• 9.373.946 stemmen

Horror | 100 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Art of the Devil II

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Pasith Buranajan, Kongkiat Khomsiri, Isara Nadee, Seree Phongnithi, Yosapong Polsap, Putipong Saisikaew en Art Thamthrakul

Met onder meer: Napakpapha Nakprasitte, Akarin Siwapornpitak en Namo Tongkumnerd

Plot Long Khong

"The Devil never leaves You Alive."

Wanneer een reünie van zes vrienden begint, worden ze achtervolgd door een duivelse wereld van zwarte magie en ondergang. Waar de horror begon, gaat deze verder op de zes levens, zonder hen enige kans op verlossing te gunnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Linn

Linn

Wat een geweldige film, vele malen beter als de eerste Art of the devil! Ook dit maal gaat het natuurlijk weer over voodoo maar op een veel ziekere manier als in het eerste deel. Ik vond de aziatische (horror)cinema erg dalen in kwaliteit maar met deze film is er weer een knap staaltje cinema binnengehaald.Het einde is erg verrassend. Wat raar dat nog zo weinig mensen deze film gezien hebben, aangezien hij bij Moviemax gewoon in de rekken staat. Ik raad iedereen aan deze film eens te gaan bekijken. dikke 4,5*

@ Stinissen: Mijn dvd heeft een heel andere ziekelijkere kaft hoor

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Een van de betere films die ik het weekend gezien heb.

Deze bijna gelijk na deel 1 gekeken, had dit dus ook niet verwacht.

Was zeker beter dan de eerste Khon Len Khong.

In de verte is het verhaal wel op één lijn met de eerste, maar toch vond ik deze meer inhoud hebben.

Personages vond ik ook veel leuker, en ze werden naar mijn mening meer uitgediept, waardoor je ook echt in het verhaal komt.

Flashbacks vond ik weer goed neergezet en kwamen precies op de goede momenten.

Veel scene's waren echt heel vies, dat kwam ook eigenlijk al heel snel.

Ze lieten ook echt al het hak en snijwerk tot in het detail zien, wat natuurlijk een pluspunt is.

Alleen soms vond ik het weer iets té, en het ging soms net iets te sloom.

Maar toch echt heel goed vermaakt, en zeker een aanrader.

Weer eens wat anders, een Aziatisch horror filmpje met meer typisch Westerse gore elementen.

Vond de cast erg slecht, jammer genoeg. Beetje hippe, zogenaamd knappe mensen, die doorheen het filmpje draven. Veel meer dan glimmen doen ze niet. Ook het verhaal is maar een aaneenschakeling van weinig boeiende twists en verrassingen.

Leuker was de wat pijnlijkere benadering van het horror thema. Een paar redelijk ranzige en vooral icky scenes. Het uittrekken van de teennagels en vooral het verbranden en afpellen van het vlees zag er ronduit goor uit.

Fijne momenten, die een verder redelijk typisch filmpje wat doen opleven. Vond het zeker niet super, maar een mooie 3.5* krijgt het wel. Weer lang geleden dat ik nog eens binnensmonds "ieeeh" gedacht heb.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik heb deze film 4,5 * gegeven, omdat de horror momenten in deze film echt geweldig goed zijn. Het verhaal is eigenlijk niet eens zo heel erg goed, maar zo'n film moet je denk ik ook niet gaan kijken als je een supergoed verhaal en plot wilt. Het is een horrorfilm en in zijn genre vond ik dit een van de beste die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ben het volkomen eens met Demoniac. Verhaal is matig, maar dat geeft niet want dat is bij praktisch alle horrorfilms zo. De horror op zich. Daar gaat het om in een horrorfilm. Hoe goorder, hoe beter, deze film heeft het horrorniveau heel hoog liggen en daarom ook van mij 4.5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Stuk beter dan het zeer aardige eerste deel, al heeft het vrijwel niets meer met het eerste deel te maken.

Het verhaal is niet bijzonder maar je ziet ze vaak genoeg een stuk slechter dan dit, de twists tegen het einde werden af en toe iets te veel van het goede terwijl sommige wel degelijk tof waren.

Wat dit deel echter interessanter/indrukwekkender maakt is toch wel de gore. Een paar serieus gave scénes zoals die met de salamanders die uit een rug komen of echt smerige als het verbranden en daarna het eraf halen van het vlees, of het trekken van de teennagels.

Dit zorgt ervoor dat het een stuk meer memorabel is dan het eerste deel, de matige acteerprestaties tellen niet zwaar en kom zo op een dikke 4* uit. Nu nog deel 3 voor een leuke prijs zien te vinden.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Onderhoudend werkje dat alleen rond het einde af en toe wat zweverig overkomt. Een pak beter dan het eerste deel, maar heeft er inderdaad vrij weinig mee te maken zoals gezegd (behalve de Art zelf en het wraak-idee erachter, verder vanuit een compleet andere hoek).

Waar het eerste deel een nogal slappe uitwerking had, heeft dit deel toch wel een sterke uitwerking. Neemt ook wat meer z'n tijd in het begin, waardoor je toch wat beter overal inkomt (en het einde wat meer kracht heeft).

Gore is aanwezig, en voor een keertje ook weer eens echt lekker goor.

Acteerwerk vind ik zelf nog wel mee vallen, in ieder geval van onze geschifte lerares.

Einde heeft wel iets fijns, ondanks het eerdergenoemde zweverige (overdaad aan twists en flashbacks). Ik had al in me hoofd dat er iets was met die vergane liefdes-relatie tussen die 2, en dat hij dus ook een vinger in de pap had. Had alleen nog niet door dat hijzelf gewoon dood was

Snel deel 3 maar eens gaan bemachtigen

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het vervolg is wel beter dan deel 1 en eigenlijk ook helemaal uitgepakt. Wat begon met een project bij 1 regiseur word de tweede deel een begin van een nieuwe reeks geregiseert door meerdere regiseurs. Deel 2 komt kwa verhaal wel een beetje op hetzelfte neer maar dan wel met wat meer diepgang. Die meiden vond ik wel erg sexy en die tovenares was me toch een partij gestoord. De voodoo rituelen zijn ook weer nog pijnlijker en dit keer ook heerlijk realistisch in beeld gebracht bv het verbranden van die benen in een close up. Die scene met dat die ene meid in de soep bleek te zitten en dat iemand een stukje nagel van haar in zijn mond kreeg was ook vrijwel nasty.

Was gewoon weer lekker ritueel pijnlijk vermaak. Deel 3 maar eens een keer kopen.

avatar van joolstein

joolstein

Afgezien van de voodoo-thematiek heeft ‘Art of the Devil 2’ weinig gemeen met zijn voorganger. Dit is dan ook alleen maar in naam een sequel (commercieel interessant) dat is maar goed ook! Deze film zit technisch veel beter in elkaar, en bezit prima expliciete horrormomenten. Daarnaast bezit de film de heerlijke sadistische vertolking van de mooie Napakapa Nakprasit als de lichtelijk doorgedraaide schooljuffrouw Aajaan Panor. Toch laat de film het ook afweten zo is; het verhaal erg makkelijk: schoolvrienden komen, enkele jaren na school, bij elkaar voor een gezellige vakantie. En dan is er nog de warrig verteltrant, met alle verschillende vloeken en bezweringen die over elkaar worden uitgesproken. Als de film werkt, werkt hij goed, alleen is de wat oninteressante reis die leidt naar deze effectieve punten nogal tam.