Genre: Drama / Biografie
Bekijk via CANAL+
Dinsdag om 16:55 uur op Filmbox.nl
Vrijdag om 11:50 uur op Film1 Drama
Plot Wild Romance
Wild Romance beslaat de eerste vijf jaar van Broods carrière als rock-'n-roll-junkie. Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podiumact voor zijn pas geopende café, ontmoet hij Herman Brood. Samen dromen ze ervan om Amerika te veroveren en daar hun geluk te beproeven.
Herman Brood
Cees
Bruce McFadden
Joop Brood
corbijn
Herman Brood schilder??, als je zegt kunstenaar OK maar dat kun je absoluut niet vergelijken met Karel Appel, of Willem de Kooning.
Herman Brood was een verdienstelijk kunstenaar en grafity artist, de tijd zal het leren of hij in de kunstgeschiedenisboeken opgenomen gaat worden!
De film bestrijkt alleen de periode waarin hij nog niet bezig was met zijn "kunstenaarschap" zoals hij later zou gaan doen
Owh praten over "kunst"geeft mij altijd de .......
Deze film gaat over het leven van Herman Brood, ik mis alleen zijn kunstzinnigheid. Hij was een van de key persons van de kunst van de vorige eeuw, dit wordt niet benadrukt in de film.
Na Rembrandt, Van Gogh en Karel Appel is Herman Brood de grootste schilder van Nederland,
Twee boude stellingen achter elkaar...
het is is daarom helemaal niet te geloven dat daar in de film bijna niks over te zien valt.
Het gaat over een andere periode in zijn leven. Dat is toch legitiem?
Was Van Rijn ook rocker...?
Evil Empire
Een Vermeer, een Mondriaan... en de Nederlandse schilderkunst heeft nog wel meer internationaal gewaardeerde grootmeesters voortgebracht. Om de schilder Brood daarmee te vergelijken gaat wel heel ver.
as
Het was wel een kunstenaar!
hinie
Smaken verschillen hierin natuurlijk.
Een mondriaan of Vermeer moet je ook maar aanspreken.
ewalk
Was hij dan meer een rock en roll junkie of een rock en roll schilder?
Kelles
Een ster voor de moeite.
We zijn hier thuis al jarenlang Brood-fans maar dit is echt heel jammer.
Quido
Net zo geruisloos als de film uit de bioscopen verdween, is nu ook de dvd van de film verkrijgbaar. Kwam hem toevallig tegen bij Intertoys. Op internet nergens iets over te vinden en ook nooit een release-aankondiging ontvangen ...
michdoes
hoezo nix op internet????????????????????????????
JFK11
Deze film wordt in mijn ogen als Brood fan ondergewaardeerd.
Wat je moet er van houden maar is wel een eerbetoon aan een ongekende grootheid
Wild Romance,
De opening van deze film is niet alleen erg sterk vanwege wat er gebeurt maar meteen valt de schitterende montage en het vreemde camerawerk op waardoor deze opening een heele briljante word.
In het begin van de film word meteen al die rommelige rock 'n' roll sfeer neergezet, die word perfect neergezet en die houden ze tot het laatste moment prachtig in tact. Gedurende de film weet het camerawerk de perfecte balans te vinden tussen "normaal" filmwerk en die rommelige beelden die amateur opnames vermoeden. Je krijgt een andere kant van Brood te zien dan de kant die vermoed werd. De film laat veel meer zien dat Brood gewoon een junk was. En een junk denkt alleen maar aan zichzelf en spant anderen voor zijn wagentje. Hier is Brood het schoolvoorbeeld van. "Het is een lieve jongen maar je hebt er zo weinig aan."
