• 9.372.747 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Simon Pummell

Met onder meer: Nora-Jane Noone, Nick Blood en Lachlan Nieboer

Plot Brand New-U

"None of us are as unique as we hope"

Als de liefde van zijn leven verdwijnt, ontdekt Slater het bedrijf ‘Brand New U’, een mysterieuze organisatie die identieke versies van mensen maakt. Opgejaagd door zijn klonen, moet Slater hen vermoorden en zichzelf vinden om Nadia te redden. Maar hoe kan hij zeker zijn dat wie hij vindt ook echt Nadia is? En hoe zeker is hij nog over wie hij zelf is?

avatar van gauke

gauke

Deze romantische sciencefiction thriller, rond paranoïde en obsessieve dromen/nachtmerries, had een betere uitwerking verdiend, de vormgeving was misschien net iets te abstract en de hoofdpersoon miste de benodigde diepgang , maar het idee over menselijke kopieën en daaraan gekoppelde identiteitsvraagstukken was interessant en bracht de benodigde spanning en zwarte humor. Ook op visueel vlak viel er genoeg te genieten.

avatar van Collins

Collins

Film die vooral in visueel opzicht opvalt. Prachtige (kille) kleuren, strakke lijnen en intrigerende ruimtelijke settings. Visueel prachtig en spannend.

Inhoudelijk is de film echter niet erg interessant of spannend. Het verhaal over klonen en geklooi met identiteit en dimensies is warrig en is in detail moeizaam te volgen.

Het verhaal begint beloftevol en zet een goeie spannende en duistere toon. Intrigerend.

Vervolgens blijft de film hangen. Het verhaal komt nooit echt tot wasdom, maar blijft steken in een warrige verhaallijn, die niet bepaald oproept tot gebiolologeerd kijkgedrag.

Door mijn steeds meer afnemende belangstelling, raakte ik op een bepaald moment de verhalende draad dan ook grotendeels kwijt.

Gevoed door kille muziek en de kil aanvoelende settings is de sfeer in de film treurigstemmig en onheilspellend. Op zich niet slecht, maar muziek, setting en script voegen zoveel kilte toe aan het verhaal, aan de omstandigheden en aan de personages dat geen enkele gradatie van warmte overblijft. Iets dat ik minder apprecieer.

Ik hou van inleving in een karakter of in een gebeuren. Beide zijn met name door de koudbloedige uitstraling van acteurs en gebrek aan emotie in het verhaal niet mogelijk.

Nee, ik kon er niet veel mee.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Begint leuk, maar zo richting het einde ontspoort het een beetje. Het wordt iets te wazig en het einde is zeer onbevredigend, ik kon er niet veel meer van maken in ieder geval. Het ziet er allemaal wel strak uit en de cast speelt ook niet onaardig maar het is net ff te abstract om de aandacht vast te houden. Jammer want het concept vond ik best aardig.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, blijkbaar een film die op de plank is blijven liggen na een eerste kijkbeurt van een half uurtje. Nu opnieuw bekeken en weet nu ook waarom de film een moeilijke zit is. Er is geen doorkomen aan wat verhaal betreft. Zeer vaag en eentonig. Qua opbouw vrij chaotisch en op gebied van spanning komt het verhaal ook duidelijk tekort door de complexe onduidelijke aanpak. Visueel ziet de film er goed uit, maar dat is te weinig voor een voldoende. 3/10