Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Steve 'Spaz' Williams
Met onder meer: Kiefer Sutherland, Jim Belushi en Eddie Izzard
Releasedatum: 26 april 2006
Plot The Wild
"Start spreading the newspaper."
De luidruchtige leeuw Samson is de held van de dierentuin in New York. Als zijn zoon, het leeuwenwelpje Ryan, per ongeluk wordt verscheept naar de wildernis, moet hij in actie komen, geholpen door een vreemd gezelschap aan dieren. Samen met de gracieuze giraffe Bridget, de slome slang Larry, de komische koala Nigel en de eigenwijze eekhoorn Benny, gaat Samson op een gevaarlijke missie dwars door de jungle van New York City om Ryan te redden.
Samson (stemrol)
Fergus Flamingo (stemrol)
Duke (stemrol)
Eze (stemrol)
Angrod_Pallanén
Dit is een grote flop geworden - het is echt jammer kwa timing. Ik zou denken dat deze film zelfs voor Madagascar in (pre) produktie is gegaan (aangezien Disney veel meer tijd in hun films steekt dan Dreamworks).
Misschien heeft Dreamworks vals gespeeld, maar qua kwaliteit hebben ze toch iets veel mooiers afgeleverd (baseer ik op de trailer, heb de film nog niet gezien). Ik lees nog steeds de strip in de DD en die is buiten de oppervlakkige humor best te doen, maar die is, nogmaals, prachtig getekend. De trailer doet vermoeden dat de film verschrikkelijk lelijk computer geanimeerd is.
Martine1312
Hallo, waar kan je zien op internet wie de NL stemmen voor deze film verzorgen????
Pilcrepus
Wel stel ik voor een tijdelijke-internationale-animatie-dierenfilm-stop in te voeren.
Iedereen mee eens?! Mooi..!
Je bedoelt een tijdelijke stop op het Internationale Dierenfilm Animatie genre? De wereld zal niet meer hetzelfde zijn.
tsjidde
Die club probeert al sinds Bambi van de grond te komen, maar moet het steeds tegen de beesten afleggen.
eelco
volgens mij doet mij dit denken aan madagascar of ik ben gek?! ook een leeuw en giraffe en wordt verzonden..... beetje na geaapt oeps ook een dier hahahahaha
kiss_hester
Ik vond het echt een stomme film.. Zo afgezaagd. Op zoek naar de zoon. En als het dan nog grappig was geweest, maar zelfs dat is ze niet gelukt... Een 1.5 van mij.
kiss_hester
Oh, ik moet er nog bijzeggen dat het echt waanzinnig knap computer werk is! En wat betreft Madagascar, zou het me niks verbazen dat deze al eerder in productie is gegaan. Gewoon een geval van slechte timing denk ik.
Dooz
Leek inderdaad veel op Madagascar. Maar zaten leuke grappen in en mooi gemaakt. Vond het een leuke film.
Angrod_Pallanén
Ik lees die strip elk week weer met plezier
en telkens als ik de reclame zie kom ik tot de conclusie dat de tekeningen mooier zijn dan de filmanimatie.
Jcu
't is een beetje overdreven. Het is geen slechte film. maar het is ook geen speciale film. Deze film kan je wel doorbrengen in de bios. But thats it. Meer moet je ook niet doen, is gewoon een keer grappig om naar te kijken. Sommige scene's zijn ''grappig''.
Het is een kruising tussen madagaskar, Lionking, finding nemo.
Nou als je die 3 niet heb gezien? Dan moet je naar deze film gaan 3-in-1
Carlos Olivera
Ik heb hem net bekeken... en moet zeggen, aardige poging van disney, maar lang niet goed genoeg!
Duidelijk veel overeenkomsten met Madagascar, die vele malen beter is. Zelfs de muziek-elementen uit the wild kunnen niet eens in de buurt komen van de jungle-fever van Madagascar.
Af en toe een aardige grap waar je wel om kan lachen en een aardig einde, dat weer iets goedmaakt!
2 punten geef ik deze film..
Ribera
Als ik het verhaal zo lees, is dit dan niet een dikke, vette, schandalige rip-off van Madagascar (die ook al niet grappig is) ?
kitno
madagascar werd later geproduceerd dan the wild.Maar disney was veel trager met het maken van de film.Vond hem tegenvallen en madagascar leuker.
moviefreak#1
Het is dat ik deze film samen met iemand anders aan het kijken was anders had ik de film echt niet afgekeken.