De echte artiest was in mijn ogen Koos Van Dijk. De film doet vermoeden dat hij een perfecte manager was die door alles heen ging puur voor Herman en hun droom. Ik denk dat dit behoorlijk waarheidsgetrouw is. Koos Van Dijk word trouwens ook perfect gespeeld door Marcel Hensema. Waar Van Dijk in het echt een irritante en hyperactieve indruk maakt weet Hensema hem acceptabel voor de kijker op het doek neer te zetten. Van Boissevain ben ik wat minder onder de indruk. Ik vind dat het Brood heel cartoonesk neer zet. Oke, Brood was cartoonesk maar Boissevain zette dat niet realistisch neer. Vooral zijn goedkope stemvervorming zorgden er voor dat het meer op een slechte uitzending van Spijkers Met Koppen leek dan een serieuze film vertolking.
Wat ik erg goed vond was dat er veel optredens in getoont werden. Dit zet goed de sfeer en sowieso als je het over een artiest hebt moet je ook zeker de muziek goed belichten. Wat ik een gigantisch minpunt vond was het slechte geluid bij deze optredens. Ze zijn niet eens allemaal in 5.1 gemixed waardoor het een doorn in het oog word als je naar de rest van de film kijkt. Ik vind sowieso de DVD release slecht. Geen audio optie's, geen ondertitel (er word meerdere malen engels in gepraat en er zijn zat nederlanders die dat niet begrijpen) en wat lullige extra's.
Maar toch, het is een razende film met de perfecte sex, drugs & rock 'n' roll houding.
Steven Taylor
Wat een gezeur hier (zoals zo vaak)
Wat een (h)eerlijke film. Ondergewaardeerd natuurlijk weer.
Nederland het land van de betweteres en zeikers. Ik kijk meer dan 10 films per week maar deze gaat mijn collectie in als 'Classic' wat iedereen ook zegt!!!!!
DarkForce
Zo dood als Brood nu is, zo dood is deze film eveneens.
Drs. DAJA
Wat een gezeur hier (zoals zo vaak)
Wat een (h)eerlijke film. Ondergewaardeerd natuurlijk weer.
Mja wat vind je dan gezeur?
Met alle respect maar ik heb bijvoorbeeld toch een positieve recensie.
Steven Taylor
Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk Drs. DAJA maar ik heb echt genoten van deze film en dan lees ik hier toch weer veel negatief gedoe. Soms ben ik het er wel mee eens maar ik krijg echt het gevoel hier dat veel mensen van elke film die ze opzetten een Shawshank Redemption verwachten.
abeltjuh 25
Mooi eerbewijs aan Herman Brood, Daniel Boissevain speelt het uitstekend,, die gast heeft fucking goede stem:P
Drs. DAJA
Mja, dan is het toch juist mooi dat jij het niet met ze eens bent en dan de discussie kunt aangaan?
mkp
Wat een snert film!
Ik had hier meer van verwacht.
Met pijn en moeite afgekeken.
1* voor de moeite
Blanky
Jammer, jammer, jammer. Vreselijk slecht geacteerd door zowel Daniël Boissevain als Marcel Hensema. Daniël door zijn overdreven "junkstem" en Marcel Hensema kan zo mee doen met een sketch in Klokhuis. Ontzettend jammer! Naar mijn bescheiden mening hadden ze beter een biografie als "This is Elvis" kunnen maken. Dus zijn leven in beeld gebracht aan de hand van authentiek materiaal. Brood is gewoonweg niet te immiteren. Deze film doet afbreuk aan de artiest Brood. Brood was een junk en niet bepaald een goed voorbeeld voor onze kinderen. Toch wist hij zijn publiek als persoon te boeien door zijn filosofische uitspraken, kunst en natuurlijk met zijn muziek. Het mooiste moment is de laatste paar minuten van de film, tijdens zijn "My Way". Dat is het enige moment dat er sprake was van enige emotie. Dat je dacht van...tja, zo was ie. Dat gevoel werd versterkt door de beelden van Herman zelf en niet die van zijn karikatuur. De film krijgt van mij 0 sterren plus 1 ster voor het slotstuk.
