Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Steve 'Spaz' Williams
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Jim Belushi en Eddie Izzard
Releasedatum: 26 april 2006
Plot The Wild
"Start spreading the newspaper."
De luidruchtige leeuw Samson is de held van de dierentuin in New York. Als zijn zoon, het leeuwenwelpje Ryan, per ongeluk wordt verscheept naar de wildernis, moet hij in actie komen, geholpen door een vreemd gezelschap aan dieren. Samen met de gracieuze giraffe Bridget, de slome slang Larry, de komische koala Nigel en de eigenwijze eekhoorn Benny, gaat Samson op een gevaarlijke missie dwars door de jungle van New York City om Ryan te redden.
Samson (stemrol)
Fergus Flamingo (stemrol)
Duke (stemrol)
Eze (stemrol)
car-men
o o o wat een gejatte film. Zowel van lion king en madagascar... beetje jammer.
Verder wel mooi gedaan met de computer.
Doom
o o o wat een gejatte film. Zowel van lion king en madagascar... beetje jammer.
Verder wel mooi gedaan met de computer.
The Wild die jat van The Lion King? Op welk gebied? Dit lijkt mij overigens ook onmogelijk omdat het volledige verhaal van The Lion King ook al gejat is van een Japanse animatie film.
iGeO
Ik hoor hier heel veel van; "oh, wat een gejatte film is dit.., niet origineel.., lijkt veel op Madagascar en Lionking en wat een slechte kwaliteit animatie...".
Kan het misschien zijn dat (omdat de animatie stukken beter is als die van Madagascar) het wat langer heeft geduurd voordat deze film klaar was, omdat ze er meer tijd aan hebben gespandeerd. En wat is tegenwoordig wel origineel? Origineel of niet.., het is een goeie animatie met een iet wat cliché verhaal, maar wel goed uitgevoerd.
Persoonljk vond ik de animatie beter dan in Madagascar, terwijl ik dat ook een zeer vermakelijke film vond.
Voor mij 2,5 * (afgrond naar boven).
By The Way... LionKing was ook een Disney.., dus jatten...
van je zelf... ..lijkt me nie...
:DOEMAARGEK*
Valt echt tegen. Niet echt heel stom ofzo, maar zeker ook niet een film die ik iemand aan zou raden.
2 sterren, voor de moeite & omdat ie nog wel te doen was
Redrabbit
Leuke film, met grappige momenten
In het begin gelijk al met ''de brul'' van ryan, en het flirten van Benny.
Nigel vind ik briljant!
Ben een grote fan van dit genre films, heb verschillende keren echt hard gelachen. Voor mij is hij zeker minstens 4* waard. Ook al lijkt hij op andere films (madagascar) hetzelfde is hij zeker niet, en zelfs dan nog blijft het een leuke animatie film.
film_kaza
Een vermakelijke animatie film. Humor heeft ie wel. Wat ik wel jammer vind is dat tegenwoordig veel slechtere animatiefilms worden gemaakt dan deze. Ie Age, Shrek, Monster Inc. waren gewoon film die ik persé wou zien en die mij leuk leken. Deze kreeg ik onverwachts aangeboden en was geen hit. Blij dat ik hem niet gehuurd heb maar was wel leuk voor één keer.
3,5
hollandpride
ik vond hem echt leuk, echt veel gealchen, vooral dat eekhoorntje was grappig
dus een 4,5 is wel op zijn plaats
Angrod_Pallanén
Belabberd aftreksel.
Schaamteloos wordt 'The Lion King' nagespeeld in een animatiefilm met barslechte animatie. Het nare aan computeranimatie is dat het een gooi is naar het zo écht mogelijk lijken, maar vaak komt het nooit zo ver (vaak dankzij budget). Wat overblijft is een ondermaatse creatie die ver onderdoet aan wat een tekenversie had kunnen zijn. Zoals eerder gezegd heb ik eerder een strip gelezen met gewone animatieafbeeldingen. Ik kan gerust zeggen dat de film zo veel beter was geweest als het bij 2D was gebleven. Maar zelfs dan was het waardeloze verhaal niet beter geweest. Gnoe's die vleeseters willen worden? Kom op zeg! Daarnaast houden de vergelijkingen met 'The Lion King' niet op; leeuwe zoon die op zijn machtige vader wilt lijken, vijand die probeert leeuw, deze keer een gnoe ipv een oom, van een cliff in het vuur te duwen, gekke bijpersonages weten de grote menigte af te leiden, grote menigte keert zich uiteindelijk tegen slechterik. Maar deze keer neemt het plaats in een 'Madagascar' scenario. Daarbij heeft de film geen verrassende wendingen en een voorspelbaar verhaal tuurlijk, de goede moeten winnen, maar moet dat dan zó simpel?.
Mislukt project.
1.0
Martinator
de animatie was echt schitterend vond ik.
maar ik kan deze niet meer dan 2,5* geven want alles is gejat van andere animatie films
KickinAzz
Ik heb me op zich prima vermaakt met deze film. Leuke personages (Nigel de koala vond ik hilarisch!), humor en een aardig verhaal (ok die gnoes had van mij anders gemogen..). De animatie was ruim voldoende met frisse, levendige kleuren.
