Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 14 januari 1993
Bekijk via HBO Max
Plot A Few Good Men
"In the heart of the nation's capital, in a courthouse of the U.S. government, one man will stop at nothing to keep his honor, and one will stop at nothing to find the truth."
De onervaren militaire advocaat Daniel Kaffee is gespecialiseerd in het sluiten van dealtjes. Hij wordt gevraagd om twee militairen te verdedigen die ogenschijnlijk schuldig zijn aan moord. Na wat meer speurwerk komt Kaffee erachter dat de twee jongens in opdracht van kolonel Nathan Jessep handelden. Helaas heeft Kaffee daar geen bewijzen voor, dus hij staat voor de nagenoeg onmogelijke taak om de onschuld van de mariniers te bewijzen.
Lt. Daniel Kaffee
Lt. Col. Matthew A. Markinson
Dr. Stone
Judge Randolph
mister blonde
ok, kan ook een norse opmerking plaatsen; als je uit een film quote, doe het dan goed. anders doet het afbreuk aan hetgeen wat bedoeld werd in de film....
MarkFish
Doet het afbreuk aan het feit dat ik benadruk dat Nicholson geweldig acteert?
remorz
In een aflevering van Eek the Cat zie je op de achtergrond een keer een TV met het programma "A few good dentists". Vervolgens zie je een 'evil' tandarts over de patient gebogen. Hij heeft een tang in zijn hand met een tand ertussen en schreeuwt kwaadaardig: "You want the tooth?? YOU CAN'T HANDLE THE TOOTH!!"

Dustyfan
En wat heeft dat met deze film te maken?
jassonn
Volgens mij zegt een van de karakters(ik dacht Jack Nicholson) ook zoiets alleen dan is tooth vervangen door truth.
Jordy
You want the tooth?? YOU CAN'T HANDLE THE TOOTH!!

De GeuS
"You've fucked with the wrong marine"
Jack Nickolson speelt Cruise een beetje weg in de laatste 10 minuten, maar dat mag de pret niet drukken; 4 sterren....
flipsen
Gister, na hem lang geleden ooit gezien te hebben, weer een keer gezien. Ik vond hem goed.
Vol met leuke quotes, zoals hierboven al een paar staan, vooral Nicholson, maar dit vond ik de leukst: Did you ask me out on a date? - No, I did'n't - Well, I've been asked out on a date before and that's what it sounded like!.
Ook mooi om te zien dat die Cruise eerst een lul eerste klas is, maar ondertussen al wel door heeft hoe het zit, ik vond Cruise wel goed. Ook Nicholson is helemaal in zijn element in deze rol. Ik heb het alleen niet zo op die Demi Moore.
Ik vond alleen dat er wat te veel gepraat werd in deze film. Er is in geen enkele scene even rust en dat er niet gepraat wordt, of dat we even een stukje muziek horen.
Van de vele rechtbank films toch echt 1 van de besten. 4 sterren.
AHWA
Leuk weetje. Een van de schrijvers van deze film heeft ook de film The American President geschreven en is de grote man achter super-serie The West Wing, Aaron Sorkin.
Erikr73
Erg sterke film, vooral die enorm goeie acteerprestatie van Nicholson! Kippevel, wat is hij goed in deze film!
Captain Pervert
Je moet er even voor gaan zitten want het is een redelijk lange film voor een rechtbankfilm, maar er is genoeg te zien en het verhaal gaat re-de-lijk vlot. En Nicholson is super.
Gehenna
Toch wel een van de sterkste rechtbankfilms ooit, mooie sfeer sterke dialogen en idem acteerwerk! 4.5
nathan_666
what do you want?
i want the truth!
YOU CANT HANDLE THE TRUTH!!

