Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Wych Kaosayananda
Met onder meer: Antonio Banderas, Lucy Liu en Ray Park
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Ballistic: Ecks vs. Sever
"Your most dangerous enemies are the friends you've double-crossed."
Jonathan Ecks is een FBI-agent die de taak op zich heeft genomen om een losgeslagen NSA-agente Sever te vinden en uit te schakelen. Dit valt echter niet mee: Sever is net zo vastbesloten om Ecks uit te schakelen als andersom. Tijdens het kat-en-muis spel dat zich ontwikkelt komen beiden er achter dat er een mysterieus groep mensen is die de twee tegen elkaar uitspeelt.
Agent Jeremiah Ecks
Zane
Agent Bennett
Agent Fleming
Materny
De actiescenes zijn dan misschien wel degelijk in beeld gebracht, ze missen de nodige punch.
Banderas loopt er bij alsof het hem allemaal geen reet kan schelen en geeft daarmee volledig de gevoelens van de kijker weer. Lucy Liu doet niet meer dan er zo cool mogelijk proberen uit te zien.
Het verhaal is een werkelijke knoeiboel en wordt onnodig ingewikkeld gebracht.
Ik geef deze film niet meer dan 1 ster, want het is schandalig dat met het budget van 70 miljoen dollar en het aanwezige talent zo'n flop werd afgeleverd.
Deze verdient een plaats in de Flop 100!
Ik sluit me hier 100% bij aan. ( scheelt me weer veel typewerk)
Behalve het feit dat deze film 1* verdient, daar is hij dan weer iets te goed voor.
2*, en een nominatie voor de Razzi's had er best ingezeten.
majunior
ik geef deze film 3 sterren... maar dan alleen omdat ray park meespeelt; anders had ie 1 gekreken
iGeO
Ik schaam me diep, héél diep om te zeggen dat deze in mijn collectie staat.
Het was een krijgertje, dat wel en misschien daarom dat deze nog steeds in mijn collectie staat.
Durf het niet eens te zeggen tegen m'n collega's dat ik deze heb. Bang om te worden uitgescholden, gejoeld en met pek en veren te worden besmeurd.
Maar voor de rest is er nix mis mee, hoor...
Banjo
- 2032 berichten
ja het is bagger!!!
maar ik vond m wel leuk op een bepaalde manier..
en de actie's waren wel oke..
2 1/2 ster
dennislaport
standaard filmpje niets bijzonders. Maar als je niks te doen hebt dan kan je hm wel kijken.
2.5
Fangs (crew films)
Ravenstein en Materny hebben gewoon gelijk. Punt uit. > 2*
brielen
Is zeer explosieve actiefilm, waarin de actie duidelijk primeert op het verhaal.3.
djelle
Vooringenomen recensenten wereldwijd hebben nogal geklaagd over deze film. Natuurlijk weer zeer onterrecht. Maar ja: er komen auto's in voor die op spectaculaire wijze in de lucht vliegen, allerhande stunts, over the top schietpartijen de ganse tijd, ontploffingen en gekke sprongetjes, en we zien Lucy Liu in slowmotion het halve stadsplein overhoop schieten met een heavy machine gun. En dat zien ernstige filmkijkers niet graag. Die zien liever een raadseltje achterwaarts verteld worden, prestigeacteurs in een of ander gangsterfilmpje rondhuppelen of iets waar tenminste een boodschap achter zit.
Ach laat ze allemaal maar lullen, ik geef deze vette actiefilm gewoon een dikke 4. Lang leve het hersenloze entertainment!
****
neo
Het punt waarop deze film had kunnen uitblinken waren de actiescenes. Een heel slecht verhaal en alles kan op zich nog met een enerverend tempo en actiescenes wat zijn. Maar die waren ook al weinig energiek en spannend.
Laat ze dan gewoon inderdaad lullen, maar haal ze niet steeds aan als de boosdoeners joh. Wat schiet je ermee op?
djelle
Niks. Ik geef er alleen graag af en toe eens op af.
Ravenstein
Deze staat ondertussen op n° 1 in de lijst van Rotten Tomatoes' "100 worst-reviewed films of all time"
Gestuz
ik zag hem bij bart smith liggen voor 3 euro twijfelde of ik hem zal nemen Antonio Banderas is een lust voor het oog!!!! denk der nog over na na het zin van al die reacties :O
Schiedammer
Ik vond de film matig. Er gebeurde teveel in te weinig tijd. Dus van de ene aktie naar de andere. Daardoor is de plot van de film heel dun een heel matig verhaal dat tevens slecht uitgewerkt is en die tevens veel toevalligheden bevat. Kortom ik vond het de slechtste Banderas film die ik gezien heb ( terwijl ik 2 dagen geleden the 13th warrior gezien had en die vond ik geweldig). Het is allemaal net iets te overdreven ( Liu die een heel plein schoonveegd bv).Maar de beelden waren mooi en het geluid op dvd was ook prima maar bijelkaar kom ik toch niet verder dan 2,5*.
DragQueen
Redelijk filmpje, met goed uitgewerkte actie-scenes. het verhaal is matig, en ook het acteerwerk is jammer genoeg niet meer dan redelijk. en dat mogen we toch niet verwachten van liu en banderas. ze lijken tamelijk ongeinspireerd over te komen. het grootste pluspunt van de film is dan ook de actie, en het kat en muisspel tussen beiden. 2,5 sterren.
thunderball
Dit was weer errug zonde van mijn avond.
