• 9.374.385 stemmen

Met onder meer: Richard Gere, Sean Connery en Julia Ormond

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 27 juli 1995

Plot First Knight

"Their greatest battle would be for her love."

Guinevere (Ormond) belooft om met Koning Arthur (Connery) te trouwen, omdat haar land dan onder de bescherming van Camelot zal vallen. Lancelot (Gere) is een zeer begaafde en moedige zwaardvechter die haar tijdens haar Rit naar Camelot redt van de slechte Malagant. Ze zijn op slag verliefd, maar Guinevere is van plan om haar belofte aan aan Arthur na te komen. Lancelot geeft het echter niet zo makkelijk op.

avatar van veron35

veron35

Film Pegasus schreef:

Connery als koning is wel goed genoeg, stuur Gere naar huis en neem gewoon een andere acteur voor Lancelot.

Vind ik ook Sean Connery is een geweldige acteur.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

veron35 schreef:

Vind ik ook Sean Connery is een geweldige acteur.

inderdaad, Connery deed het wel goed. Laat Gere maar straatmuzikant wezen om zijn geld bij te verdienen, laat hem vooral niet acteren

avatar van P8rb

P8rb

lang geleden gezien, goede film.

3,0

avatar van flieg

flieg

Redelijke film met redelijke actiescènes alleen Richard Gere verpest het een beetje

avatar van Mvisser

Mvisser

Tijd geleden alweer dat ik deze heb gezien! Geweldige film en nog steeds één van mn favorieten! Sean Connery speelt zeer goed, ook Gere vind ik het helemaal niet slecht doen hoor!

avatar van boekenutje

5* voor Connery en 1* voor Gere. Deel dat door 2 en je hebt 3*

Ongelovelijk....!

avatar van Baggerman

Baggerman

Sean Connery 5* + Richard Gere -888734546* = de minimale 0.5*!

Wat is die Richard Gere toch een slijmbal! Bah!

avatar van rose

rose

Gere was gewoon goed hier! Sean Connery blijft geweldig om naar te kijken. Een mooie lovestory.

avatar van Wassup !

Wassup !

First Knight was blijkbaar niet voor mij weggelegd, want ik vond er maar weinig tot niets aan! De actie was maar van een bijzonder laag niveau en Richard Gere had slecht geacteerd, de rest van de cast had redelijk werk afgeleverd. First Knight boeide mij eigenlijk op geen enkel moment, spijtig maar helaas...

Cijfer: 1,5*!

avatar van markq1

markq1

Redelijk goede film

avatar van Anatolia

Anatolia

Waarschijnlijk de eerste film die me de strot uit hangt terwijl ik hem in totaal slechts één keer heb gezien: de ontelbare aankondigingen die ik telkens weer op tv heb moeten aanschouwen (niet alleen de Nederlandse, ook de Turkse tv zendt deze een paar keer per jaar uit) zijn hier debet aan en ik vraag me nu ook af hoe ik destijds in hemelsnaam een 2,5* heb kunnen geven aan dit gedrocht.

> 1*

avatar van roozblooz

roozblooz

nou, ik vond het best meevallen! (en nu gaan we hollands worden ) de film vind ik goe en Gére vond ik deze keer meevallen, zeker toen die dat parkoer moest doen met die bollen en messen enzo vooral julia ormonds was echt geknipt voor de rol van 'guinevere'! daarvoor een 3

avatar van roozblooz

roozblooz

en vergeet sean connery niet!

avatar van bobolinski

bobolinski

ik vonddeze film niet zo sterk. Die richard Gere vond ik niks an, niet overtuigend. Deze ga ik niet kijke vandaag...

avatar van Mlis

Mlis

Mooie film waar ik vaker naar kan kijken

De romantiek straalt er vanaf

avatar van Jessica.

Jessica.

Mmm... net gezien, maar erg enthousiast ben ik niet. Ik vond dat Sean Connery het goed deed, maar de acteur die Lancelot speelde, vindt ik minder. Ik vond hem eigenlijk alleen maar arrogant en niet charmant ofzo.
Deze film laat je ook niet lachen.
Ik heb wel moeten wenen op het laatst als Arthur dood gaat.
Maar verder niet echt geweldig ofzo.

avatar van Resh

Resh

redelijk vermakelijke film als je niet zo veel beters te kijken hebt, leuk verhaaltje meer niet

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Niet zo best,nogal slecht geacteerd vind ik.En als die vent sterft aan het eind ziet hij er ook gewoon uit,ze hebben hem niet even bleek gemaakt ofzo.Hij kan ook nog gewoon praten,terwijl hij 5 pijlen dwars door zijn ingewanden heeft zitten...

de gevechten waren wel wat beter.

2,0

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Redelijk, Slecht kan ik de Film echt niet noemen maar Top ? dat zeer zeker niet, Gewoon een Leuke Film om eens te kijken als je je verveelt maar om hem nou echt te gaan kijken en er op te gaan letten of ik hem 5* zal geven zal naar mijn mening niet lukken, Maar Richard Gere en Sean Connery doen het wel goed vind ik.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Leuke film, elke keer weer genieten, ik heb hem al tamelijk veel gezien. Excellente optredens van de hoofdacteurs en fantastisch verhaal!

avatar van nele

nele

Vind dat Richard Gere irritant acteert en kon me helemaal niet boeien eigenlijk. Bekend verhaal en dat is het ook.

Vond hem niet zo goed eigenlijk.

avatar van v.i.c.t.o.r.

v.i.c.t.o.r.

Decoruitvoer door een kleuterklas?

avatar van Lad

Lad

De film viel best goed mee...

3 sterren.

Leuke film voor een zondag middag goed te doen

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Vermakelijk voor een zondagmiddag, maar geen hoogvlieger. Een van de mindere Connery films die ik gezien heb, al was zijn optreden hier perfect. Gere was helaas een enorme miscast, al probeert hij het hier wel. 2.5*

avatar van Lad

Lad

Bwa, de film is een beetje stroef maar al bij al valt hij best nog mee hoor.

Connery doet altijd veel goed, net zoals nu, maar ook de rest van de cast was behoorlijk.

Het verhaal op zich was wisselvallig. Soms goed en spannend, maar soms ook saai en te voorspelbaar.

3 sterren.

avatar van Mark W

Mark W

Vond het een redelijke verhaallijn. De acteerprestaties waren redelijk (tot goed van Connery). Er waren alleen verschrikkelijk veel momenten dat ik bijna moest lachen om de amateuristische manier waarop een scene in beeld werd gebracht. Met name tijdens het gevecht bij dat tentenkamp (Gere op paard) en tijdens de bevrijding van Guinevere (soldaten vallen in gat). Hierdoor is First Knight geen goede film maar ook geen slechte.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige prent, met een redeijk verhaal. voor de rest goede sets, prima kostuums. het acteerwerk van connory en gere is goed. leuk om eens te kijken. 2,5 sterren.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Vermakelijk, ik had er destijds meer van verwacht helemaal omdat ik van het ridder genre houd. Al met al alles behalve een hoogstandje. Helaas.