• 9.377.648 stemmen

Mom at Sixteen (2005)

Geregisseerd door: Peter Werner

Met onder meer: Mercedes Ruehl, Jane Krakowski en Danielle Panabaker

Plot Mom at Sixteen

"It's about the choices you make next."

De zestienjarige Jacey Jeffries verhuist naar een nieuwe stad met haar moeder en haar jongere zus Macy. Op school wordt ze al snel populair en ze haalt goede resultaten in de klas en op het sportveld. Ondanks haar foutloos parcours is ze echter vaak diep bedroefd. Leerlingenbegeleider Donna Cooper pikt de signalen hiervan al gauw op; als ze dieper graaft, ontdekt ze het grote geheim van Jacey: haar kleine broertje blijkt in werkelijkheid haar eigen zoon te zijn.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich vind ik dit wel een goede film over tienerzwangerschap. Het romantiseert nergens wat betreft zo jong kinderen krijgen en laat zien hoe zwaar het kan zijn bij allebei de kanten van het verhaal (zelf opvoeden of laten adopteren).

Maar de film springt hier nergens uit. Het verhaal verloopt redelijk saai. Ik kom ook niet echt bij de emotie van de betrokken personen. Ik vond het allemaal zo vlak weergegeven. De enige waarmee ik mee een beetje kon meeleven omdat ze haar rol overtuigend neerzette was de lerares.

Het einde vond ik wel erg makkelijk gaan. Nee, het bleef me allemaal net te vlak in deze film.

avatar van Elineloves

Elineloves

Niet voor alle vrouwen. Tienermoedertjes zoals hierboven al wordt aangegeven, zullen zich inderdaad kunnen vinden in dit verhaal, maar voor de rest is het een draak van een film. Ik wist in ieder geval voor geen enkel personage sympathie op te brengen. Leuk hoor, films over jonge kinderen die zelf kids krijgen, maar de uitwerking van Mom at Sixteen is natuurlijk zwaar knudde.

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze film over het moederschap van een tiener betreedt veelal beproefde paden en is in dat opzicht te weinig verrassend. Het pathetische einde, dat je halverwege de film al voelt aankomen, is daar een aardig voorbeeld van.

Enige compensatie voor het voorspelbare verhaal ligt in het goed verzorgde acteerwerk. De aantrekkelijke Danielle Panabaker gaat wat dat betreft een mooie toekomst tegemoet, mits ze niet te lang in het B-circuit van griezelfilms en andere comic book-achtige verhalen blijft hangen.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama TV Movie...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Een bekende actrice Danielle Panaba...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Goed HD kwaliteit breedbeeld...