse dub gezien, vond het toen best een gave en indrukwekkende film. Inderdaad net ietsje beter dan broertje Wicked City.

Erg verwant aan Wicked City.

Kawajiri's tweeluik waar rood en blauw met elkaar in de clinch gaan. Kleurgebruik in beide films is erg opvallend en kenmerkend, iets wat de film sterk met elkaar verbindt, naast setting en thematiek (al is dat een nogal duur woord voor een film als deze).

Demon City behoort tot de eerste animes die ik gezien heb (en daarna nooit meer herzien heb) en had dus wel wat waar te maken. Daar lukt de film best in, zo'n goeie 8 jaar later.

Animatie is vooral vlot wanneer het moet (actiescenes ed), verder zie je wel erg duidelijk waar er bezuinigd is. Niet bepaald erg, als zullen mensen die continue beweging willen zien er zich vast aan storen.

Vind de stijl van Kawajiri niet altijd even mooi, vooral dan de personages, het lichtspel en achtergronden zijn daarentegen wel vaak erg geslaagd. Monsterdesign is wat deze film boven de rest tilt, met vooral het eerste monster (in de trein) dat nog steeds erg cool is. Was ik vroeger ook het meest van onder de indruk.

Lekker kort filmpje, niet teveel gedoe, vlotte actie en lekker demonengeweld. Wel opvallend dat deze na Wicked City kwam, zo tussen Wicked City en Ninja Scroll houdt Kawajiri het toch opvallend braaf.

Zeer fijn om nog een keer terug te zien (in originele taal). Vast iets minder indrukwekkend als je de film voor het eerst ziet, maar bevat nog steeds een aantal mooi geanimeerde scenes en erg gave monster designs.

Zeker charmant, al komt er toch een beetje sleet op de films van Kawajiri. Niettemin nog steeds vermakelijk.

avatar van erik1677

erik1677

Viel me enigzins toch een beetje tegen.

Had hem toch iets ruiger verwacht, en dat is ie helaas niet.

Staat verder wel buiten kijf dat het een mooi gemaaktte anime is.

avatar van Lennert

Lennert

So far toch mijn favoriete Kawajiri. Wicked City was me in een aantal opzichten toch echt te pervers, wat er toch voor zorgde dat ik niet volledig kon genieten van de film. In dat opzicht is Demon City Shinjuku een stuk gekuister, al was er geen moment een punt waarop ik me verveelde. Dit komt ook voor een groot gedeelte omdat het verhaal ondanks het simpele gegeven best interessant was en er ook nog steeds qua design prachtige creatures te zien waren.

Grootste pluspunt blijft echter de mooie contrasten tussen donker en licht en de zeer geslaagde animaties. Het is te zien dat het budget niet heel hoog zal zijn geweest, maar men zorgt juist in die serene scenes er voor dat het niet stoort dat er soms bijzonder statische momenten in de film zitten.

Alles bij elkaar een zeer fijn werkje. Hard waar het nodig is, maar nergens op het perverse of ultiem smerige af, zonder dat men hierbij inboet aan impact.

avatar van RuudC

RuudC

Mijn ervaringen met anime zijn eigenlijk niet noemenswaardig. Het enige wat ik in de laatste jaren gezien heb, is Ghost in the shell. Demon City gaat daar hoogstwaarschijnlijk verandering in brengen. Met zijn prachtige animaties en goed verhaal heb ik de volle tachtig minuten gebiologeerd toegekeken. Het kleurgebruik ervaar ik als een enorm pluspunt, omdat ik dol ben op de typische heldere, felle kleuren die in die tijd veel werden gebruikt. Dat is een van de redenen waarom ik veel naar 80's metal luister, die prachtige hoezen. Demon City heeft een klassiek goed versus kwaadverhaal. Opvallend is wel dat er verwijzingen zijn naar Europese folklore. Niet teveel overigens. Gelukkig hebben de makers genoeg fantasieën om een gave setting te creeëren (demon city). de gevechten zijn mooi, maar enkele demonen zien er fantastisch uit. Het mooiste zijn de tekeningen. Visueel is het erg sterk. Het verhaal staat op een goede tweede plaats. Warm aanbevolen door een anime groentje.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Recentelijk gerereleased (eerste versie was OOP) op Eastern Star/Discotek (R1).

Wel in full frame is dat de OAR - ik vrmoed van wel (imdb geeft geen info)?

avatar van motoko303

motoko303

Toch net iets braver dan Wicked City (geen verkrachtingen), maar daarom niet minder leuk. Ik zag bij andere recensies dat er meer mensen waren bij wie het blauw en rood contrast was opgevallen. Ik weet niet of dit een bewuste keuze van Kawajiri geweest is, maar het geeft de film in ieder geval een heel andere sfeer dan Wicked City.

Voor de rest valt er niet veel aan te merken op Demon City Shinjuku. Ja, de animaties ogen wat gedateerd, maar is dat vreemd voor een anime uit 1988? Het monsterdesign stond in ieder geval zijn mannetje en ook al kende de soundtrack geen echte uitblinkers, volstond het allemaal prima voor dit type anime.