• 9.373.983 stemmen

Met onder meer: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi en Carlo Giuffrè

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 17 april 2003

Plot Pinocchio

De film vertelt het klassieke verhaal van een houten pop die tot leven komt, en van zijn pogingen om een echt jongetje te worden. Ondanks de hulp van de Blauwe Fee en de liefde van zijn vader Gepetto raakt Pinocchio van het ene avontuur in het andere terecht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Is wel aan Benigni toevertrouwd denk ik!

'De film Pinocchio van Roberto Benigni heeft alle records in de Italiaanse bioscopen gebroken. Op 940 doeken werd de film vertoond en leverde het eerste weekend 7,02 miljoen euro op.

Lord of the rings leverde daar in het eerste weekend 'slechts' 5,86 miljoen euro op. Meer dan 1,5 miljoen Italianen hebben het klassieke verhaal over de houten jongen van het weekend gezien. Benigni, die een Oscar won voor zijn film La Vita e Bella uit 1999, heeft in Pinocchio zelf de hoofdrol en zijn vrouw Nicoletta Braschi speelt in de rolprent de blauwharige fee.'

Bron: NOS teletekst pagina 424

avatar van Macmanus

Macmanus

Waarom duurt het zolang voordat hij hier is, april 2003???????????

Mafketels.

avatar van Jordy

Jordy

de recensies zijn niet best...

avatar van Hobbes

Hobbes

ik snap niet dat benigni niet gepetto speelde. daar had ik me wel iets bij voor kunnen stellen.

avatar van Jordy

Jordy

imdb:

"Lethal for kids and an unspeakable insult to adults, this unreleasable fiasco is a torture for all." David Rooney in Daily Variety calls this Pinocchio a "personal folly" for Benigni and remarks that it is "substantially lacking in personality, energy, magic and humor." Fox.com gossip columnist Roger Friedman describes the production as "terribly misguided" and advises: "Of all the things you might do with your kids on Christmas Day, seeing Roberto Benigni's Pinocchio should not be one of them."

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Jordy schreef:

imdb:

ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. Behalve de mooie decors heeft deze film helemaal NIKS dat de moeite waard is. Bovendien is Begnini veel te oud om Pinoccio te spelen ... hij is waarschijnlijk even vergeten dat het houten jongetje een JONGETJE is, en geen ouwetje ... vreselijk!

avatar van Hobbes

Hobbes

ik snap ook niet dat begnini niet gewoon gepetto speelt. lijkt mij een rol die um op 't lijf geschreven staat

avatar van jackie

jackie

Komt deze film ook in de originele versie in de bioscoop of alleen in het Nederlands gesproken?

Originele + Nederlands gesproken versie.

avatar van neo

neo

Nou het was enorm genieten zeg! Benigni op zijn irritants, enorm veel gepraat van pinocchio en een irritante manier van acteren. Wel mooie decors en goeie muziek, maar daar houdt het ook voor de rest mee op. 1 ster

avatar van streeter

streeter

de Amerikaanse versie is waardeloos. Breckin Meyer doet Benigni's stem.

avatar van neo

neo

Wat dacht je van de nederlandse stem van weet ik veel wie het was. Maar altijd nog beter dan meneer Benigni's eigen stem

Bah! Bah! Bah!

Een hoopgevende valse start met een op hol geslagen stuk boomstam die het hele dorp rondhuppelt lijkt het begin te zijn van een anderhalf uur visueel plezier... Toch niet. Buiten de 'crapy' decors valt er echt niets te beleven. Op een oppervlakkige, veel te snelle manier gaan de gevoelloze personages, die bovendien te pas en te onpas verschijnen, langs onze neus voorbij zonder dat we ook maar het minste besef hebben van wie ze zijn en wat ze in godsnaam in de film komen doen. Dat is eveneens het geval met de ongestructureerde verhaallijn. De personages, de decors, het verhaal, de kostuums, de make-up, … bij dit alles werd één simpel, maar niet onbelangrijk woord vergeten, "magie". Tenslotte is het dat waar een sprookje om draait, magievolle sprookjesfiguren die in een fantasievolle wereld de meest intense en aangename avonturen beleven, gevuld met memorabele momenten. Pinocchio voldoet aan geen enkele vernoemde criteria.

Ergens zeg ik dit met pijn in het hart, maar het is een feit : Om zich volledig te kunnen inleven in z'n rol als Pinocchio, heeft Roberto Benigni zijn hersenen laten vervangen door zagemeel. Alsof het nog niet genoeg is dat de hele film niets te bieden heeft, haalt Benigni het ook nog eens in z'n hoofd om zelf de titelrol neer te zetten. Eens Roberto op het toneel verschijnt is de prent ronduit te vermijden, we zaten heus niet te wachten op een man die zo opgaat in zijn eigenvermaak dat hij vergeet grappig te zijn. Ouders gaan automatisch bedenkingen hebben bij het idee dat een veertigjarige, absurde, vleesgeworden pop in een verwijfd kostuum de aandacht van hun allerkleinsten wilt trekken. Verder vrees ik er eveneens voor dat de kleine sloebers meer interesse gaan hebben in de wonderbaarlijke, kleverige wereld die zich aan de onderkant van hun zitplaats bevind.

