• 9.377.411 stemmen

Code Name: The Cleaner (2007)

Komedie / Actie | 91 minuten

Genre: Komedie / Actie

Geregisseerd door: Les Mayfield

Met onder meer: Cedric the Entertainer, Lucy Liu en Nicollette Sheridan

Plot Code Name: The Cleaner

"In a dirty world, he's our only hope."

Jake is een congierge die vanwege geheugenverlies denkt dat hij iemand anders is. Een mysterieuze femme fatale maakt hier dankbaar gebruik van door hem te laten geloven dat hij een undercover agent is. Ze stuurt hem achter wapensmokkelaars aan, waarbij zowel de CIA als de FBI betrokken blijkt. De mysterieuze vrouw blijkt kwade bedoelingen te hebben, terwijl een collega agente verliefd op hem wordt. Hij moet zijn hoofd koel houden bij deze knappe vrouwen terwijl hij met een levensgevaarlijke missie bezig is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van helleke

helleke

Ontzettend zwakke komedie die mij weinig aan het lachen bracht.

Het is inderdaad de zwaardere versie van Martin Lawrence, maar daarmee is ook alles gezegd.

Ik heb al veel betere komedies gezien waar er tenminste nog iets van een verhaal in zat.

1 ster.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Tamelijk zwakke en rommelige film met zwakke acteerprestaties en gaten. Heb het einde niet helemaal meer gezien dus zal niet stemmen, maar ik kan makkelijk concluderen dat dit een zwakke film is.

avatar van Killerbert

Killerbert

ik heb mij niet verveeld tijdens deze film,

leuk verhaal en een mooie verloop van het verhaal

actie en komedie in een film mooi gecombineerd

avatar van Tarkus

Tarkus

Bijzonder leuk filmpje, waarbij je niet hoeft na te denken.

Gewoon een simpel verhaaltje met grappige momenten en mooie dames.

Ik heb me kostelijk geamuseerd met het bekijken van deze film, en me hoegenaamd niet verveeld.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Best wel een leuke film om te zien met een aantal toch wel leuke momenten.

Verhaallijn is in mijn ogen iets te ingewikkeld en onduidelijk voor een komedie wat niet te goede komt in dit genre film. Men had het allemaal iets simpeler kunnen houden. Je moet voor deze komedie iets te veel nadenken wat dus eigenlijk niet de bedoeling zou moeten zijn.

In tegenstelling wat een hoop mensen vinden,vond ik Cedric wel redelijk grappig kortom ik moest wel lachen om die dikke pret neger. De rest van de acteurs waren ook allemaal redelijk tot goed. Kortom de cast was gewoon dik in orde.

Ik heb de film op dvd bekeken en wat daarbij opvalt is dat het beeld gewoon goed is en het geluid en dan vooral de DTS track klinkt ook gewoon goed.

Voor mij is de film 3,5* waard en is de film zeker de moeite waard om een keer te bekijken.

avatar van G to the J

G to the J

Flauw

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Komedie / Actie staat er dan, wat een belachelijke kinderfilm was dit zeg. Ongekend kinderachtig.

1* puur voor het kleine beetje moeite...

avatar van 606

Erg voor spelbaar maar sommige grappen waren nog aardig.

Ook acteren was redelijk.

avatar van skipy05

skipy05

Leuke film. Leuke grappen. Leuk verhaal. Niet heel erg speciale film.

avatar van chandor013

chandor013

lekker gelachen verhaal lijn goed gezorgd acteerwerk is weer super.

avatar van arma22

arma22

Niet alle grappen waren leuk maar ik heb me met deze film wel vermaakt.

avatar van verjim

verjim

rotfilm

Geen enkel geslaagde grap, flutverhaal en slecht geacteerd

vermijden!

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

KLOMPENDANS!!

avatar van Kiekena

Kiekena

Leuke film. Ik heb er me wel mee kunnen vermaken.

Alleen door de slechte grappen net geen drie waard .

avatar van erpunited

erpunited

slechte film. heb niet echt moeten lachen

avatar van maxB

maxB

dat dit nog komedie moet voorstellen ook.. dacht toen ik hem aanzette dacht ik dat ik iets serieus ging kijken.. maar het deed me een beetje denken aan een slap aftreksel van dude wheres my car en rush hour. en die was bij vlagen nog been beetje grappig. dat het nog een komedie blijkt te zijn... tsjaa, ik heb het niet gemerkt. smacht naar het einde, dit gaat niet meer goed komen..

avatar van maxo922

maxo922

Leuk filmpje!

Zeker erg vermakelijk op zo'n vergeten dindsdagavond.

Begon een beetje aan de flauwe kant. Dat hele gedoe met het geheugenverlies werd al snel vervelend. Maar toen Lucy Liu verscheen werd het een stuk leuker. Vanaf toen werden de grappen wat geslaagder (Nee, dat komt niet door haar, dat is gewoon toeval ).

