The Windmill Massacre (2016)
Genre: Horror
Alternatieve titel: The Windmill
Nederland
Geregisseerd door: Nick Jongerius
Met onder meer: Charlotte Beaumont, Noah Taylor en Patrick Baladi
Plot The Windmill Massacre
"This isn't Hell. This is Holland."
Jennifer is een Australisch meisje dat op de vlucht is voor haar verleden en in Amsterdam belandt. In een wanhopige poging om uit de handen van de autoriteiten te blijven voegt ze zich bij een stel toeristen die een tour maken langs de meeste beroemde molens. Als de bus op een afgelegen plek stil valt, zijn ze genoodzaakt onderdak te zoeken in een leegstaande loods naast een sinistere molen waarover een duistere legende gaat. Al snel breekt de hel los.
Douglas
Nicholas
Curt
Mr. de Vries
JacoBaco
Fantastisch hoe ze struikelt over een scheerlijn zonder het aan te raken.
P.S. Laten ze de eerste 5 min van de film zien?
- 11909 berichten
Tijdje geleden een artikel over gelezen en mijn interesse was toen al heel erg gewekt, maar nu ik de namen zie staan van Noah Taylor (Red White & Blue, FANTASTISCH!) en Patrick Baladi ga ik hier alleen maar nog meer zin in krijgen. Teaser niet gezien en dat hou ik lekker zo.
- 11909 berichten
Ah, en Bart Klever ook zie ik nu. Fijn!
Donkerwoud
Ik vind het stiekem er wel tof uitzien. Gewoon nederpulp zoals het hoort. Meestal krijgen we van dat afgevlakte spul als Shouf Shouf Zombibi.
mcdaktari
Wat een origineel verhaal zeg, dat hebben we nog nooit gezien. Ik dacht dat het misschien een grapje was maar het staat toch echt hier op MovieMeter dus zal het toch wel serieus bedoeld zijn.
Ik ben een liefhebber van Nederlandse films maar dit vind ik net iets te gemakkelijk. Waarom nou eens niet een horrorfilm die wel echt verrast!!
JacoBaco
Ik heb wel een idee.. en dit is zelfs een waargebeurd verhaal!
Donkerwoud
Vind het al origineel zat dat er eens gore in een Nederlandse film zit. Kwalitatief waarschijnlijk niet in vergelijking tot wat breder ontwikkelde filmlanden doen, maar wel in een filmlandschap van romantische komedies, boekverfilmingen en multicultureel politiek correct. Volgens mij zijn juist dit soort projecten mogelijke stimulans voor meer variatie in Nederpulp.
- 11909 berichten
Ik vrees het ergste. Ik was toen erg blij met De Poel maar die trok weinig bezoekers, iets van 7000. Zombibi viel trouwens ook erg tegen qua bezoekcijfers. Maar goed, zolang de films nog gemaakt worden ben ik al blij.
Tonypulp
Het heeft in ieder geval meer met het genre te maken dan SneekWeek. Yeuy! Potentie!
tattoobob
Dat word weer een 4 tot 5 sterren voor jeroentjuh...hahaha

