• 9.375.183 stemmen

Geregisseerd door: Ericson Core

Met onder meer: Mark Wahlberg, Greg Kinnear en Elizabeth Banks

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Invincible

"Dreams are not lived on the sidelines"

Vince Papale is in de jaren 70 een invallende leerkracht en parttime barman. Tevens is hij een enorm grote fan van het footballteam de Philadelphia Eagles. Tijdens een open dag van de club, waarbij onbekend talent een poging mag wagen iets te laten zien, pakt Vince zijn kans en krijgt een mogelijkheid prof te worden.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Mark Wahlberg speelt hierin hé.. Dit wordt ook wel weer kijken.

avatar van Flashbot

Flashbot

25 Augustes in de amerikaanse bioscoop.

avatar van appool

appool

Leuke film, goede acteurs maar wat jammer dat het einde zo afgeraffeld wordt. Had misschien 10 minuten langer moeten zijn.

avatar van Wouter666

Wouter666

idd het einde vond ik ook jammer, voor de rest beetje cliche film maar met dit verhaal maakte dat niet zoveel uit.

avatar van stinissen

We hebben het allemaal al eens gezien ondanks dit gegeven was de film erg vermakelijk.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Film kwam pas laat op gang en inderdaad het einde is afgeraffeld. Ik vond het pas leuk vinden toen het eindigde

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

stinissen schreef:

Precies. Zeker als je van die feel-good sportflicks houdt.

3*.

avatar van KaPiche

KaPiche

Ik vond het een mooie film om 1 maal te zien. Het duurde lang, voordat het verhaal op gang kwam. Eenmaal op gang gekomen kwam er abrupt een einde aan. Dat het einde op die manier ging vond ik wel jammer.

Desondanks een mooie en interessant film ok eenmaal gezien te hebben. Remember the titans maakte meer indruk op me.

avatar van johnrambo

johnrambo

Inderdaad een feel-good sportflick.

Maar dan wel één van de zuiverste soort.

Je moet natuurlijk wel van dit genre houden.

De sfeer van de jaren 70 komt goed over op de kijker.

De film is pakkend, boeiend en mooi gefilmd.

De muziek is sterk, en op zijn plaats.

Hoe verder je in de film komt, hoe meer je betrokken raakt.

En dan nog even over Mark Wahlberg.

In de laatste films die hij heeft gemaakt vond ik zijn acteerprestaties van een matig niveau.(four brothers, departed).

En dat terwijl ik al jaren films met hem als acteur, gezien moet hebben.

Dit matige niveau heeft hij ver achter zich gelaten in deze film, met een sublieme rol als Vince Papale.

dus: 4 sterren

p.s. Het is een waargebeurd verhaal.

avatar van newG

newG

Je hoeft geen filmkenner te zijn om het einde te kunnen voorspellen bij deze film, maar de acteerprestaties waren goed, alles is mooi gefilmd, muziek klinkt lekker, alles om een degelijke sportfilm te maken van een 2.5* niveau.

En toen kwam dat einde, wat een kippenvelmoment!!!

Dit geeft gewoon iets extra waardoor ik 3* moet geven.

He's at the 40, the 30...

avatar van beunhaas

beunhaas

Je moet ook van football houden bij dit soort films.

Verder behoorlijk voorspelbaar maar dat is altijd met dit soort films. Ik heb me prima vermaakt met deze film op de zondagavond.

avatar van nickje76

nickje76

Prima film, goede ontspanning. Zeker inderdaad, hij komt langzaam op gang en als ze het einde 5 min langer hadden gemaakt was het einde niet zo plots plats gekomen.

avatar van Waku

Waku

Disney weet veel warmte te brengen in deze sportfilm.

Ook nu weer staat vriendschap en loyaliteit centraal.

Verder is "Invincible"een standaard verhaaltje waar het verloop voorspelbaar is net als van de vele eerdere voorgangers in dit genre.

Moeilijke aanloop periode en dan toch het succes.

Degelijke rol van Mark Wahlberg en hier en daar mooie plaatjes.

avatar van newG

newG

Het enige nadeel aan disney is dat ze de ruwe sportscene's toch veel te braaf in beeld brengen...

Maar inderdaad het achterliggende verhaal kunnen ze echt warm en goed verfilmen

avatar van pauloootje

pauloootje

Een erg leuke film.

Jammer dat het niet langer duurt.

Echt zo'n "feel good" film, dat als je kijkt, hoopt dat de film een paar uur langer duurt.

avatar van mcREN

mcREN

mooie film,een film waar je eigenlijk wel een goed gevoel van mag krijgen als je het verhaal zo volgt, ja er zijn leuke emotionele en spannende momenten.

voor deze film een 3

avatar van bugno

bugno

Een film als deze doet het altijd aardig,kan eigenlijk weinig misgaan,een goed waar gebeurd verhaal,dat door Disney op hun bekende manier verfilmt is,er was echter iets meer uit te halen.Toch 3*

avatar van papaEd

papaEd

Mooi gefilmd,muziek goed en mooi acteerwerk van Mark. 3.5*

avatar van Pascal A

Pascal A

Helemaal geen onaardige film om naar te kijken.

avatar van bwinters

bwinters

Typische Amerikaanse Disney film!