Het verhaal zelf is mij nog erg meegevallen. Wist me in het begin niet echt te boeien, maar door middel van veel flashbacks werd het steeds interessanter. De uiteindelijk ontknoping vond ik eerlijk gezegd best goed, zeker voor zo'n simpele film. Ik had het iig niet verwacht, dus da's goed.

Het laatste actie/vecht segment is zoals altijd erg vermakelijk. Verder heb ik daar niks op aan te merken.

Leuk om een keer gezien te hebben.

Simpele maar grappige en verassende film.

* 3,0

avatar van belizard

belizard

Wel een aardige film. Het verhaal was niet heel erg geweldig, hoewel ik het het tweede gedeelte wel mee vond vallen, vooral doordat het onverwacht was. De grappen waren ook zeker niet slecht.

Gewoon een film die lekker weg kijkt.

avatar van RickZ

RickZ

Misdaadkomedie met matig verhaal en weinig leuke scenes behalve die scene met de klompendans, echt hilarisch!

KILLERBEE99

Best wel leuke film, zaten af en toe wel grappige momenten tussen. klompendans, mensen knock out krijgen met wat schoonmaakspullen de drugs en natuurlijk, de wie, hoe, waneer en waarom

avatar van Zola-22

Zola-22

leuk om 1x te kijken, verder niet.

avatar van aburex

aburex

Leuke komedie zonder al te veel pretenties. Heb er wel van genoten

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Een van de weinige films die ik ooit afgezet heb.

Dennissssss schreef:

Een van de weinige films die ik ooit afgezet heb.

Niet afgekeken, niet stemmen!

avatar van PEN15

PEN15

Ik heb deze een keer tijdens een busreis gezien. Ik zat vlak voor het scherm, maar toen ik de hele film min of meer gedwongen zag omdat ik geen andere kant op kon kijken, had ik graag gewild dat ik er achter had gezeten. Dit is toch wel de slechtste acteur die ik heb gezien sinds Kevin van Hentenryck. Vooral toen hij begon met zijn skittles en zo was het niveau echt om van te janken. Ik heb er geen woorden voor. Pluk een willekeurig persoon van de straat, iedereen kan dit beter dan hem. Cedric the Entertainer??? Het toppunt van arrogantie. Vanaf nu noem ik slecht en buiten proporties beroerd improviserend acteren bij de nieuwe naam: Cedric-Antonio-Kyles-ing

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

KILLERBEE99 schreef:

Niet afgekeken, niet stemmen!

als je een film zo slecht vindt dat je er geen seconde langer naar kan kijken, vind ik wel dat je het recht hebt om te stemmen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Iron Maiden schreef:

opzich mee eens maar vindt wel dat je minimaal de helft gezien moet hebben.

Als je na 5 min wegzapt en gaat stemmen is onzin.

Iron Maiden schreef:

Als je 5 minuten kijkt kan je stem een 0,5 zijn, maar als je de hele film kijkt kan je stem misschien wel 2,5 ster zijn. Je gaat toch ook niet een proefwerk half na kijken en op de helft zeggen, ik kijk niet meer verder want wat ik tot nu toe nagekeken heb is gewoon slecht... Dan zal de rest ook wel slecht zijn...

Als ik elke film die me de eerste 5 minuten niet bevallen, en hem uitzetten en dan stemmen. Nauw dan denk ik dat er wel wat meer films zullen zijn die ik een 0,5 geef. Maar inplaats van dat kijk ik de hele film af en geef het geen 0,5 maar een hoger punt...

avatar van Spetie

Cedric the Entertainer is misschien wel de minst getalenteerde acteur aller tijden. Ik heb zelden iemand gezien die echt helemaal niets kan. Hij is dik, log, lomp en vooral pijnlijk ongrappig, zo bewijst hij maar weer eens in deze film.

Een soort van parodie op the Bourne Identity is wel de beste omschrijving voor deze film. Opvallend is dat de makers nog redelijk wat moeite in het verhaal hebben gestopt, dat zowaar best aardig in elkaar zit. Met een betere hoofdrolspeler had dit verder dan ook nog best wel wat kunnen zijn, al hadden de spaarzame grappen best wat scherper gemogen.

De rest van de cast is verder wel in orde met vooral een aardige Lucy Liu, die in feite haar rol uit Charlie’s Angels nog eens dunnetjes over doet. Ook de zogeheten bad-guys hebben hun aardige momenten. Dat is verder dus allemaal leuk en aardig, maar het geschmier van Cedric overheerst helaas de hele film, waardoor de irritatiegrens soms best wel eens dichtbij kwam en de film vooral daardoor toch op een behoorlijk lage score van mij kant uitkomt.

avatar van moevy

moevy

Beter als veel Adam Sandler film, Ik mag wel die Cedric the Entertainer zeker het eerste gedeelte was hij wel grappig