Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 27 juli 1995
Bekijk via Netflix
Plot First Knight
"Their greatest battle would be for her love."
Guinevere (Ormond) belooft om met Koning Arthur (Connery) te trouwen, omdat haar land dan onder de bescherming van Camelot zal vallen. Lancelot (Gere) is een zeer begaafde en moedige zwaardvechter die haar tijdens haar Rit naar Camelot redt van de slechte Malagant. Ze zijn op slag verliefd, maar Guinevere is van plan om haar belofte aan aan Arthur na te komen. Lancelot geeft het echter niet zo makkelijk op.
Arthur
Sir Mador
Ralf
Oswald
Blindfold
Actie, romantiek. Wat wil je nou nog meer. Misschien had het verhaal wel een stukje beter gekund.
vic
het einde was erg voorspelbaar (ja het is het excalibur verhaal) en niet erg leuk. ik heb niet genoten
tijmengozer
was een beetje de gemiddelde ridderfilm (gevechten + 1 vrouw), maar toch wel goed gespeeld door gere. connery was wat minder.
spacemangraig
Deze film komt echt zoooow vaak op tv, gewoon niet leuk meer
Obiwannes
Deze film komt echt zoooow vaak op tv, gewoon niet leuk meer
Volledig gelijk. En de film is zoooo melig en saai. De actie is eigenlijk maar slecht en veel spanning zit er niet in. De film stelde me ongelooflijk teleur. En dan laten ze hem (dus ook on Bel.) zoveel op tv zien dat je hem ook nog eens verschrikkelijk beu wordt. En het acteerwerk vond ik ook helemaal niets. 1.5*
Tonyvdb
"Oooooooohhh Richard, wat ben je een stoere ridder !!"
*' 1,5 op 5 *'
FisherKing
Haalt het niveau van de kerstfilms niet eens meer; Gaan kijken op St Juttemis !!
GerwinF
Wanneer is dat precies?
en Richard Gere is trouwens niet overtuigend als Ridder.
shayed
Richard Gere zuigt!!! Maar de film is ook al weer niet ZO slecht. **1/2
maximus
Niet slecht niet goed
maar wel leuk om hem te kijken hoor maar dan natuurlijk een keer
BoordAppel
Typisch zo'n och-dr-is-nix-op-tv-dan-kijk-ik-deze-film-maar film. 3*
amv@123
Jammer, dat er niet wat meer spanning in zat. Had van mij wel wat meer gemogen.
sn@ke
- 2077 berichten
Zeer aardige ridderfilm met een perfecte Seann Connery. Ik vind Richard Gere hier wel goed spelen. Het oude verhaal van Lancelot en Arthur wordt op een mooie wijze tot uiting gebracht. Deze film vol avontuur krijgt van mij 3,5*
sheryl
Een goeie film. Deze film was al een aantal keren op tv gekomen,maar toch blijft het een spannende film. Ik vind deze film wel voorspelbaar en er werd goed geacteerd.
3,5 sterren.
IamBernie
Yep, I loved it too.
Sheryl, je hebt nog niet gestemd trouwens..
Melkor
Toen ik klein was, keek ik enorm op naar Richard Gere als Lancelot. Nu niet meer dus !!
Overlaatst nog eens gezien en ik vond er echt niets meer aan, in de film zijn er geen sporen van merlijn of de heilige graal en Lancelots afkomst klopt ook helemaal niet. Nadat ik Merlin gezien heb vond ik deze film onmiddelijk al van mindere waarde (ook nadat ik het boek had gelezen vond ik hem minder).
Hij krijgt alleen nog maar die 2 sterren van mij omdat ik er vroeger zoveel plezier aan beleefde.
bennie jolink
Middeleeuwse ridders die rondhuppelen in prachtige smetteloze design-kostuumpjes....yeah right!!
Ik kan me niet herinneren dat in het boek Jean-Paul Gaultier wordt ingehuurd door koning Arthur, maar misschien lees ik er overheen???
Tonyvdb
psst, dat waren geen echte ridders hoor !
Dat was Richard Gere, ge weet wel, die uit Pretty Woman ...
Diesel
Wat doet Richard Gere eigenlijk in deze film?
Naar mijn mening een van de grootste miscasts ooit. Ik geef toe dat hij goed de faggot kan uithangen, dat deed hij onder andere geweldig in American Gigolo, maar dit is duidelijk veel te hoog gegrepen voor hem.
Captain Pervert
Behoorlijk zoetsappige film waarbij een "oh wat zijn we met zijn allen toch happy in Camelot" sfeertje alles overheerst en ook wel enigszins verpest.
De scene dat Guinevere voor het eerst aankomt bij Camelot en ze de stad bekijkt vanaf de heuvel, omschreef iemand op imdb.com eens ongeveer als volgt: "OF de inwoners van Camelot hadden achter ieder raam een kaarsje branden, OF de kerel die de maquette heeft gemaakt wist niet wanneer hij moest ophouden..."
Iets anders dat de film verziekt is dat deze film door SBS6 (en later hun satellietzender Net5) steevast TWEE KEER PER JAAR is uitgezonden. Net als de films Outbreak en Iron Eagle trouwens.
Stink SBS.
feanaro surion
Jeugdsentiment:D(ookal ben ik pas 15) vroeger echt heel vaak gekeken.
Clint
Hey man, wat doen jullie allemaal supernegatief over deze film. Hij is mooi gefilmd, goede muziek en vooral de scène met de nachtelijke aanval is meesterlijk.
4,5 *
T®inity
That's maybe your opinion, man!!
- Jeffrey 'the Dude' Lebowski
titia
Die scene dat Guineverre voor het eerst camelot ziet, lijkt wel alsof dat gewoon op doek geprojecteerd is(of eigenlijk vond ik het net getekend) , en het wappert! (zo zag ik het jaren geleden in elk geval in de bios, ook op tv lijkt het zo) Ben ik de enige die dat vind? Ik lees er niks over terug.
Is dit een spoiler? geen idee, zet het wel even tussen haakjes.
sn@ke
- 2077 berichten
Idd , er zijn spijtig genoeg heel wat fake beelden in deze film. Eergisteren eens herzien en dat viel mer ook al op. Camelot is een maquette zoals C. Pervert daar al aanhaaldde. Kan ook doodgewone projectie zijn. Film is al oud maar toen kon men toch al wat beters verichten , me dunkt.
morpheus
Vandaag is het weer zover
nice guy eddy
Is hij nu weeeeeeer op tv? 1 week gelden was hij ook al op VT4.

Romantische dramafilm 'First Knight' met Sean Connery vindt weer kijkers op de Nederlandse Netflix

Chariots of Fire-acteur Ben Cross op 72-jarige leeftijd overleden

Qiu Ju Da Guan Si
Drama / Komedie, 1992

Das Finstere Tal
Western, 2014
camelotridderking arthurexcaliburknights of the round tablelancelot