Jensing
Psychologische oorlogsvoering ten beste! Sterk staaltje acteerwerk wat je doet geloven dat Cruise voor een onmogelijke opgave staat.
spuit11
Ik houd wel van het rechtbank-genre, en dit is een toppertje. Heb de film al zovaak gezien, alleen al om de slotscene van de film. Alle legendarische quotes zijn al voorbij gekomen, maar wat een heerlijke film.
predator
- 1952 stemmen
Topfilm, met Nicholson in één van z'n sterkste rollen ooit. Ik kan vooral dat einde steeds maar blijven zien, dat blijft zo steengoed. Maar ook Cruise blijft prima overeind en ook Kevin Bacon zet een prima "slechte" rol neer.
koreaan
Ik houd wel van het rechtbank-genre, en dit is een toppertje. .
Dit is inderdaad de beste film in zijn genre,
en wat betreft de quotes in de film heerlijk
top cast
SuperSideSwipe
Was er niet zo weg van als veel anderen. Maar wel goed geacteerd, vooral door Nicholson!
3,0
Jivis
Werkelijk een briljante film, ik heb echt gegrijst toen die Jessep in de rechtszaal uit z'n dak ging. Schitterend acteerwerk, zowel van Cruise, Moore en Nicholson als de andere personages.
waidman
Wanneer je het eerste half uur van de film ziet dan kan je denken aan een aflevering van Law en Order, maar dan komt Nicholson om de hoek kijken en niet alleen hij zet een ijzersterke prestatie neer, maar hij halt ook het beste uit Cruise. Was het voor hun 1e confrontatie een beetje een tam verhaal met een Cruise die wat op routine acteerde, na die confrontatie veranderd de film in een krachtmeting tussen Cruise en Nicholson. Daarin worden ze goed ondersteund door Sutherland, Pollack en Bacon, de paar regels die Sutherland moet zeggen doet hij op een dusdanige wijze dat je hem direct voor een redneck aanziet, maar wat Moore in deze film moet is mij niet geheel duidelijk. Voor haar rol hadden onder andere ook Elisabeth Perkins en Helen Hunt geopteerd, zeker die laatste had het naar mijn mening beter kunnen doen dan Moore. Het zal wel komen dat zij “hot”was begin 90-er jaren. De uiteindelijke krachtmeting tussen Cruise en Nicholson in de rechtszaal spat van het doek af en behoort inmiddels tot de beste dialogen uit de filmgeschiedenis. Groot pluspunt aan de film is dat er geen liefdesscènes tussen Cruise en Moore was, anders had dat afbreuk gedaan aan een hele sterke film, door het zwakke optreden van Moore krijgt de film van mij een 4.
Joepos
Weergaloze film is dit!!!
Ik heb em echt al "grijs gedraait" IJzersterke bezetting en daar behoort Demi Moore, wat mij betreft, ook zeker toe!
orbit
- 12092 berichten
Briljante rol voor Nicholson
Hier bewijst hij weer eens de beste te zijn!! Hooguit 5 minuten speeltijd en hij speelt iedere acteur moeiteloos van het doek, prachtig!
al_pacinO
mooie rol van nicholson en demi moore (voor haar doen)
Bacon is erg slecht overgekomen bij mij jammer , best een goede acteur,
Maar natuurlijk gaat alle aandacht naar jack in deze film
Zeker een aanrader
sinterklaas
Heeeel lang geleden gezien. Ik vond hem best wel geinig
Nee hoor, hij was vermakelijk. Toen ik 10 was vond ik rechtbankfilms (John Chrisham bv) nog leuk. Nu vind ik er niet veel meer aan.
voor die tijd: 3,0
Pieter Montana
maar waarom nu weer op de tv??
Waarom?
Goeie film,
Daarom
predator
- 1952 stemmen
Alleen dat eindstuk is al goed voor 5*
Briljante confrontatie tussen Nicholson en Cruise. Gisteren het eindstuk voor de 10e keer denk ik gezien, maar het blijft gewoon zo ontzettend beregoed!

Lektionen in Finsternis

Cinderella Man
Biografie / Sport, 2005

Rain Man
Roadmovie, 1988
zelfmoordunderdogsuspicion of murderrechtszaakmarinelawsterven en doodguantanamo baymarine corpsmilitary courtcode redcommand military baseamerikaanse marinesexismright and justiceflashbackgebaseerd op toneelstuk of musicalcourt martialplatoon leadermilitary law legal thriller