Deze film gaat echt werkelijk nergens meer over. Ik heb het wel een beetje gehad met leeuwen die schepen besturen, eekhoorntjes die een romance beginnen met een giraffe en een koalabeer die bovenop een anaconda ligt te zonnen.
De originele ideeën van de makers van deze pure rommel zijn al jaren op en er kan geen animatiefilm meer komen zonder dat een andere studio met bijna exact hetzelfde verhaal probeert te scoren, na Shark Tale / Finding Nemo en A Bug's Life / AntZ nu dus weer dit gedrocht in navolging op het ook al niet bijster geweldige Madagascar.
Ik had het er vandaag nog over met een paar andere gasten en we kwamen tot The Incredibles maar niet verder toen we ons afvroegen hoeveel animatiefilms er in de laatste 15 jaar uit Hollywood waren gekomen waarin er geen pratende dieren / auto's / bomen of theeservies te zien waren. En dan hebben we dit jaar nog Cars, Over the Hedge en Happy Feet tegoed.
Overigens is het erg flauw om een 0,5* te geven omdat het verhaal niet origineel en gewoon slap is maar dat is niet de enige reden. De Nederlandse nasynchronisatie was VRE-SE-LIJK en de animatie was gewoon schandalig. Dat ze dit soort gedrochten wél in de bioscoop brengen en geweldige animatie uit het Verre Oosten compleet negeren blijft me verbazen.
Een zeer welverdiende 0,5*
gremlin
een goeie film mooi in elkaar gezet heel veel scenes heb ik krom gelegen van het lachen
mark1985
In mijn ogen een mislukte na-aap op Madagascar... Volgens de trailer leek hij leuk, maar na een klein kwatiertje heb ik m'n dvd-speler uitgezet... helaas...
1 ster
Sensual-J
Zelfs mijn zusjes van 9 en 10 zeiden: Die heb ik al gezien!!! Ja.. hij lijkt ook inderdaad veel op wat ouder broertje Madagascar..
erikies
Echt een tegenvaller! Disney wilde waarschijnlijk revanche op hun nagemaakte Finding Nemo: Sharktale.
En nu dacht Disney daardoor even Madagascar na te maken met The Wild.. Helaas niet gelukt. Veel minder mooie animaties en vooral veel minder grappig. En het verhaal gaat ook helemaal nergens over.
Jammer dat ze niet een film gemaakt hebben waar hun eigen originaliteit in zit. Na finding nemo is dit echt een misser..
PooKi
Het slaat echt nergens op dat hij op madagascar lijkt, want de enigste overeenkomst is dat er een jungle in voorkomt en dat er een leeuw in het spel is. misschien ook nog de giraf maar die verschillen 500% met elkaar, het was geen geweldige film, geef ik toe, maar het was ook geen slechte. de animatie was ook niet slecht. En hij leek dus absoluut niet op madagascar.
jollevwb
Ik vind hem een beetje 'slap'.
Vooral omdat ze het idee van madagascar een beetje hebben "gestolen".
Een 1*
edejong
komt bij mij inderdaad over als een rip-off van madagascar.. totaal niet boeiend meer dus als je die al gezien hebt
nickvanzutphen
Visueel is the Wild beter dan Madagascar , maar toch vond ik ook Madagascar een stuk leuker doordat de personages grappiger waren als die van in the Wild.
Maar een echte rip-off is het niet want Pixar en Dreamworks wisselden elkaar al een paar keer met eenzelfde soorten animatie's af (A Bug's Life Pixar/Antz Dreamworks , Finding Nemo Pixar/Shark Tale Dreamworks,
The Wild Pixar-Disney/Madagascar Dreamworks)
Maar dit komt gewoon doordat de technologie van tijd tot tijd zo word verbeterd dat dat soort films visueel heel erg mooi gemaakt kunnen worden , en daarom gaan deze filmmaatschappijen daarmee snel aan de slag en dan kun je 2 bijna dezelfde verhalen krijgen net als bij The Wild en Madagascar.
vincentclaesen
Wat een na-aperij: vader-zoon probleem (nemo), madagascar, the lion king, ...
Zwakke film, niet mooi gemaakt, als ze in '40 al een prachtfilm als Pinokkio konden maken, waarom dan nu van die vieze computerbeelden. Disney had gewoon bij de gewone tekenfilms moeten blijven, het is allemaal fout gegaan bij films als Dinosaur, Piratenplaneet, ...
Jammer maar helaas
0,5

Slecht gejat? Dit zijn matige en goedkope namaakfilms van populaire titels

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993