• 9.176.367 stemmen

Geregisseerd door: Peter Chelsom

Met onder meer: Oliver Platt, Jerry Lewis en Lee Evans

Releasedatum: 21 september 1995

Plot Funny Bones

"Comedy. It's in the timing. It's in the material. But mostly, it's in the bones."

Een jonge komiek voelt zich overschaduwd door zijn beroemde vader. Als de nieuwe act van de jonge komiek flopt in Las Vegas, keert hij terug naar zijn geboorteplaats. Terwijl hij op zoek is naar een nieuwe act, stuit hij op een paar familiegeheimen die nou niet bijster grappig zijn. Plotseling realiseert hij zich dat dit precies de ingrediënten zijn voor de nieuwe act die hij zoekt.

Tommy Fawkes

Laura Fawkes

Stanley Sharkey

avatar van vic

vic

Goeie rol van Oliver Platt.

avatar van tovenaar

tovenaar

Verrassend filmpje!

Het is eigenlijk best een donker filmpje, mooier dan ik van tevoren gedacht had. Vic was jij echt de enige die deze gezien had? Misschien na gisteravond wat meer mensen, maar ik vond hem de moeite waard --> 3*

avatar van EmDee

EmDee

Ik heb er delen van gezien en daar werd ik niet vrolijk van. Maar een stem laat ik dus achterwege.

avatar van tovenaar

tovenaar

Het was ook niet 100 % bedoeld als komedie

avatar van vic

vic

Vic was jij echt de enige die deze gezien had? Misschien na gisteravond wat meer mensen, maar ik vond hem de moeite waard --> 3,5 *

had een toen gehuurd omdat ik ergens had gelezen dat het een sterke film was. Niet echt een komedie maar wel hele grappige/dramatische momenten. Werd door de hele cast heel sterk geacteerd en echt een van oliver platts beste rol. Was wel leuk dat hij op t.v. was gisteren

avatar van Jordy

Jordy

las ergens (geloof Veronica Gids) dat Platt familie van Orson Welles is. Kun je wel zien...

avatar van gotti

mmmm... erg vreemde film. Niet echt een komedie maar toch wel leuk

avatar van DJElling

DJElling

De film is geniaal, de 'komieken' zijn ook in het echt komieken en geen acteurs die een komiek spelen. Zeer goede circusacts moet ik zeggen.

avatar van Diesel

Diesel

Onderhoudende film met alweer een leuke rol van Oliver Platt. 3*

avatar van schobbejak

schobbejak

Funny Bones is een schitterende film. Vooral de Parker brothers raakten mij tot in m'n ziel. Zij vertegenwoordigen een wereld die dreigt te verdwijnen. De wereld van het circus, vaudeville, de clowns...

Een hommage aan mensen die een beroep uitoefenen dat teruggrijpt tot in de oudste tijden: mensen entertainen. Een vak dat wordt doorgegeven van vader op zoon (En van moeder!)

Het einde van de film is schitterend: niet die lieve, nette kinderclown maar een dreigende felliniclown, afstammend van de middeleeuwse bouffons.

Een film met ook een mooie soundtrack.

avatar van bawimeko

bawimeko

Prachtige film! In Nederland nauwelijks bekend; misschien is het thema (een ode aan het varieté-leven van Blackpool) erg Brits. Misschien ook omdat het evenveel drama als komedie is; naast de slapstick van Lee Evens zijn er ook duistere verhaallijnen.