Goed en degelijk, op zijn disney's, verfilmd. Hier en daar had een sterker staaltje "special effect " het geloofwaardiger gemaakt.

Verhaal is leuk, beetje same-old met wat meer juice!

Prima wegkijker

3.0 als er wat beter op de details was gelet 3.5

avatar van boes2000

boes2000

Ik ben een enorme liefhebber van dit genre. Dus in dat opzicht niet helemaal neutraal.

Dit is waarschijnlijk wel de puikste film die ik ken uit dit genre voor wat betreft acteerwerk, sfeer en muziek. Het zou allemaal wat ruiger kunnen, maar dat heeft deze film niet echt nodig. Het verhaal is feelgood en dus kun je het einde wel raden, maar geen poeha, echte emotie, vriendschap en sport.

4,5 sterren en daar ben ik normaal niet zo scheutig mee.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Sportfilms.... I'm Loving it!

Heerlijk gewoon die sportfilms! Zeker als ze zo worden uitgewerkt. Er zijn al veel soortgelijke films gemaakt, maar wat mij betreft mogen ze ze blijven maken.

Bij waargebeurde verhalen weet je vaak al wel hoe het afloopt, maar als er goed naar de climax wordt toegewerkt is dit voor mij absoluut geen probleem. Dan kan ik even goed van de film genieten als dat het einde niet te voorspellen is.

Mark Wahlberg speelt hier ook nog eens een sterke rol, wat de binding met de persoon Vince Papale alleen maar sterker maakt.

Zoals gezegd zijn er al vele sportfilms gemaakt en vooral met de sport American Football, maar elke keer als ze je de sportscenes ziet is het toch elke keer weer puur genieten geblazen!

Ik kijk nu al uit naar "We Are Marshall"!

avatar van marco1985

marco1985

Leuke film om naar te kijken! goed verhaal!

zeker het kijken waard!

voor mij was deze film een 4,0 waard!

avatar van Stoefke

Stoefke

johnrambo schreef:

Inderdaad een feel-good sportflick.

Maar dan wel één van de zuiverste soort.

Je moet natuurlijk wel van dit genre houden.

De sfeer van de jaren 70 komt goed over op de kijker.

De film is pakkend, boeiend en mooi gefilmd.

De muziek is sterk, en op zijn plaats.

Hoe verder je in de film komt, hoe meer je betrokken raakt.

En dan nog even over Mark Wahlberg.

En dat terwijl ik al jaren films met hem als acteur, gezien moet hebben.

dus: 4 sterren

p.s. Het is een waargebeurd verhaal.

Volgens mij bedoel voor the Departed Matt Damon want Mark speelt volgens mij niet in deze film...

Verder hou ik niet van dit genre films maar deze heeft toch iets speciaals waardoor hij goed uit te zitten is...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Stoefke schreef:

Jazeker wel! Ook in "The Departed" is Mark Wahlberg van de partij!

avatar van TyphOn

TyphOn

Leuke film, 3.5 ster.

avatar van P8rb

P8rb

Leuke film inderdaad, vreemd genoeg duurde de film bij mij maar 100 minuten ??

avatar van Blokland

Blokland

Ik vind dat Mark Wahlberg in deze film echt fenomenaal goed is. Vooral in de sportscenes is hij zo ontzettend overtuigend. Man, man, man, wat knap!!

avatar van james_cameron

Zeer onderhoudende feel-good movie, met een perfect gecaste Wahlberg in de hoofdrol. Het verhaaltje verloopt natuurlijk vrij voorspelbaar, maar toch blijft het aangenaam. Hier en daar wat overdreven in beeld gebracht (en vooral belicht), maar de sfeer is zo prettig en de personages zijn zo sympathiek dat je dit op de koop toeneemt.

avatar van Malick

Malick

Een niet onaardige sportfilm uit de studio’s van Walt Disney. Ieder moment moet je oppassen dat het moraal je niet de strot in wordt geduwd maar het viel gelukkig nog mee. Hoewel ik denk dat hier veel meer uitgehaald had kunnen worden. Dit is het regiedebuut van Ericson Core die laat zien dat hoop en doorzettingsvermogen altijd zal leiden tot gouden wegen. Althans bij sommige mensen dan. De film is uitgewerkt met de nodige kleurfilters en muziek denk daarbij een niet al te moeilijke rol voor Mark Wahlberg en de film kon me de gehele speelduur bezig houden. Naar de film even de extra’s bekeken en die waren eerlijk gezegd beter te doen dan de film. Onoverwinnelijk: het verhaal van Vince Papale, komt de beste man aan het woord en zien we prachtig archiefmateriaal. Dus geen onaardige sportfilm maar hier en daar schuurde het wel.