• 9.371.617 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Frank Tuttle

Met onder meer: Bing Crosby, Bob Burns en Martha Raye

Plot Waikiki Wedding

Georgia Smith (Shirley Ross), de mooie winnares van de "Miss Ananas Prinses" verkiezing van een ananasbedrijf, maakt een reclametour over de eilanden van Hawaï. Zij vindt de omgeving en de reis echter oninteressant en wil terug naar het vasteland. Tony Marvin (Bing Crosby), de PR-man van het ananasbedrijf, moet nu al zijn zakelijke én romantische talenten aanwenden om de schoonheidskoningin ervan te overtuigen dat zij moet blijven.

Tony Marvin

Uncle Herman

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Eén van de vele Bing Crosby vehikels met een standaard love is in the air verhaal aangevuld met enkele liedjes. Deze keer bevinden we ons in Hawaii: palmbomen, mooie dames, bloemenkransen, you name it. Bing geeft het beste van zichzelf - ook al is dat misschien niet zoveel als acteur. De liedjes met Hawaiiaanse instrumentatie/inslag mogen er best zijn. Blue Hawaii zou uitgroeien tot een kleine klassieker, tot de versie van Elvis Presley in Blue Hawaii (1961) toe.

De humor in Waikiki Wedding vind ik iets minder dan in voorgaande Crosby producten al heb ik toch enkele keren kunnen lachen. Net zoals in Rhythm on the Range (1936) zijn Bob Burns en Martha Raye van de partij als komische sidekick. Met name Martha Raye bezondigt zich aan overacting. Misschien deel van haar act als comedienne maar voor mij werkt het niet. Het leukst vind ik haar dan nog in het swingende muzikale moment.

Heeft het letterlijk en figuurlijk allemaal niet veel om het lijf, dan heb ik nog vooral genoten van de regie en fotografie van respectievelijk Frank Tuttle (vandaag bekend van enkel noir classics) en Karl Struss (o.a. samenwerking met F.W. Murnau op het cv). De films met Bing Crosby hebben verder de uitstraling van het jazz age icoon zelve: relax … En ten gepaste tijde ga ik er graag in mee.