Miezz
Ik vind de film 'okee'. Het is zeer zeker geen Walk The Line, maar het is ook niet slécht. Gewoon een stukje inzicht in de tot standkoming van een ster.
Ik twijfelde echter wel aan het goede gedrag van Koos. Herman is er niet meer om het te bevestigen of tegen te spreken.
voomzap
Zeer matige film die het niveau van een soapserie niet overstijgt. Oppervlakkig geacteerd in een clichématige weergave van de feiten.
Heb hem wel uitgekeken. De film doet geen recht aan de tragische persoonlijkheid van de kunstenaar Brood. Er wordt een zielloze imitatie ten beste gegeven die kant noch wal raakt. Zelden zo'n leeg karikatuur gezien als hier.
happy
Tja, mij kon de film helaas niet boeien.
Het is inderdaad geen walk the line want dan had boissevain alles wel zelf ingezongen zoals Phoenix dat met Johnny Cash deed.....
Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat Herman Brood mij zowiezo al niet kon boeien maar dan kon het nog evengoed een goeie film zijn.....helaas naar mijn mening dus niet......
Madecineman (moderator films)
Herman Brood, de muziek vind ik aardig (heb een verzamelaar (2CD) van de man in de collectie en daar blijft het waarschijnlijk wel bij). Voor zijn schilderwerk geld een beetje hetzelfde, wel aardig dus. Zijn media-optredens waren soms ronduit aanstellerig en irritant andere keren kwam hij juist inteligent en innemend over, hoe dan ook als hij ergens verscheen kon je moeilijk om hem heen. "For better or worse" Brood was een persoonlijkheid. En daar gaat het dus mis in deze film... Want het karakter wat Boissevan laat zien is verre van een opvallende persoonlijheid. Vond dat Brood hier zo neergezet werd alsof hij iedere willekeurige verslaafde muzikant uit een boerengat in Nederland kon zijn. Jammer, want het leven van Brood lijkt me boeiend genoeg om op film te zetten.
Helaas resulteert het hier een beetje in clichématige Drugs, Sex, R&R kwaai-jongensstreken, dat is het dan niet meer niet minder. Nu is R&R natuurlijk ook een groot gedeelte show, eigen opgeleggde clichés en aanstellerigheid maar het is ook passie en overtuiging voor de muziek, voor de kunst, voor het leven... en dat miste ik heel erg in deze film, het blijft een oppervlakig schampschot.
Op zich nog wel vermakelijke film, oogt ook wel lekker fris maar er had veel en veel meer in kunnen zitten. 2.5*
Niet onaardig. Heb vooral genoten van Boissevain. Had het meerendeel van de film echt het idee dat ik naar Brood zelf aan het kijken was (met name naar het einde toe)...
Fran
- 1953 berichten
Aan de ene kant een mooie film, maar er ontbrak iets. Ik kan er mijn vinger niet precies op leggen. Daniel Bossevain heeft hier een goede prestatie geleverd. Ik had mijn twijfels toen hij gecast werd, maar hij deed het verdomd goed.
Af en toe vond ik de dialogen wat moeilijk verstaanbaar. Het accent en het binnenmonds gemompel van Herman hielpen hier niet bij. Het hoort absoluut bij zijn personage, dat wel.
Ik miste ook het aspect aan Herman, dat ik zo tekenend en bijzonder aan hem vond. Zijn "teddybeer" gehalte. Hij was absolute rock en roll, maar hij kon ook zo onschuldig en lief zijn. Dat vond ik het fassinerende aan hem. Dat vond ik in de film minder naar voren komen.
Verder een hele goede film. De sfeer kon je bijna proeven. En nogmaals, Bossevain .... topprestatie. Vooral de optredens. Dat deed hij zo synchroon. Complimenten !! *3.5

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?
rock 'n' rolljunkiebiografiemusic manager biopic