Nog nooit waren de woorden "...en ze leefden nog lang en gelukkig. Einde!" zo welkom.

Pinocchio - 0,5

hansdir

voor een echte Benigni-fan een "must" . Niet zeuren over Benigni, zeker als je zijn naam nog niet eens kunt spellen.

Lees eerst Pinocchio en kijk dan naar de film. Benigni is trouwer aan het scenario dan de meesten denken.

De eerste ADHD-eigenschappen die ik op het juiste personage (Pinocchio) zie terechtkomen..

Esteban

Met een Benigni-fan naast mij tijdens de film, die het echt wel balen vond te moeten blijven zitten, twijfel ik ten zeerste aan die "must". Als 1/3de van de zaal het effectief afstapt tijdens de persvisie (never saw that before) is dat ook geen al te goed teken. En ikzelf -een film niet uitkijken en beoordelen is tegen mijn principe- heb het énorm moeilijk gehad om me aan mijn regel te houden. En dat terwijl ik het boek wel degenlijk heb gelezen.

hansdir

Gisterenavond nog eens naar Benigni gekeken. Ik blijf het een topper vinden hoor. Kun je Pinocchio wel acteren, hoe zou je het anders moeten doen ? Dat eenderde uit de zaal wegloopt zegt me nog niets. Ik verdenk 80 % van die mensen - persvisie of niet - van onvoldoende op de hoogte zijn of nog simpeler van kuddegeest.

Esteban

Tuurlijk, dát zal het zijn. Dat laatste vond ik gewoon lulkoek. Laat mij dan ook denken dat je een verstokte fan bent, blind voor mankementen eens Roberto er in meespeelt. But that would make a fool out of me. So I don't.

hansdir

Nee hoor, ik ben niet verstokt. Ben heel veel met de Italiaanse taal bezig en ik vind de film gewoon goed, kan het echt niet helpen. Vind hem meesterlijk acteren.Ik blijf bij mijn mening, met alle respect voor alle andersdenkenden. Welke films van Benigni vind je goed ? Ken je "Non ci resta che piangere" ? Wat vind je daarvan ?

avatar van xangadix

xangadix

Alleen dat silhouet van Benigni op de poster doet me al gruwelen..!

avatar van mokum1980

mokum1980

zit deze film nu te kijken kan er geen goed woord over zeggen wat een BAGGER film

avatar van jasha

jasha

Heb op canvas 3/4 van de film gezien, inclusief het einde, man wat was dat overdreven slecht en fake. Het punt dat dat zich in een theater zou kunnen afspelen maakt het zeker niet beter. Het slechtste van al waren ook die valse overdreven mimieken Benigni en de slechte macilla. In deze film ziet die lieve Pinoccio eruit als een zot die dringend in een kruiwagen naar een psychiatrische instelling dient te gaan.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

hij is niet echt goed.

zeker niet slecht , maar hij kon veel veel beter.

ik geef hem 2.0

avatar van martlybra

martlybra

Best een grappig filmpje. Roberto Benigni acteerde heel enthausiast en kinderlijk (vooral zijn hoge, huilerige stemmetje)

Jammer dat Pinocchio niet 'houterig' was.

2½ *

avatar van gotti

Waar ik in La Vita e Bella de ADHD Begnini nog wel kon waarderen, riest hij hier toch wel de pan uit en irriteert hij vanaf minuut 1. Qua verhaal nogal hap snap en van de hak op de tak, visueel gezien had ik het me veel magische voorgesteld. Jammer.

avatar van veron35

veron35

Niet al te goed. Maar ook niet heel erg slecht. Benigni is een beetje irritant als klein kind. Als de rol gespeelt werd door Giorgio Cantarini (kind van La Vita E Bella 10 jaar als hij hier in mee zou spelen) zou de film iets realistischer zijn. Wel schitterende decors.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Naast de Pippi films is dit denk ik de enige film die ik de afgelopen 30 jaar met een Nl-se dub heb gezien.

Op een vreemde manier fascinerend, maar evenzogoed irritant. Benigni is weer erg blij met zichzelf, maar het Narcisme staat niet in de weg dat hij geknipt is voor de rol. De rust lijkt te ontbreken om diepgang te creëren, maar de vaart staat niet in de weg van de reflectie, dus dat hield het een en ander voor mij op de rails.

De decors zijn fraai en zo mogelijk nog mooier is Nicolette Braschi.

avatar van IveLoveMovies

IveLoveMovies

Ze hebben deze film op tv gespeeld maar helaas NL Gesproken. Een het was idd niet om aan te horen zeker de stemmen niet.

Ik hoop dat ze ooit nog eens de originele versie spelen met de taal die er bij hoort. Dan kan ik er nog wat punten bijgeven.

De decor's waren goed en Roberto Benigni speelde rol mischien iets te blij (of hij aan de wiet heeft gezeten). Maar een geknipte rol voor hem. De Special effects waren niet echt spetterend (al was het niet storend). Maar toch voor moeite.

2/5

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Jullie Nederlanders begrijpen er ook helemaal niks van. Ik weet zeker dat als je goed Italiaans kunt (zoals ik), je het een hele goeie film vind.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik vind het een vreselijke film...