• 9.377.126 stemmen

Geregisseerd door: Gianfranco Parolini

Met onder meer: Lee Van Cleef, Jack Palance en Richard Boone

Gesproken taal: Italiaans

Plot Diamante Lobo

"Two Brothers... One Took the Cross... The Other Took the Gun."

Father John (Van Cleef) is een priester die vroeger crimineel was maar zich bekeerd heeft. Hij is nu op jacht achter een bende schurken die onder leiding staat van Sam Clayton (Palance), die een man gedood heeft in een lokale bar. Als de bende terugkeert naar het dorp, doden ze de priester en laten ze de jonge Johnny achter. Deze zint nu op wraak voor de dood van de geestelijke...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Barfly

Barfly

Niet alleen de acteurs, maar ook het camerawerk gaat hier over de top.

Van Cleef gaat nog wel, maar de rest van de cast is bar slecht, inclusief Palance.

De muziek is soms aardig, een goede spaghetti waardig.

Het camerawerk probeert wat typische spaghetti-standpunten uit, maar het zijn gewoon zeer magere shots en op het laatst zelfs zeer kitsch als de camera meebeweegt op het geluid van de bel van de kerk.

avatar van Film Pegasus

Een western die je met een grote korrel zout moet nemen. Vooral de regie en de montage verprutsen veel. Zaken die niet kloppen, slechte overgangen, weinig kwaliteit hier. Lee Van Cleef blijft gelukkig een goeie acteur in het genre en Jack Palance houdt zich nog net recht. Als western is het nog te doen, al is het zeker geen topper in het genre.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag voor nog geen 5 euro aangeschaft en zojuist bekeken.

Tja, thuis gekomen ontdekte ik op de achterkant van de hoes in priegel kleine letters " a Golan-Globus production" en toen voelde ik al nattigheid, maar hoopte -tegen beter weten in- dat ik mij vergistte. Helaas was dat niet het geval.

Wat een matige film, eigenlijk is alles slecht bij deze productie:

het acteren, de muziek (het vrolijk deuntje pas vaak totaal niet bij de beelden), idiote geluidseffecten en rommelige montage.

Tuurlijk is het op papier cool om Van Cleef en Palance in een film tegen over elkaar te hebben staan en het eind duel kan er dan ook mee door, maar veel meer heeft deze saaie, amateurachtige en knullig ogende film niet te bieden.

Sybil Danning is zoals gewoonlijk leuk om naar te kijken, maar staat ook niet bepaald voor kwaliteit.

Boone heeft een ondankbaar rolletje als laffe sheriff.

Wanneer je bedenkt dat er veel meer met deze acteurs en het script gedaan had kunnen worden, is deze flop toch wel erg zonde van geld, tijd en moeite, om over die van mijzelf nog maar te zwijgen.

Een drie, ofwel 1,5 ster.