Natuurlijk zaten er raakvlakken in mbt. Madagascar, Lionking etc. maar welke film heeft dat niet tegenwoordig. Het wordt steeds moeilijker om met iets origineels te komen omdat alles tot in den treure is uitgekauwd.
3 *
tommykonijn
Leuke film ook goed verhaal onder de zoektocht naar Ryan komen de vader van Ryan en zijn vrienden veel opstakels tegen waar genoeg spanning in zit! 4.5*
pink_roosje
Vond de animatie slecht, en het verhaal kwam mij vaag bekend voor. (een groep dieren die uit de dierentuin ontsnappen en naar een ver land over zee gaan) waar heb ik dat toch eerder gezien. En als je hetzelfde concept hebt doe het dan beter en niet slechter.
daarnaast nog dat hele gezeur over je brul vinden. 2.5
daarnaast nog dat hele gezeur over je brul vinden. 2.5
Ik denk dat je dat in Madagascar hebt gezien
!
Anneleen 8
Ik zie het als een combinatie van madagascar en the lion king. Ook al komen er veel gejatte stukken in, toch vind ik de animatie een pak mooier dan bij madagascar. Maar de leeftijd die men hiermee wenst te bereiken, ligt duidelijk een pak lager
Ben het met je eens
Sassia
Hartstikke gejatte film. Steeds dat gezeik met die brul en dan die genoes die ''bovenaan het voedselketen'' of zoiets willen staan......................... Niet erg geslaagde film........
Oké, er zaten ook wel leuke stukjes bij, maar die waren voor mij niet voldoende om The Wild een waardering hoger dan een 2.0* te geven...
tukkerstein
Belabberd aftreksel.
Schaamteloos wordt 'The Lion King' nagespeeld in een animatiefilm met barslechte animatie..
Heb je The Lion King echt gezien? het verhaal lijkt er niet eens op, de enige overeenkomst is de leeuw.
Een van de beste recente animatiefilms! Met name de eerste helft is erg leuk, met een aantal leuke grapjes. Sutherlands stem is geweldig voor de leeuw. De tweede helft wordt het allemaal wat minder, hoofdpersonen die gevangen worden genomen door een sekte in de jungle is volgens mij nogal een cliché bij dit soort films. De kwaliteit van de animatie wisselt, de ene keer prima verzorgd, met kleine details op de achtergrond, de andere keer is het wat afgeraffeld. 3*
Vandernagel
Middelmatige animatiefilm, redelijke kwaliteit (in ieder geval veel beter dan Madagascar!). Eigenlijk niet veel bijzonders. Het vermakelijkste voor 12-.
2.5 sterren
jumpstylemovie
erg saai wannabe film op bijvoorbeeld madagascar.
toevallig dat een jaar na de hit madagascar , er nog een film komt waarin de leeuw de held is van de dierentuin , ze de wildernis weer ingaan , en er een leeuw en een giraff in zitten.
wannabe....echt WANNABE
1.0***
JohnWilliams
Dit is nou zo'n film waar ik niks aan vind (denk ik)...
Hoe bedoel je afgepikt van Madagascar...
Ze gaan te ver door met dit soort dingen. Ik hoef hem zeker weten niet te zien dit komt ook vanwege de recensies die ik hier en op andere forums heb gelezen. Dus geef mij maar weer zo'n film zoals Ratatouille.
Ben het met je eens
Nou, ik heb hem nog eens gekeken en ik ben het er nog mee eens dat de animatie mooier is als Madagascar maar qua verhaal vind ik hem (Madagascar) toch iets beter dus hij is één sterretje gezakt maar slecht vind ik hem nog steeds niet!
weatherman56
Mooie annimatie, komt soms vrij realistisch over, verhaal was wat minder, vandaar de lage score! Madagascar overigens nooit gezien, dus daar kan het niet aan liggen
tommykonijn
Laats nog eens herzien en het een jongen uit de Familie vindt dit volgens mij helemaal Geweldig om te zien en hij heeft er dan automatisch ook érg van genoten maar bij mij wordt hij steeds minder en hij zakt een half sterretje, Ik vind de Muziek overigens wel nog Goed.
kwinz
Bah! Wat een nageaapte film! Zowel van The Lion King, als van Madagascar! Heel origineel hoor!
Kwalitatief slechte film die denkt dat omdat je de pels van de beesten gedetailleerd kan weergeven de film er mooi uit ziet. M'n had beter overal werk van gemaakt. Origineel is het trouwens allemaal niet, zowel verhaallijn (Lion King, Madagascar) als de grappen zijn gepikt. De zeldzame leuke grappen kunnen de film niet echt redden. En vooral Disney verpest het nog eens door een extra laag moraal er op te leggen: je moet jezelf blijven. Een betere scriptschrijver en Pixar voor de animatie hadden er misschien nog wat van kunnen maken.
lenthethom
Dit is zo ontzettend leuke film. Zit goed in elkaar, leuk verhaal en ontzettend mooie muziek....4+
Kevin13
is dit geen kruising van Finding Nemo en Madagascar
tukkerstein
Wat is de gelijkenis met The Lion King dan, afgezien van de leeuw als hoofdpersoon.
Ripoff van Madagascar uiteraard, maar het was wel vermakelijk. Kwa humor misschien wel leuker dan Madagascar, maar das dan ook niet moeilijk.

Slecht gejat? Dit zijn matige en goedkope namaakfilms van populaire titels

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993