Had het kunnen weten want toen ie ging draaien leken mij de fragmenten, die bij Mioch en consorten werden getoond, al niet veel soeps (dat zijn dan achteraf nog de beste momenten) en de kritieken waren toen ook niet mals.
Het grootse probleem is gewoon dat het niet spannend is, dat je totaal niet meegezogen wordt in het verhaal en dat de hoofdkarakters saai zijn en nergens je meelaten leven.
Je zit er bij en je kijkt er naar, tegen beter weten in, met de hoop dat het nog wat wordt.
Het is ook duidelijk dat men met vecht- en schietscene's (vooral in het eerste gedeelte van de film) sterk beinvloed is door The Matrix, maar uiteraard stopt daar ook iedere vergelijking. De gevechts- en actiescene's zijn super ongeloofwaardig en duf.
Er ontploft iedere keer van alles, maar denk maar niet dat er gewonden vallen.
Ook slechte irritante muziekale score en Banderas loopt er idd ongeinteresseerd bij.
Geef twee sterren, maar zelfs dat is wellicht nog te veel.
Vandernagel
Net boven gelezen dat de film $70 miljoen kostte! Dat heb ik er geen seconde aan afgezien.
Pluspunten: Geen.
Zozo: Redelijke actie
Minpunten: Het mist sfeer en wordt nooit spannend. Een verhaal is niet aanwezig maar het ergste zijn de acteerprestaties. Compleet ongeinspireerd geacteerd.
1,5 sterren
tommykonijn
Pluspunten: Geen.
Zozo: Redelijke actie
Helemaal mee eens alleen geef ik 2*.
Malick
De eerste keer dat ik deze film keek was ongeveer 4 of 5 jaar geleden en vond ik het een toppertje. Maar nu meer kennis van zaken leek het nu op een geforceerde drol. Antonio Banderas lijkt erbij te lopen als of hij ieder moment dood kan vallen en Lucy Lui is puur alleen gecast als vrouwelijk schone zonder gelaatsuitdrukkingen en geen enkele vorm van verbale communicatie. Mijn probleem verder is gewoon de clichéhandelingen die de karakters opstapelen, de voorspelbaarheid van het einde en de dieptrieste confrontatie tussen het kwaad en het goede. Er is weinig tekstvorm meer vorm voor visuele actiescènes die ik al vaker en beter gezien heb. Zeventig miljoen naar de kloten terwijl ik dat niet kon aflezen in de film.
T.Bos
Prachtige actiefilm, heerlijke rollen van Latin Antonio en Asian Lucy.
sinterklaas
Ach, gewoon weer zo'n heerlijke onzin-actie film met ongelofelijk veel explosieven, kogels en over de top actie en eeeerrrrrgggg weinig verhaal. Banderas en Lui deden het samen voor deze film best goed. Heb gewoon genoten van de onzinnigheid en de overdrevenheid wat zo nu en dan nog wel kan.
Natuurlijk slaat dit ook absoluut nergens op, maar ach, de film is toch wel leuk niet?
m1701
Aardige film
Geen topfilm dat zeker niet.
Lucy Liu met heel veel actie, past erg goed bij elkaar!
Verhaal zelf was niet zo bijzonder
Vrouw 1 kogel nodig om iemand neer te schieten
Politie 1000 kogels en nog mis!
Beetje jamer
Stuntman_Jasper
Wat een enorme butfilm! Toen ik deze film (voor 2 euro) kocht in de FRS, had ik al niet het idee dat het een topper zou worden, maar ik had wel verwacht dat het een redelijke actiefilm zou zijn. Daarbij vind ik zowel Antonio Banderas als Lucy Liu goede acteurs. Helaas word deze film nooit echt spannend, en zelfs de actiescenes zitten saai in elkaar. Het talent van zowel Liu als Banderas word niet benut. En dat is jammer.
otherfool
Deze hele film was 1 grote obligate ontploffing. Voeg de potsierlijke slowmotion beelden en een afschuwelijke soundtrack toe en ik kan begrijpen waarom deze film in 'de lijstjes' opduikt. Al moet ik toegeven dat ik zeker al 500 slechtere films heb gezien.
1,5*.
chandor013
Aardige film
Geen topfilm dat zeker niet.
Lucy Liu met heel veel actie, past erg goed bij elkaar!
Verhaal zelf was niet zo bijzonder
Vrouw 1 kogel nodig om iemand neer te schieten
Politie 1000 kogels en nog mis!
Beetje jamer
ben het het hier mee eens maar vind ze beide erg goed spelen. en vond het een super goede film
lucy liu moet echt meer films maken.
powerman
Een spannende actie-thriller, maar van Antonio Banderas en Lucy Liu verwacht je eigenlijk betere films. Een kat en muisspel met een FBI en NSA agent die er achter komen dat ze nog een grotere vijand hebben.
AchmedATM
Deze film is in mijn collectie beland door de 5 voor 10 Actie bij FRS. En ik ben erg verrast, veel beter dan ik had verwacht, met genoeg actie (alleen niet een thriller). En het is altijd leuk om Lucy Liu in een film te zien.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Dreamer: Inspired by a True Story

Basic
Thriller / Mystery, 2003

Kiss of the Dragon
Misdaad / Actie, 2001
spionverlies van geliefdevechtsportensluipschutterstrijdnanotechnologygeheim agentenemyadversary geweldagentone woman army action hero