Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 27 juli 1995
Bekijk via Netflix
Plot First Knight
"Their greatest battle would be for her love."
Guinevere (Ormond) belooft om met Koning Arthur (Connery) te trouwen, omdat haar land dan onder de bescherming van Camelot zal vallen. Lancelot (Gere) is een zeer begaafde en moedige zwaardvechter die haar tijdens haar Rit naar Camelot redt van de slechte Malagant. Ze zijn op slag verliefd, maar Guinevere is van plan om haar belofte aan aan Arthur na te komen. Lancelot geeft het echter niet zo makkelijk op.
Arthur
Sir Mador
Ralf
Oswald
De GeuS
Je beleeft hem toch telkens weer anders als hij op verschillende zenders wordt uitgezonden....
Benninf
Ik hem hem al drie of vier keer gezien en ik ga hem vanavond gewoon weer kijken. Vond het altijd een leuke en goede film om te zien, wie weet worden mijn 3 sterren wel opgehoogd.
as
De_Filmpoëet
Een traditioneel heldenverhaal met daarbijbehorende heroïsche trompetgeschetter: een gemakkelijk uitgekozen standaardgegeven die de film een hopeloze voorspelbaarheid geeft. Wellicht is dit een gouden formule, omdat het immers wel een brede doelgroep aanspreekt (het kan ook als een voordeel worden gezien), maar ik waardeer films die met originaliteit dus lef gemaakt zijn, hetgeen hier volledig ontbreekt. Mooi is het allemaal wel: het decor, de aankleding (het ziet er bijna te gelikt uit). Sean Connery zet een goede rol neer. Omdat ik niet met tegenzin heb gekeken geef ik deze 3sterren (dat zou in de toekomst nog lager uit kunnen vallen).
ThaMovieVoter
Ook nu (weer) gezien, ik heb er verder weinig op toe te voegen, de film heeft een aantal grootschalig (lijkende) scènes die ervoor moeten zorgen om de film een hogere trede te geven.
De beelden zijn opzich best mooi geschoten, de natuur is mooi, het kasteel is 'te mooi' het overtreft Rome, dus fake.
De acteurs zijn behalve grootmeester Sean Connery en Richard Gere vrij belaberd, dat vrouwtje die Guinevere speelt ziet er te zachtaardig uit en dat maakt haar deel voor het blote oog vrij ongeloofwaardig.
Ik vind dat een legende niet al te reëel moet worden gemaakt, die tovenaars en draken en wat dan nog meer had er best in gemogen, want dit toont aan dat de machtige koning Arthur nooit heeft bestaan, zijn er bijv. ooit archeologische vondsten gedaan van het mythische camelot, of is het een mysterieus Atlantis, argumenten zonder bewijzen dus.
Deze film had eerst 3,5 ster, maar langzamerhand waardeer ik deze soort films steeds minder, gedegradeerd naar 3 sterren.
btw, ik ben benieuwd wat de naar (kinderwensen) veranderde 'King Arthur', nu draaiende in de bioscoop, ons te bieden heeft...
Captain Pervert
Vandaag is het weer zover
Ja, ik was wat aan het zappen, kom ik hem tegen. Ik zeg je, het was bijna surrealistisch, ik begon al aan mijn eigen verstand te twijfelen...
Muhaha,
De Opmerking van de Dag Award gaat naarrrrrr...
...De GeuS!!
Airbus
wat een opmerking, iets voor in kopspijkers...hahaha sorry maar dit moest ff....
Femke_wfan
Ik vind het een coole film!!
Lekker wegzwijmelen bij Richard Gere!!
In die film ziet hij er vet knap uit !!
Captain Pervert
Nou, hij komt alweer op Net5 hoor jongens
spuit11
Het blijft een aardig filmpje, maar niet heel bijzonder.
mooie ik-heb-niets-beters-te-doen-film
Remi
is dat hulpje van Arthur nou Orlando Bloom?
aedanhoff
Ik vind dit nog steeds een van de beste films over King Arthur, die redelijk trouw blijf aan de legende. Sean Connery zet een goede Arthur neer en Richard gere is als lancelot zoals van hem veracht wordt, charmant en een beetje mysterieus, maar bovenal menselijk
