• 9.180.639 stemmen

Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)

Komedie | 98 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jake Szymanski

Met onder meer: Zac Efron, Anna Kendrick en Adam Devine

Releasedatum: 28 juli 2016

Plot Mike and Dave Need Wedding Dates

"They needed hot dates. They got hot messes."

Twee losgeslagen broers, Mike (Adam DeVine) en Dave (Zac Efron) genaamd, worden door hun ouders verplicht om voor de trouwpartij van hun zus in Hawai op zoek te gaan naar een date. Het tweetal plaatst een online advertentie in de zoektocht naar twee welopgevoede dames en komt zo in contact met Alice en Tatiana. Hopend op een wild uitje, worden de jongens overschaduwd door een oncontroleerbaar duo dat hen te slim af is.

avatar van ILDIB

ILDIB

Te Veel flauw gedoe maar t kent ook zijn goede momenten. Die lui moeten echt lol hebben gehad bij de opnames lijkt me.

avatar van Metalfist

Metalfist

The key to teaching children is repetition. You'd be surprised how stupid they are

Ik ben nooit echt zo'n grote Zac Efron fan geweest, maar ik ben de laatste jaren wat aan het bijdraaien. Hoewel hij in films als Me and Orson Welles al wel zijn mannetje weet te staan, zijn het vooral toch die typische puberale komedies à la Dirty Grandpa waarin ik hem nog het meest kan waarderen. Af en toe wat zelfspot en simpelweg een fijne delivery en meer heb je soms niet nodig. Mike and Dave Need Wedding Dates leek dan ook een film te zijn waarin hij zich volledig ging kunnen laten gaan en wat ook niet onbelangrijk is: Anna Kendrick en Aubrey Plaza zijn ook altijd wel een meerwaarde.

En ja, Mike and Dave Need Wedding Dates heeft zijn momenten maar er loopt toch ook veel mis. Het grootste probleem zit hem in twee personages: Cousin Terry en Mike. Met Cousin Terry kan ik op zich nog leven. Oké, elke joke rond haar slaagt compleet de bal mis en kon op geen enkel moment een glimlach op mijn gezicht toveren maar het is gelukkig maar een vrij beperkte bijrol. Mike daarentegen is één van de hoofdrollen maar heeft nog het geluk dat hij kan steunen op de drie andere hoofdrollen. Mike and Dave Need Wedding Dates is ook zo'n film met een vrij hoog grappentempo waardoor er gemakkelijk eens gemist mag worden, afgaande op de bloopers tijdens de credits werd er ook danig geïmproviseerd, maar het viel me toch op dat het vooral de momenten zijn met Mike die mislukken. Verder weet je na de eerste 5 minuten wel perfect wat je kan verwachten en de film stelt op dat vlak niet teleur. Hier en daar een lekker van de pot gerukte scène (die ATV Jurassic Park tour met de nodige gevolgen) en dan vraag je je af in welke mate dit effectief op waargebeurde feiten is gebaseerd. De twee echte Stangle broers hebben nog een cameo (wanneer Terry voorstelt aan twee random dudes - de echte Stangle broers dus - om het midden van een sandwich te zijn) maar de gelijkenis lijkt zich vooral te situeren op de advertentie die ze hebben ingestuurd om aan een date te geraken voor de trouw van hun nicht. Het verhaal is in in ieder geval vanaf de eerste minuut grotendeels te voorspellen.

Maar is dat erg? Neen, dat hoort gewoonweg bij dit soort films. Zac Efron is op zijn plaats als Dave, de meer normale van de twee broers. Er is gewoon iets aan die stoïcijnse blik dat ik wel kan waarderen. Ik vraag me wel af wat hij met zijn carrière gaat doen eenmaal hij te oud wordt voor dit soort rollen maar dat terzijde. Adam Devine is echter te vaak op het randje om nog leuk te zijn. Hij heeft geluk met Efron en Aubrey Plaza aan zijn zijde, want die maken een scène (die vechtpartij tussen hem en Efron bijvoorbeeld) nog de moeite. Als Efron een stoïcijnse blik heeft, dan kan dat zeker gezegd worden van Plaza. Ze vormt echter een leuk duo met de immer vrolijke Anna Kendrick en die laatste blijkt nog over een goede chemie met Efron te bezitten. Alice Wetterlund is als Cousin Terry verschrikkelijk miscast maar toch nog wel even een vermelding voor Stephen Root als vader Tangle die nog sporadisch het laken naar zich toe weet te trekken. De bijrollen zijn verder wat je van dit soort films kunt verwachten, weinig memorabel.

