• 9.373.926 stemmen

Ballistic: Ecks vs. Sever (2002)

Actie / Thriller | 91 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titel: Ballistic

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Wych Kaosayananda

Met onder meer: Antonio Banderas, Lucy Liu en Ray Park

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Ballistic: Ecks vs. Sever

"Your most dangerous enemies are the friends you've double-crossed."

Jonathan Ecks is een FBI-agent die de taak op zich heeft genomen om een losgeslagen NSA-agente Sever te vinden en uit te schakelen. Dit valt echter niet mee: Sever is net zo vastbesloten om Ecks uit te schakelen als andersom. Tijdens het kat-en-muis spel dat zich ontwikkelt komen beiden er achter dat er een mysterieus groep mensen is die de twee tegen elkaar uitspeelt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Agent Jeremiah Ecks

Agent Bennett

Agent Fleming

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ach, gewoon weer zo'n heerlijke onzin-actie film met ongelofelijk veel explosieven, kogels en over de top actie en eeeerrrrrgggg weinig verhaal. Banderas en Lui deden het samen voor deze film best goed. Heb gewoon genoten van de onzinnigheid en de overdrevenheid wat zo nu en dan nog wel kan.

Natuurlijk slaat dit ook absoluut nergens op, maar ach, de film is toch wel leuk niet?

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Wat een enorme butfilm! Toen ik deze film (voor 2 euro) kocht in de FRS, had ik al niet het idee dat het een topper zou worden, maar ik had wel verwacht dat het een redelijke actiefilm zou zijn. Daarbij vind ik zowel Antonio Banderas als Lucy Liu goede acteurs. Helaas word deze film nooit echt spannend, en zelfs de actiescenes zitten saai in elkaar. Het talent van zowel Liu als Banderas word niet benut. En dat is jammer.

avatar van otherfool

otherfool

Deze hele film was 1 grote obligate ontploffing. Voeg de potsierlijke slowmotion beelden en een afschuwelijke soundtrack toe en ik kan begrijpen waarom deze film in 'de lijstjes' opduikt. Al moet ik toegeven dat ik zeker al 500 slechtere films heb gezien.

1,5*.

avatar van Q Jones

Q Jones

Deze film is uitgelopen tot een flop. Toch heb ik mij wel vermaakt bij deze film. Banderas is lekker overdreven en is ook een goed actie figuur en dat laat hij in deze film ook weer zien. Lui voegt eigenlijk niet heel veel toe ze mag alleen lekker knallen en vechten.

Het verhaal past op een onderzetter maar dat maakt niet uit, bij deze film is het gewoon verstand op nul en genieten van de vele toch wel mooi in beeld gebrachte explosies en de lekker overdreven actie, Nog een plus punt is de stoere muziek die er echt percies bij past

avatar van blurp194

blurp194

Fijne film om naar te kijken als je moe bent, je mist weinig van het verhaal als je af en toe een beetje indommelt. De meeste actiescenes zijn als je het verhaal niet volgt nog wel te doen - met uitzondering van die achtervolging op de motor, die vind ik echt tenenkrommend slecht, ze (dwz. beide stuntmensen, neem ik dan maar aan) rijden alsof ze nog nooit op een motor gezeten hebben. Maar verder is het geschiet, gevecht, en geplof best redelijk gedaan.

De muziek doet me dan weer helemaal niets. Het camerawerk is wel weer goed. Het acteren houdt niet over, Banderas trekt z'n gewone bekken - een rol spelen is er niet echt bij, maar dat wordt ook niet echt gevraagd misschien? Talisa Soto is af en toe als mooie beeldvulling aanwezig maar meer verwacht het script niet van haar, Lucy Liu heeft ook weinig werk - alleen beweegt ze wat meer.

Tsja, als ik hiervoor naar de bioscoop gegaan was, zou ik me wel wat bekocht voelen, maar 1 euro voor de dvd? Ach, ik heb slechtere liggen...

avatar van AniSter

AniSter

Qua actie en vechtscenes een redelijke film. De cast was zelfs goed, afgezien van de acteerprestaties van een aantal. Maar het plot was ronduit lachwekkend, meer iets voor een B-film. Bijvoorbeeld de laatste actiescenes in de fabriek van Sever. Als Ecks met Gant bezig is, nemen Sever en Ros even pauze en andersom. Tja, en de boeven blijven natuurlijk als laatste over om te bevechten. Dit soort onwaarschijnlijkheden laten een film voor mij in waardering zakken. Maar toch geef ik nog een vijfje omdat het geheel lekker snel wegkeek.