Genre: Drama / Biografie
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Dinsdag om 16:55 uur op Filmbox.nl
Plot Wild Romance
Wild Romance beslaat de eerste vijf jaar van Broods carrière als rock-'n-roll-junkie. Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podiumact voor zijn pas geopende café, ontmoet hij Herman Brood. Samen dromen ze ervan om Amerika te veroveren en daar hun geluk te beproeven.
Herman Brood
Cees
Bruce McFadden
Joop Brood
L. luchtloper
Aardige film over het leven van Herman Brood, maar ik vond het weer typisch een hollandse productie. Zo'n film waar weer alles uit de kast wordt gehaald om maar weer op het ruige, Amerikaanse Hollywood te lijken. Er wordt zich wel wat overmatigd afgeneukt in deze film. Niet dat Herman monogaam was, maar ik vond het gebruik van het aantal seksscènes wel erg excessief en naar mijn mening komt dit niet ten goede voor het verhaal van Brood.
Daarnaast vond ik de film maar een matige inhoud over zijn leven hebben. En het rare vond ik dat de film wel iets weghad van Walk the Line. Het begint met een gebeurtenis uit de tegenwoordige tijd. De sprong van het Hilton van Herman was voor mij de zaag in Folsom Prison van Johnny.
Wanneer Herman's daad nabij is, komt er in een keer een flashback over zijn leven, we gaan van 2000 in een keer terug naar 1974. Ik vond dit wel erg veel lijken op Walk the Line. Het spijt me.
Het verhaal is best boeiend, Herman's succes wordt mooi opgeboud maar na het falen in the Bottomline in New York zien we in een keer archiefbeelden van Herman's begrafenis en leven en horen we zijn 'my way' op de achtergrond.
En de aftiteling kan beginnen.
Er wordt helemaal niets verteld over de periode tussen the Bottomline en zijn sprong van het Hilton.
Zo'n einde van een aardige film vind ik heel jammer.
Het voordeel van de twijfel: 2,5 ster
Quido
Nou da's dan al iets wat je niet in een Amerikaanse blockbuster tegen zal komen....
bolle35
Dit is echt een goede film een echte nederlandse film sex druks en goede muziek
Quido
Een gezonde portie sex, een shotje hier en daar en veel wilde muziek: Herman Brood was er niet vies van. Jean van de Velde gelukkig ook niet en gunt ons met Wild Romance zonder enige schroom een kijkje in de wereld van de sex, drugs & rock 'n roll. Het is een vlotte en vaak lekkere trip, met een indrukwekkend begin en dito einde. Daartussenin is het ondanks de mooie beelden, uitstekende muziek, vele rake grappen en het op de meeste momenten lekkere tempo iets te karikaturaal en oppervlakkig om echt indruk te maken.
Als muziekfilm is Wild Romance geslaagd, maar als drama veel te licht en onevenwichtig. De film is eigenlijk net als het leven van Herman: met pieken en dalen eindigend op eenzame hoogte.
Complete recensie.
Hannes791
goeie muziekfilm. Marcel Hensema verdient een Gouden Kalf voor zijn vertolking van Koos van Dijk. Koos verdient een standbeeld. Zonder zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen hadden wij Herman nooit gekend.
Film draait alleen Herman en Koos. Alle andere rollen zijn eigenlijk niets meer dan figuranten op die 2 amerikanen en Nina Hagen na.
Neergesabeld door de pers. Benieuwd of dat invloed heeft op de bezoekcijfers.
Basto
- 11939 berichten
Lekkere film met geweldige muziek. heb ook vaak moeten lachen, om hoe Brood er steeds een puinzooi van maakt. 4*
raymon
al een aantal bijna uitverkochten zalen, dus zal zo slecht nog niet worden bezocht.
Quentin
Ondanks de matige eerste vijf minuten een vermakelijke film, Boissevain speelt een prima Brood. Wel jammer is dat bij een nummer of twee, de mondbewegingen van Daniël niet geheel synchroon lopen met de muziek.
(In België liep de film niet zo goed, we zaten met 10 man in de zaal ....)
