Long Khong (2005)
Genre: Horror
Alternatieve titel: Art of the Devil II
Thailand
Geregisseerd door: Pasith Buranajan, Kongkiat Khomsiri, Isara Nadee, Seree Phongnithi, Yosapong Polsap, Putipong Saisikaew en Art Thamthrakul
Met onder meer: Napakpapha Nakprasitte, Akarin Siwapornpitak en Namo Tongkumnerd
Plot Long Khong
"The Devil never leaves You Alive."
Wanneer een reünie van zes vrienden begint, worden ze achtervolgd door een duivelse wereld van zwarte magie en ondergang. Waar de horror begon, gaat deze verder op de zes levens, zonder hen enige kans op verlossing te gunnen.
Linn
Wat een geweldige film, vele malen beter als de eerste Art of the devil! Ook dit maal gaat het natuurlijk weer over voodoo maar op een veel ziekere manier als in het eerste deel. Ik vond de aziatische (horror)cinema erg dalen in kwaliteit maar met deze film is er weer een knap staaltje cinema binnengehaald.Het einde is erg verrassend. Wat raar dat nog zo weinig mensen deze film gezien hebben, aangezien hij bij Moviemax gewoon in de rekken staat. Ik raad iedereen aan deze film eens te gaan bekijken. dikke 4,5*
@ Stinissen: Mijn dvd heeft een heel andere ziekelijkere kaft hoor
Rianneke_Dan
Een van de betere films die ik het weekend gezien heb.
Deze bijna gelijk na deel 1 gekeken, had dit dus ook niet verwacht.
Was zeker beter dan de eerste Khon Len Khong.
In de verte is het verhaal wel op één lijn met de eerste, maar toch vond ik deze meer inhoud hebben.
Personages vond ik ook veel leuker, en ze werden naar mijn mening meer uitgediept, waardoor je ook echt in het verhaal komt.
Flashbacks vond ik weer goed neergezet en kwamen precies op de goede momenten.
Veel scene's waren echt heel vies, dat kwam ook eigenlijk al heel snel.
Ze lieten ook echt al het hak en snijwerk tot in het detail zien, wat natuurlijk een pluspunt is.
Alleen soms vond ik het weer iets té, en het ging soms net iets te sloom.
Maar toch echt heel goed vermaakt, en zeker een aanrader.
Naomi Watts
Hele goede film. Na het gemiddelde eerste deel kwam deze overtreffende sequel.
Acteerwerk was goed te doen van deze onbekenden, goede regie van het Ronin Team, lekker messy af en toe, een heerlijke sfeer en de film kijkt bovendien goed weg. Ook was ik erg onder de indruk van Chanida Suriyakompon (Nut/Noot), erg onderhoudend non-over-the-top acteerwerk leverde ze af . Een erg opmerkelijk meisje met een betoverend charisma, die bij de wat langdradige momenten me wel bezighield met haar pure uitstraling en haar onderhoudende performance. Iemand om in de gaten te houden.
Nixon17
Leek me geen leuke film maar is me toch heel erg goed bevallen. Lange niet zo'n goed verhaal als met bijv SAW maar toch krijgt ie van mij 4* omdat het gewoon allemaal zo HARD is wat er gebeurt. Ik heb me geen moment verveeld. Verhaal, acteurs en spanning was allemaal redelijk niet zeer goed te noemen. Maar het bloed en de "martel" stukjes waren gewoon zo mooi gefilmd dat ik wel een 4 moet geven. Je moet er wel van houden hoor want hij is nogal grof.
Weer eens wat anders, een Aziatisch horror filmpje met meer typisch Westerse gore elementen.
Vond de cast erg slecht, jammer genoeg. Beetje hippe, zogenaamd knappe mensen, die doorheen het filmpje draven. Veel meer dan glimmen doen ze niet. Ook het verhaal is maar een aaneenschakeling van weinig boeiende twists en verrassingen.
Leuker was de wat pijnlijkere benadering van het horror thema. Een paar redelijk ranzige en vooral icky scenes. Het uittrekken van de teennagels en vooral het verbranden en afpellen van het vlees zag er ronduit goor uit.
Fijne momenten, die een verder redelijk typisch filmpje wat doen opleven. Vond het zeker niet super, maar een mooie 3.5* krijgt het wel. Weer lang geleden dat ik nog eens binnensmonds "ieeeh" gedacht heb.
fritsy
Wie herinnert nog het wisselgeld van boot taxi, aan het einde van de film???
Traxas
Heeeeeerlijke gore momenten. Ik moet normaal nooit in afschuw wegkijken maar de folterscenes lieten me wat aan het einde van Audition denken.. super! Niet voor zwakke magen.
Demoniac
Ik heb deze film 4,5 * gegeven, omdat de horror momenten in deze film echt geweldig goed zijn. Het verhaal is eigenlijk niet eens zo heel erg goed, maar zo'n film moet je denk ik ook niet gaan kijken als je een supergoed verhaal en plot wilt. Het is een horrorfilm en in zijn genre vond ik dit een van de beste die ik tot nu toe gezien heb.
hellblazer93
Ben het volkomen eens met Demoniac. Verhaal is matig, maar dat geeft niet want dat is bij praktisch alle horrorfilms zo. De horror op zich. Daar gaat het om in een horrorfilm. Hoe goorder, hoe beter, deze film heeft het horrorniveau heel hoog liggen en daarom ook van mij 4.5*
~Erik~
Net als in deel 1 was ook hier de opbouw en het zgn. terugkijken in de film slordig verzorgd. Alleen laatste half uur was aardig.
bubba01
Goede film. even denken op het einde hoe het zit maar dat is wel het mooie eraan. Zeer enge stukjes er in. Of beter gezegt ranzige.....maar dat is het mooie aan een horror film.
