• 9.369.466 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Hal Haberman en Jeremy Passmore

Met onder meer: Michael Rapaport, Alexandra Holden en Josh Peck

Plot Special

"He's not your ordinary superhero."

Les is een eenzame meter-opnemer, met een lage dunk van zichzelf. Hij meldt zich aan voor de testfase van een nieuw medicijn, 'Special', dat zelftwijfel wegneemt. Helaas blijkt het medicijn een hele reeks bijwerkingen te veroorzaken, waaronder verscheidene superkrachten. Althans, Les is daarvan overtuigd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stephan73

stephan73

De trailer zag er lekker droogkomisch uit.. Ben erg nieuwsgierig naar deze film..

avatar van Macmanus

Macmanus

Trailer Ziet er wel geestig uit.

avatar van BlueSword

BlueSword

whaha droge trailer, lijkt me eerder een komische dan een drama film...

avatar van marzuq

marzuq

Dit is echt een hele coole film. Ik noem het maar een saaie artfilm maar dan niet saai en met humor, er zit zelfs een kleine dosis slapstick in. Er zit van die typische slaapverwekkende pianomuziek in, echter het verhaal is erg origineel en daarom bleef ik zeker geboeid. De zijkarakters hebben weinig om het hand, op de dokter na en daarom komt de focus des te meer op de hoofdpersoon. Rappaport, vind ik al tijden erg goed. Mischien zelfs een beetje ondergewaardeerd. In deze rol laat hij in ieder geval zien dat hij prima een leip neer kan zetten.

Ondanks de humor zet deze film je nog aan het denken ook, de titel geeft het aan het gaat om de vurige wens speciaal te zijn en..... over superhelden

avatar van Koompje

Koompje

Wel leuke film. Niet geweldig, zeker grappig gedaan. Had alleen meer iets van open einde verwacht.

avatar van the new guy

the new guy

Ja, bedankt, eikel.

avatar van dje-em

dje-em

the new guy schreef:

Ja, bedankt, eikel.

eh? dat het een open einde is kan je toch niet echt een spoiler noemen?

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Zo open vond ik het einde anders niet.

Duidelijk een film die hier weinig gezien is en onterecht. Behoorlijk donker, erg psychologisch en uiteindelijk bikkelhard in zijn eerlijkheid.

Normaal gesproken zou je de film scharen onder het superhero genre met een draai eraan, maar dan zit je er toch naast. Ik kan me echter wel voorstellen dat deze later van grote invloed is geweest op Defendor, wat een iets grotere productie was natuurlijk.

In plaats van te focussen op het supperhero gedeelte, zien we hier een man die verkeerd reageert op experimentele medicijnen en dan denkt dat hij een superheld is. Geen grootse actiescenes en achtervolgingen, nee een man die in de war is. Dan zie je hem op een muur af rennen "kijk ik ging er doorheen". Grappig, maar anderzijds erg aandoenlijk.

De film kent een fijne soundtrack. Lichte, dromerige ambient, gecombineerd met wat dromerige gitaar. Gaat wel 1 keer finaal de fout in als er een Metal nummer wordt ingezet.

Visueel niet uitgesproken mooi, maar gek genoeg wel op een aantal key momenten. 1 shot in het begin en eind zijn om in te lijsten en zo zijn er nog een paar meer.

Dit is geen Kick-Ass of Griffin, omdat het veel dieper gaat Je ziet als het ware een persoon zichzelf verliezen. Dikke aanrader.

avatar van Mescaline

Mescaline

Wauw, zo nu en dan kom je nog eens een film tegen( met dank aan Inland Rabbit) dat echt een klein meesterwerkje is.
Michael Rapaport zet met veel overtuiging een eenzame en futloze man neer die naïef genoeg is om een onbekend medicijn te testen.

Het mooie aan Special is dat het de kijker echt meeneemt in de wereld waarin Les opgaat met soms een blik op de realiteit.
Ik voelde als kijker echt veel sympathie voor Les en je hoopt dat alles weer goed met hem komt.
De eind scene dat hij meermaals overreden wordt is bikkelhard en ontroerend.
Of als het kassameisje eindelijk praat en ze een stotteraar blijkt te zijn, zo aangrijpende en mooie scene!

De film bevat boven op de emotionele diepgang ook nog genoeg spannende scenes, het voelde voor mij ook echt aan als een drama met een vrij hoog thriller gehalte.

Ongelofelijk dat ze zoveel stoppen in amper een uur en een kwartiertje, ben er nu nog van aan het bijkomen.

Ik geef het niet snel of regelmatig, maar deze film verdiend echt een hoog cijfer!

avatar van Shinobi

Shinobi

"I used to dream about flying."

Ik hou wel van dit soort superheldenfilms waarin een nobody zo nodig alles en iedereen wil redden. Alhoewel je het begrip 'superheld' in dit geval niet te letterlijk moet nemen.

Het geheel wordt prima opgebouwd door min of meer een soort van 'rise and fall story' te creëren. Mede door het sterke acteerwerk van Michael Rapaport komt dit goed over; als kijker ga je voor hem 'rooten' dat zijn personage het toch bij het juiste eind heeft, ondanks alle tekenen die het tegendeel bewijzen. De manier waarop Les gaandeweg de film worstelt met zijn 'krachten' is aandoenlijk, doch gestoord te noemen.

Daarnaast zit er een lekker duister sfeertje in 'Special', waardoor het hele gebeuren als een soort van roes over je heen komt. Als het ware een mooie droom die langzamerhand in een nachtmerrie verandert. Dit wordt prima ondersteund door een fijne score.

Al met al een intrigerende take op het superhelden genre. Maar de langzame pacing was niet zo aan mij besteed, hoewel je dat ook als pluspunt kan zien.

Dikke 3,0 sterren.