Connery maakt de film nog wel goed, maar verder is dit een overbodige film. Gere is ongelofelijk miscast hier en maakt hij van Lancelot allesbehalve een ridder. Waarschijnlijk mocht hij enkel meedoen vanwege het vrouwelijk publiek. Volgens Connery deed Gere nogal moeilijk op de set en had hij veel streken. Er zijn al zoveel verhalen rond Koning Arthur, dat je origineel of goed moet zijn om eruit te springen. En hier zijn het enkel de namen van de acteurs die bijblijven, meer niet.
Roodkapje
Er zit veel in (tuurlijk, het verhaal is eeeuwwen oud); maar de uitwerking is o zo slecht... Lancelot zou sympathiek moeten overkomen, maar ik erger mij dood al aan dat geglimlach. De enige die een beetje acteert is natuurlijk connery. Kortom: dit is een film zonder gevoel en veel te veel bijzonder slecht geacteerde liefdesscenes.
scoly
Deze film vond ik het kijken waard
- vond het een goede film
kijk is naar die goede choreografie met die zwaardgevechten, daar studeer je maanden voor.
Deze film heeft veel vergelijkingen met ''The Patriot''
PeggySue
Ik vond 't maar slap verhaaltje én ze waren echt gek door Richard Gere in deze film te stoppen (en het had sowieso geen Amerikaan moeten zijn). Dat er [zogenaamd] vrouwen zouden zijn die zwijmelen van deze man. Kots kots als ik dat hoofd met die rare smile van hem al zie (sorry moet ik eventjes kwijt hoor)
Conquest
Actie, romantiek en avontuur maken van First Knight een leuke tv-film. Groots is het allemaal niet, maar wel prima vermaak. Hij is ook niet voor niks al 25x op Net5 geweest. 3*
Fran
- 1953 berichten
Het verhaal vond ik mooi gefilmd maar slap weergegeven. Er had wel wat dieper "gegraven" mogen worden.
_48_MX_
Ik heb de film vandaag gezien, en ik moet zeggen dat het mij een saaie film leek. Maar toen ik eenmaal begon te kijken, zag ik hoe interessant, spannend en leuk de film was.
Leuke film voor een filmavondje, alleen de film moet je niet te vaak zien vind ik.
Fangs (crew films)
Vermakelijke, degelijke avonturenfilm met mooie muziek en een prachtig einde. > 3.5*
Dennizzz
het blijft een 'uitkijker'.. wil hem altijd wel uitzien als hij opstaat!
dmoie-master
Ik heb hem al meerdere malen gezien en hij blijft mooi, enorm dramatische soundtrack, het aloude verhaal dat blijft aanspreken, szchitterende decors en dan is er nog het mythische aan het verhaal van Camelot, King Arthur, Guinevere en Lancelot, het is en blijft een mooie film, 4 sterren...
moviegirl
moviegirl2
Ze haddan Richard Gere de koning moeten laten spelen en iemand jonger Lancelot.
Ja precies, iemand die echt een beetje knap is en op een ridder lijkt: Orlando Bloom, bijvoorbeeld
Het verhaal is echt wel mooi en het einde had niet beter kunt.
Het had alleen wel ietsjes beter geweest volgens mij, als ze meer over de dorpjes en het leven van de gewone mensen hadden gefilmd, gewoon om een indruk te geven van die tijd. Het is wel aanwezig, maar net iets te weinig, vind ik.
moviegirl2
geeft niet, ik begrijp je
ik walg er ook van
Ze haddan Richard Gere de koning moeten laten spelen en iemand jonger Lancelot.
Connery als koning is wel goed genoeg, stuur Gere naar huis en neem gewoon een andere acteur voor Lancelot.

Romantische dramafilm 'First Knight' met Sean Connery vindt weer kijkers op de Nederlandse Netflix

Chariots of Fire-acteur Ben Cross op 72-jarige leeftijd overleden

Qiu Ju Da Guan Si
Drama / Komedie, 1992

Das Finstere Tal
Western, 2014
camelotridderking arthurexcaliburknights of the round tablelancelot