Quentin
Heeft het ook in Nederland maar matig gedaan, 8ste plek in de top 20 (€55.167).
otherfool
Heb ook niet het gevoel dat Brood enorm leeft (npi) onder de gemiddelde bioscoopbezoeker...
moviefreak#1
Jean van de Velde heeft er overduidelijk geen enkel stukje kaas van gegeten. Het enige wat je als kijker ziet zijn tieten, piemels, allerlei soorten drugs en zeer slecht gesynchroneerde stukjes muziek.
Van de Velde springt van hier naar daar zonder enige uitleg, zonder een enkele emotie en vooral zonder "clue".
Deze film is niets voor mensen die niet van rock'n roll houden en de mensen (zoals ik) die er wel van houden krijgen zelfs nog eerder de neiging om de zaal uit te lopen.
Hier word onze grote rock 'n roll legende neergezet als iemand die zijn muziek alleen maakt voor de vrouwen en de drugs terwijl hij juist zijn hele ziel en zaligheid in zijn muziek en in zijn kunst heeft gelegd en hij daarom aan de drugs is geraakt.
Dan word Koos ook nog eens als de loopjongen van Herman neergezet terwijl hij de beste vriend van Herman was , zijn steun en toeverlaat. Niet één scène in deze film laat ook maar iets van die strekking zien.
Deze film is een regelrechte schande en dat word op het einde nog maar eens duidelijk met de techno remix van Saturday Night. Nog maar een keer een dikke middenvinger voor de echte rock 'n roll fans van Nederland
Goodfella_90
Dat zou jammer zijn. Mijn verwachtingen zijn in ieder geval de grond in geboord.
L. luchtloper
Ik ben schijnbaar niet de enigste die de film eens kritisch bekijkt. Dus zo'n onzin was het ook weer niet wat ik schreef.
FisherKing
Als je je stelling begint met 'typische Hollandse productie', dus wel!
Jean van de Velde heeft er overduidelijk geen enkel stukje kaas van gegeten.
Kleine Blonde Dood, All Stars en Lek bewijzen toch wel het tegendeel. Lijkt me dan ook sterk dat hij het vak volledig verleerd is. Wat je verder omschrijft doet mij wel aan Brood denken. Hij speelde wel vaker a synchroon met z'n band. (Meestal vlak voordat hij met z'n keyboard en al omviel)
Dat lijkt me de groots mogelijke onzin. Je gaat juist aan de drugs om te onsnappen, niet om ergens je ziel en zaligheid in te leggen. (Behalve letterlijk dan
SmuttWars
Wel vreemd dat zijn dochter en Koos héél tevreden zijn over deze film.
En dat "techno" nummer op het einde was juist héél gepast. De house (gabber, techno.....) scene is wat vroeger de rock 'n' roll was...
moviefreak#1
Wat is dat nou weer voor logica ? Als jij een film maakt die bedoeld is als een soort van ode aan een overleden artiest , ga je toch niet één van zijn beste liedjes verkrachten ?
Ik vind het walgelijk en respectloos
moviefreak#1
Die kreeg toch een paar procent van de opbrengst van de film ?
Simon Smith (crew films)
Ja, idd, welke opbrengst?
Dat is cynisch bedoeld, by_the_way
Iljitsch
Goed gemaakte film. Boissevain doet het uitstekend. Armetierige discussie die geheel voorbij gaat aan waar het bij deze film over zou moeten gaan: een zelfmoordfilm? Was Brood tragisch of daagde hij de dood uit? Kunstenaar met dood voor de ogen is die zielig of juist niet? Wat een armzalig niveau hier.
markie1978
Deze film gaat over het leven van Herman Brood, ik mis alleen zijn kunstzinnigheid. Hij was een van de key persons van de kunst van de vorige eeuw, dit wordt niet benadrukt in de film.
Na Rembrandt, Van Gogh en Karel Appel is Herman Brood de grootste schilder van Nederland, het is is daarom helemaal niet te geloven dat daar in de film bijna niks over te zien valt. Ik bedoel kun je een film over Rembrandt voorstellen, zonder dat je ziet dat hij een groot schilder is???

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad