• 9.370.277 stemmen

Geregisseerd door: Alicia Scherson

Met onder meer: Viviana Herrera en Aline Küppenheim

Gesproken taal: Spaans

Plot Play

In miljoenenstad Santiago kruisen de werelden van een arm, nieuwsgierig plattelandsmeisje en een vermoeide upper class professional elkaar. Zij, Christina, is een arm, opgewekt meisje dat in de ban is van de grote stad en in haar levensonderhoud voorziet door de verzorging van een zieke Hongaar. Tristan daarentegen woont in een luxe appartement, maar staat op het punt alles te verliezen: zijn vrouw, zijn werk en zijn koffer. Wanneer Christina die koffer vindt, duikt ze in Tristans bestaan. Met zijn muziek en zijn sigaretten als attributen, volgt ze de nietsvermoedende Tristan en zijn naasten.

avatar van braambes

braambes

Zeer genietbare film met dromerig scenario, acteerwerk en camerawerk. En vooral, veel minder pretentieus dan 'Me and you and everyone we know', waarmee deze film wel enigszins te vergelijken valt. Ik geef vier.

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Ik geef vijf. Sorry mensen, misschien niet geheel objectief, maar de hoofdrolspeelster heeft me ingepakt. Haar uitstraling is niet overweldigend, maar juist haar oneffenheden maken het.

Dromerige sfeer, doet denken aan Amélie, charmant verhaal.

avatar van Koos

Koos

Ik ben heeel erg benieuwd naar deze film, hopelijk is hij ergens te zien/ huur...

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Koos schreef:

Ik ben hier ook erg benieuwd naar, klinkt namelijk erg mooi + poster is mooi. Nog niks gevonden?

avatar van Myrte

Myrte

hij was te zien in Rialto Amsterdam 2 jaar geleden ofzo. Maar waar is hij op dvd te koop?

Ik zag Play een jaar of twee geleden en vond 'm prachtig. Net zoals deze filmposter.

avatar van voskat78

voskat78

Als je de titel van deze film letterlijk vertaald blijft er niks anders over dan spelen...

En laat dat nou het geen zijn wat deze film zo leuk,goed en soms ontroerd maakt. De regisseur weet op speelse wijze van het meschien wat vlakke verhaal iets leuks te maken en speelt vrijwel continu met beeld en geluid,wat het geheel zo verrassend en fris maakt.

De eerdere vergelijking met 'Me and you and everyone we know' kan ik me enigzins voorstellen,omdat er in beide films wordt op ieders eigen manier wordt gespeeld. Maar uiteindelijk kan er maar een PLAY zijn,wie er ook eerste mag zijn geweest met het idee. Aangezien ze beide blijkbaar uit het zelfde jaar komen...

Kortom leuke frisse film die inmiddels ook te verkrijgen is via de Tiger-shop en zeker een kijkbeurt waard!

T/m 3 februari gratis te zien op Cinemalink (VOD)

avatar van Koos

Koos

maand op mubi.com, eindelijk!

avatar van BBarbie

BBarbie

Mijn derde kennismaking met de Chileense regisseur Alicia Scherson is mij opnieuw niet meegevallen. De mooie plaatjes van Santiago kunnen niet verhullen dat het een saaie film is, waarin een paar mensen meestentijds doelloos rondlopen —een keer zelfs in indianenpas— en er verder hoegenaamd niets gebeurt. Misschien heb ik wat gemist, maar mij is niet duidelijk geworden wat Scherson met deze film wilde bereiken of wilde vertellen.