• 9.373.531 stemmen

Geregisseerd door: Shi-Zheng Chen

Met onder meer: Aidan Quinn en Meryl Streep

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Plot Dark Matter

Het verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen over Liu Xing, één van de paar duizend Chinese academici die een speciale visumstatus ontvingen om in de VS te kunnen studeren. Aan de universiteit ontwikkelt hij zich onder leiding van Professor Reiser snel tot briljant wetenschapper. Hij wil zich specialiseren in de natuurkundige theorie van 'Donkere Materie'. Professor Reiser wil echter liever dat hij zich richt op diens theorieën en werkt hem tegen.

Liu Xing

Jacob Reiser

Joanna Silver

Claire Reiser

Professor R.K. Gazda

Gary Small

avatar van Megamar

Megamar

Deze film is zeer ondergewaardeerd in mijn opinie.

Ik heb zelden zo'n goede film gezien die maar zo kort duurde : 1 uur 20

Als dit onderwerp je aanspreekt, dan is niet alleen het verhaal boeiend maar ook de materie waarover gesproken wordt.

Er wordt niet zomaar flauwe kul besproken maar ware wetenschap.

Ik geef deze film zeker 4 punten

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Deze film hangt van los zand en slechte muziek aaneen. Ondanks een enorme veelheid aan scènes gebeurt er vooral het eerste halfuur maar bar weinig, en al helemaal niets dat interessant genoemd kan worden - en dat terwijl het onderwerp daartoe heus wel uitnodigt. Personages, wat mij betreft toch wel de kern van elke dramafilm, wandelen rond in beeld, maar geen een wordt er echt uitgediept; in plaats daarvan is de regisseur drukker bezig geweest alles zo lelijk mogelijk in beeld te brengen, van vreemde montage tot slechte muziekkeus tot afzichtelijke effecten toe. Nee, veel positiefs heb ik hier niet over te melden, en dat terwijl het basisgegeven - een Chinese student die in Amerika net zo onvrij is als in zijn eigen land - best sterk is en ik heus wel wat wil leren over donkere materie, dat nu slechts in vage metaforen wordt uitgelegd. O ja, Merryl Streep banjert af en toe ook even als een verloren schaap door het beeld.