Spartaan1986
Wow wat een topcast voor een Nederlandse productie. Erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken
narva77 (crew films)
Van producers van o.a. Frankenstein's Army, Dood Eind, Kidnapping Mr. Heineken en Crazy Heart.
Ben toch wel benieuwd!
Left4Dead
Gaat dit nu echt ook nog wat worden? Een tijd terug gelezen dat de regisseur geld aan het sprokkelen was en eerlijk: nooit verwacht dat het ook nog werkelijk gemaakt zou gaan worden. Tja..... er is dus nog vraag naar dit soort werk.
Prudh
Gaat in première op het NFF.
Tipje van de Sluier - Eerste premières NFF 2016 | Nederlands Film Festival - filmfestival.nl
perceived
Gaat in première op het NFF.
perceived
Info op de website van het NFF klopt niet helemaal. De nationale premiere, oké. De wereldpremiere vindt plaats op maandag 29 augustus tijdens Fright Fest London!
29TH AUGUST - MAIN SCREEN - HORROR CHANNEL FRIGHTFEST - frightfest.co.uk
GrobbekuikenXL
Trailer zag er niet uit( die van 4 minuten). Slechte make up effecten ook. Hoop dat de film er wat beter uitziet want kan best grappig zijn.
Prudh
Die lange teaser is nog voor de film geschoten, voordat er zelfs nog maar een script was. Bedoeld om investeerders te enthousiasmeren. De film zelf is behoorlijk anders.
GrobbekuikenXL
Ok. Thanks. Kon mij al niet voorstellen dat het er zo uitzag.
maxo922
Die ene ster omdat er hier en daar van die spektakel momentjes inzitten die het een beetje als een achtbaan doen voelen. Dat doet dan wel even wat met je. Maar daarnaast moet je wel heel veel door de vingers zien om hier een hoger cijfer aan te geven naar mijn mening.
Zonde ook van die acteurs. Je ziet dat ze meer kunnen dan wat het script toelaat. Ik geloof dat ik de regisseur hoorde zeggen dat er meerdere mensen aan het script hebben gewerkt. Hoe dan? Alles is zo plat als een dubbeltje.
En buitenlandse acteurs erin zodat ze met die landen kunnen distribueren. Maar ze vervolgens wel gewoon een soort van beledigen door ze als een cliché stereotype neer te zetten (die Japanner natuurlijk). Vet stom.
Vet stom ook, deze film. Jammer dat ze andere mensen met talent die staan te popelen om aan een filmcarrière te beginnen afwijzen om deze film in plaats daarvan geld te geven. Maar ja zo gaat dat. #Iluvfilmfonds
This isn't hell, this is Holland.
maxo922
Geen filmfonds dus? Ik dacht zoiets te horen. En dan alsnog. Heel weinig films krijgen maar subsidie, of dat nou in Nederland is, of in het buitenland. Toch zonde dat hier geld in wordt gestopt en niet in iets anders. Meer gewoon om het feit dat zoiets als dit er überhaupt door komt.
Tonypulp
Snap dat de film niet bij iedereen in de smaak valt, maar vond het -voor Nederlandse begrippen- een lekkere no-nonsense slasher van internationale allure. Niveautje Charlie's Farm (2014) en Lumberjack Man (2015) w.m.b
Ben het wel met je eens dat die internationale casting een beetje cheap is. Nick Jongerius praatte het goed vanochtend (filmcollege bij het NFF), maar het blijft voor 99% een commerciële zet en niet omdat hij, zoals hij zelf zei, ''veel met Japan heeft''. Dat zal best, maar werk het dan ook een beetje inhoudelijk uit.
maxo922
Ik had veel meer no-nonsense gewild in dit geval. Laat dat hele slappe verhaaltje over haar vader en die camper en dat schuldgevoel uit. Het hoeft van niemand hoor. Alleen als je het goed doet dan. Die achtbaan momenten waar ik op doelde is denk ik wat jij bedoelt. Daar had ik dan veel meer van willen zien. Ik mistte ook een echt terror gevoel. Het had in mijn ogen best leuk kunnen worden allemaal, deze terror tussen de tulpen. Maar het was allemaal zo halfbakken en random.
Prudh
Draait vnv om 21.30 op het NFF in de Rembrandt, met Q&A met Nick Jongerius.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Riaru Onigokko

Terrifier
Horror / Thriller, 2016

Injustice
Actie / Animatie, 2021
kindermishandelingamsterdam, netherlandsouder-kindrelatiebuswindmilltouristtourmoordflashbackbloedvergietenhollandop de vluchtbloedslashergeweldscythemiller devil worshipbone miller supernatural powernetherhorror