RealLife
Ugh, die laatste scene was echt de goorste marteling die ik ooit gezien heb in een film. Is de eerste keer dat ik een aziatische film kijk, en ik moet zeggen dat het horror aspect véél meer aanwezig is dan bij al die westerse flut tiener horrorfilmpjes.
4* voor deze film, doet precies wat ie moet doen
nightbreed
Zelden (of nooit) is een deel 2 van een film zoveel beter dan deel 1.
Dit is echt een film voor de horrorliefhebber, genoeg gore en een erg goed verhaal.
Ik snap echt niet hoe het kan dat ze deel 1 zo hebben verprutst en dat deel 2 gewoon vele malen beter is geworden.
Las laatst nog dat het enkel een sequel is in naam (en dan nog enkel de Westerse naam). Marketing truc maw.
Er komt echter wel een Art of the Devil 3, die een echte sequel op deze film blijkt te zijn.
nightbreed
Ohw...kee
Edit (vanwege een foutje in het vorige bericht zie ik nu):
Zelden (of nooit) was.....
Brianna
Niet echt...
nee, idd, die ik heb heeft toch echt een heftigere uitstraling, weet niet welke jij hebt, ik heb degene met de scheermesjes.
Brianna
Zo hee, dat was nou s een goede horror. Heftig, spannend, goed verhaal. Heb genoten.
strunglady
Lekker filmpje. Gore was ruim voldoende. Verhaaltje rammelde en beroerde acteurs, maaaaaaaaar daar gaat het niet om bij horror.
Lui (crew films)
Leuk om een keer te kijken, maar meer ook niet. Vreselijk domme en slechte cast, het enige wat vermakelijk was waren de lekkere martelscene's, met als hoogtepunt de al hierboven genoemde scene waarbij er teennagels werden uitgetrokken maar vooral die met de alligator's, of wat het dan ook waren.
Phantasm
Het cijfer heeft de film te danken aan de gore martelscene's, maar verder was het maar povertjes
Tonypulp
Stuk beter dan het zeer aardige eerste deel, al heeft het vrijwel niets meer met het eerste deel te maken.
Het verhaal is niet bijzonder maar je ziet ze vaak genoeg een stuk slechter dan dit, de twists tegen het einde werden af en toe iets te veel van het goede terwijl sommige wel degelijk tof waren.
Wat dit deel echter interessanter/indrukwekkender maakt is toch wel de gore. Een paar serieus gave scénes zoals die met de salamanders die uit een rug komen of echt smerige als het verbranden en daarna het eraf halen van het vlees, of het trekken van de teennagels.
Dit zorgt ervoor dat het een stuk meer memorabel is dan het eerste deel, de matige acteerprestaties tellen niet zwaar en kom zo op een dikke 4* uit. Nu nog deel 3 voor een leuke prijs zien te vinden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Onderhoudend werkje dat alleen rond het einde af en toe wat zweverig overkomt. Een pak beter dan het eerste deel, maar heeft er inderdaad vrij weinig mee te maken zoals gezegd (behalve de Art zelf en het wraak-idee erachter, verder vanuit een compleet andere hoek).
Waar het eerste deel een nogal slappe uitwerking had, heeft dit deel toch wel een sterke uitwerking. Neemt ook wat meer z'n tijd in het begin, waardoor je toch wat beter overal inkomt (en het einde wat meer kracht heeft).
Gore is aanwezig, en voor een keertje ook weer eens echt lekker goor.
Acteerwerk vind ik zelf nog wel mee vallen, in ieder geval van onze geschifte lerares.
Einde heeft wel iets fijns, ondanks het eerdergenoemde zweverige (overdaad aan twists en flashbacks). Ik had al in me hoofd dat er iets was met die vergane liefdes-relatie tussen die 2, en dat hij dus ook een vinger in de pap had. Had alleen nog niet door dat hijzelf gewoon dood was
Snel deel 3 maar eens gaan bemachtigen
sinterklaas
Het vervolg is wel beter dan deel 1 en eigenlijk ook helemaal uitgepakt. Wat begon met een project bij 1 regiseur word de tweede deel een begin van een nieuwe reeks geregiseert door meerdere regiseurs. Deel 2 komt kwa verhaal wel een beetje op hetzelfte neer maar dan wel met wat meer diepgang. Die meiden vond ik wel erg sexy
en die tovenares was me toch een partij gestoord. De voodoo rituelen zijn ook weer nog pijnlijker en dit keer ook heerlijk realistisch in beeld gebracht bv het verbranden van die benen in een close up. Die scene met dat die ene meid in de soep bleek te zitten en dat iemand een stukje nagel van haar in zijn mond kreeg was ook vrijwel nasty.
Was gewoon weer lekker ritueel pijnlijk vermaak. Deel 3 maar eens een keer kopen.
emma87
Goede film met heel wat ranzige stukjes. Vele malen beter dan het eerste deel waar ik moeite moest doen om wakker te blijven
Vascago
Veel en veel beter dan het 1ste deel. Een beter verhaal, een betere sfeer en het belangrijkst: Veel betere kills, met een paar echt ranzige stukjes. Prima. Snel deel 3 opsnorren
dominion
Dit was echt tien keer zo beter dan het eerste deel.
Dit deel was ten eerste supper spannend.
De kills waren heel erg ranzig en goed bedacht.
Alleen jammer dat het verhaal zo veel op deel 1 lijkt.
Hoop dat deel 3 wat orgineler is.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Long Khong 2