Van Adam Devine zal ik nooit goed snappen wat iedereen anders er zo goed aan vind, vond hem in Modern Family ook al zo tergend slecht, en dat is zonde. Met een andere acteur in de rol van Mike had hier wel eens een halfje extra in kunnen zitten. Er valt veel aan te merken op Mike and Dave Need Wedding Dates maar het hoge tempo zorgt ervoor dat je de grappen die de mist ingaan al snel vergeten bent. Efron, Plaza en Kendrick houden de fun er alleszins in.

avatar van soom

soom

Niet direct een Nog te zien film, maar was er desondanks redelijk benieuwd naar. En ja, al is Onderhond helaas zo'n beetje gestopt met meningrecensies schrijven.. Net als de trouwe site-gebruikers ( ben ik dat, heus? Blijkbaar), houd ik wel ongeveer bij wat ik zie verschijnen in zijn stemlijst.

Zodoende kwam ik dus hier.

Anna Kendrick is nooit beter dan in the Last Five years (ik vind Cathy haar beste rol tot vandaag), Zac kan niet kwaad, Adam is wel aardig en Aubrey Plaza is van deze vier toch werkelijk waar de meest talentvolle.. Grappig dat het min of meer gebaseerd is op de werkelijkheid.

Wat Craigslist verder is, zal me boterkaaseneieren zijn.

Fijn en leuk. De locaties doen natuurlijk de rest. Zucht.. Hawai.

Mahalo.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Flauwe humor, maar toch best leuk. Geen enkel moment verveeld. Ook niet echt in een deuk gelegen, maar dat gebeurd maar zelden bij mij.

De film heeft een paar leuke plotwendingen, maar eigenlijk hebben we het allemaal al eens gezien.

Ik vond Aubrey Plaza wel eruit springen. Wat een leuke ondeugende meid.

avatar van Timk

Timk

Plaza, Efron & Kendrik zijn geweldig gecast voor deze film. En zoals standaard verpest DeVine het weer. Waarom blijft hij grote rollen krijgen (het blijft mij een raadsel). Dit is weer een voorbeeld van een goed concept, goede film, en achteraf matig dankzij DeVine. Ik denk (gezien comedy’s) dat je hier met bijvoorbeeld Cris Pine makkelijk een 3,5 tot misschien wel een 4 **** film had kunnen hebben. Dankzij de eerste drie namen toch nog een voldoende. En bij deze (helaas) 3***

avatar van JessicaD

JessicaD

Nadat Zac Efron in wat minder succesvolle films speelde (Neighbours 2 en Dirty Grandpa), had ik eigenlijk ook niet zulke hoge verwachtingen van Mike and Dave Need Wedding Dates. Viel dat even mee toen ik de film ging kijken! Mike and Dave vond ik daadwerkelijk ontzettend leuk om te kijken en de grappen vielen ook in veel betere aard bij mij. Natuurlijk het is geen hoogstandje, maar zo is de film ook niet bedoeld. Maar het is een heerlijke film voor tussendoor en als je even zin hebt om te lachen. De chemie tussen de acteurs en actrices is ook gewoon erg goed goed, dus je gelooft wat je ziet, waardoor de grappen veel beter overkomen. Al vond ik het in eerste instantie wel moeilijk te geloven dat Anna Kendrick een dopehead speelde; dit komt waarschijnlijk doordat ze andere minder “domme” rollen heeft gespeeld.