• 9.373.128 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Joe Dante

Met onder meer: Bradford Dillman, Heather Menzies en Barbara Steele

Plot Piranha

"A hideous death lurked unseen in the river..."

Wanneer twee wandelaars op mysterieuze wijze verdwijnen in de heuvels bij een meren-gebied, begint prive-detective Maggie McKeown (Heather Menzies) een onderzoek. Samen met de verbitterde streekbewoner Paul Grogan (Bradford Dillman), doet ze een huiveringwekkende ontdekking...

• 1960 berichten

Leuke popcornfilm. Veel onnodiege scenes en uitleg, hier en daar zeer slecht acteerwerk. Hartstikke leuk dus.

onnodige scenes

avatar van sorsa

sorsa

he ik zag op internet dat anthony kiedis (zanger van red hot chili peppers) er misschien als figurant in zat. Weten jullie of dat zo is?

Halcyon

Hoewel duidelijk incashend op het succes van Jaws komt Joe Dante hier toch met een volledig nieuw verhaal op de proppen dat best goed in mekaar zit. Thematisch gezien zou het niet eens misstaan als X-Files aflevering. Het sfeertje zit ook helemaal goed, een beetje een kruising tussen Deliverance en een doorsnee summercamp slasher, maar op zijn eigen manier toch uniek. Aanrader voor de horrorfans.

Halcyon schreef:

Geschreven door John Sayles, ook de auteur van van Alligator en the Howling... ook dat zijn zwaar amusante films

mikey schreef:

Bwa, The Howling vond ik maar slappe koek eerlijk gezegd.

mikey

Ay ay wat zeg je me nu????? Voor straf zou je hem eigenlijk nog 2x moeten zien.

De humor in deze film was maar erg karig en flauw. Verder heeft dit totaal niks te bieden behalve belachelijke soundtrack en dito editing wanneer de visjes aanvallen. Je ziet compleet niks van wat er gebeurt, waarschijnlijk om de handen van de mensen die met de plastieken visjes stonden te zwaaien uit beeld te houden.

Pijnlijk slecht acteerwerk, erg saai en totaal onspannend en dan te bedenken dat ik dit soort films vroeger verorberde. Ben benieuwd wat Aja hiervan gaat brouwen. Hij heeft weinig om handen om mee te werken, maar veel slechter kan hij het in ieder geval niet maken.

Zware tegenvaller, had er iets leukers van verwacht. Deel 2 maar eens kijken, al is het maar omdat die van Cameron's hand komt.

Onderhond schreef:

Deel 2 maar eens kijken, al is het maar omdat die van Cameron's hand komt.

Nee! Niet doen!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik vond Piranha part 2 anders best hilarisch op sommige momenten Is toch wel een kijkbeurt waard, ook al stelt die niks voor.

avatar van uberjason

uberjason

piranha deel 1 vond ik een goeie sfeer hebben, en eigenlijk vind ik de componist toch de meeste credit verdienen als het om presteren gaat. de acteurs waren ondermatig(beetje als in een slash film) maar dus wel erg grappig, vond er leuke scenes inzitten als het om slachtoffers gaat, en de piranhas...ach ja...piranha 2 vond ik iets minder leuk qua sfeer, maar de flying killers zijn leuk gemaakt. niet beter als deel 1 maar zeker niet slechter. vond ( tussen neus en lippen door gezegd) de remake wel diep triest. vragen zijn welkom hoor...

• 1960 berichten

I s hier een remake van?????????????????? Belachelijk.

mikey

Ja uit 1995 en eentje is in de maak van niemand minder dan Aja. Die ook het script heeft geschreven. Dus voor de fans wellicht niet zo erg interessant. Of weer wel.

avatar van screamer

screamer

valt hij nog mee?

avatar van Doom

Doom

mikey schreef:

Ondanks dat ik vind dat Aja gauw moet stoppen met het maken van remakes is Piranha wel toe aan een remake. Ik ben heel erg benieuwd wat Aja ervan gaat maken.

martinovitch

ik vind deze film redelijk goed zeker voor het jaar dat het gemaakt is het verhaal is goed de effects vallen ook nog wel mee voor die tijd voor mij 3.5*

avatar van djelle

djelle

mikey schreef:

Leuk. Ben ook wel erg benieuwd naar de remake ervan. Als ik zo zie hoe goed ie The Hills Have Eyes aangepakt heeft, heb ik er best wel goeie hoop op.

Halcyon

Ik blijf het spijtig vinden dat zo'n regisseur zich beperkt tot remakes. Tot nu toe heeft hij enkel maar recyclage-werk laten zien. Zelfs Haute Tension hing aan mekaar van de genreclichés.Goed recyclage-werk, dat wel, maar echt origineel kan je het niet noemen.

was deze versie gisteren op tv of was dat de andere

Kevin13 schreef:

was deze versie gisteren op tv of was dat de andere

Dat was deze en de tweede film van piranha is er ook op geweest.

en ik moet zeggen de eerste is een pak beter als de tweede.

ik heb de 2de nog niet gezien, maar ik dacht dat die piranhas konden vliegen

Kevin13 schreef:

ik heb de 2de nog niet gezien, maar ik dacht dat die piranhas konden vliegen

Dat is in de 2de film zo bij deze film konden ze niet vliege.

ja, dat bedoel ik ook

avatar van vicw

vicw

Zo slecht!! whahaha, lag helemaal dubbel bij meeste stukken!!

Dk2008

Typisch een film die begint met 3.0 maar eindigt met 0.5.

Dk2008 schreef:

Typisch een film die begint met 3.0 maar eindigt met 0.5.

Daar ben ik het niet mee eens.

deze film is in het begin goed en opt einde ook nog altijd spannend.

martinovitch schreef:

Daar ben ik het niet mee eens.

deze film is in het begin goed en opt einde ook nog altijd spannend.

Toch wel de film begint geheimzinnig, dat boeit nog maar op gegeven moment als de massa mensen in paniek uit het water vlucht, raakt de film ontwricht, het wordt gewoon een zooitje, en het eind herstelt dit niet. Maar goed smaken verschillen en Jaws kon me ook niet boeien. Heb ik eveneens 1.5 gegeven.

mikey

Het is helemaal niet gewoon een zooitje, het verhaal is gewoon keurig opgebouwd. Van de introductie karakters tot en met karakterontwikkeling. Opbouw gebeurtenissen die met elkaar in verband staan. Flinke dosis humor daarbovenop. Opbouw tot hoogtepunt. Conclusie. Etc..

Ook raar trouwens; eerst heb je het over zooitje en daarna hou je ook niet van jaws want dat is je smaak niet. Zeg dan alleen dat laatste.

Dk2008

Ten eerste: een film wat niet je smaak is kan uiteindelijk toch meevallen. Ten tweede: je kan ook naar een film kijken vanwege de berichten die je leest, of omdat het verhaal boeiend lijkt. Als het dan tegenvalt heb je de vrijheid om dat te zeggen, ook hier bij Moviemeter.

mikey

Daar heb ik vrede mee. Ik struikelde over je EN-EN gedeelte. Maar goed het is je smaak niet en uiteindelijk boeide deze film je ook niet. Prima

Het ging mij om het woord: zooitje, en hoe dat te interpreteren!