Diamante Lobo (1976)
Geregisseerd door: Gianfranco Parolini
Met onder meer: Lee Van Cleef, Jack Palance en Richard Boone
Gesproken taal: Italiaans
Plot Diamante Lobo
"Two Brothers... One Took the Cross... The Other Took the Gun."
Father John (Van Cleef) is een priester die vroeger crimineel was maar zich bekeerd heeft. Hij is nu op jacht achter een bende schurken die onder leiding staat van Sam Clayton (Palance), die een man gedood heeft in een lokale bar. Als de bende terugkeert naar het dorp, doden ze de priester en laten ze de jonge Johnny achter. Deze zint nu op wraak voor de dood van de geestelijke...
Father John / Lewis
Red Clayton
Chesty
Juanita Lewis
Barfly
Niet alleen de acteurs, maar ook het camerawerk gaat hier over de top.
Van Cleef gaat nog wel, maar de rest van de cast is bar slecht, inclusief Palance.
De muziek is soms aardig, een goede spaghetti waardig.
Het camerawerk probeert wat typische spaghetti-standpunten uit, maar het zijn gewoon zeer magere shots en op het laatst zelfs zeer kitsch als de camera meebeweegt op het geluid van de bel van de kerk.
- 19677 berichten
De vermelding: 'a Golan-Globus production' voorspelde al meteen bij het begin van de film weinig goeds, want al hetgeen die stempel draagt is het bekijken niet of nauwelijks waard.
De cast laat je hopen dat het tóch nog iets kan worden, maar nee...het blijkt een van de slechtere spaghetti westerns te zijn.
Je vraagt je af wat een gerenomeerd acteur als Richard Boone in zo'n flutfilm doet?
Toevallig in de buurt, of dringend verlegen om 'a few dollars'?
Voor Van Cleef was het gewoon een van de vele Italiaanse klusjes, en 'kassa'!
(waarom hem voor dit filmpje een belachelijke pruik werd opgezet is mij een raadsel)
Hij verdiende een dik belegde boterham met het spelen in Italiaanse films, en was niet al te kieskeurig.
Had in Europa ook een ster-status, terwijl hij het in de USA nooit veel verder bracht dan bijrollen.
Maar Richard Boone?
De rest van de cast komt niet verder dan een amateur western clubje, dat op zondagmiddag 'cowboytje'speelt.
Tiener sterretje Leif Garrett is niet eens de slechtste van allen.
De dvd die onlangs ook hier verscheen, onder de titel 'God's gun', mag van mij onverkocht blijven.
Ramon K
Denk niet dat dat voor deze film geldt aangezien Van Cleef en Parolini al redelijk succesvol waren met Sabata.
Zelfs Jack Palance is niet te harden hier, inderdaad. Ben het verder met je eens trouwens maar geef een 0,5*je meer voor de redelijke muziek.
- 19677 berichten
Bedoel je dat Van Cleef zelf ook meer verwacht zal hebben van deze film, gezien het eerdere, en stukken betere resultaat ('Sabata')van zijn samenwerking met Parolini?
Dat zou inderdaad kunnen.
Een western die je met een grote korrel zout moet nemen. Vooral de regie en de montage verprutsen veel. Zaken die niet kloppen, slechte overgangen, weinig kwaliteit hier. Lee Van Cleef blijft gelukkig een goeie acteur in het genre en Jack Palance houdt zich nog net recht. Als western is het nog te doen, al is het zeker geen topper in het genre.
Jonesy
Hmm moet hem nog zien en had na het zien van de trailer wel hoge verwachtingen. Nog tips voor goede spaghetti westerns, buiten leone en corbucci om?
- 19677 berichten
Deze is in ieder geval géén aanrader!
(De trailer is beter dan de film)
Dogie Hogan

(De trailer is beter dan de film)
- 19677 berichten
Einde van Valdez is coming is misschien wat abrupt, maar valt best mee (ik was er niet teleurgesteld door tenminste)
Maar de hele film is een van mijn favorieten.
Maar wel een goede keuze ' Vera Cruz' (heb ikzelf ook al een tijdje in mijn verzameling)
'God's Gun' (helaas) ook.
Maar je kan niet altijd geluk hebben.
Wie verwacht met zo'n cast nu een slechte film?
Jonesy
ligt nu overal te koop, heb hem alleen al liggen op verzameldisk. iemand ervaring met de losse versie?
mr rumson
deze film in een western box gekocht
god's gun ( diamante lobo )
hour of the gun
the spikes gang
young billy young
waarvan ik dacht dat het de minst goede film is daar ben ik maar mee begonnen met kijken ,
dat was dus diamante lobo
een veel slechtere start kan ik volgens mij dan ook niet maken nu ik hem gezien heb .
beeld kwam voor mij maar flets en niet scherp over .
lee van gleef deed het nog redelijk afgezien van die vreselijke pruik.
de rest van acteurs vond ik maar niks .
jammer want het verhaal op zich is best goed voor een western
hopelijk maken de andere 3 films in de box veel goed ,
want deze geef ik maar een 2
thunderball
Deze vandaag voor nog geen 5 euro aangeschaft en zojuist bekeken.
Tja, thuis gekomen ontdekte ik op de achterkant van de hoes in priegel kleine letters " a Golan-Globus production" en toen voelde ik al nattigheid, maar hoopte -tegen beter weten in- dat ik mij vergistte. Helaas was dat niet het geval.
Wat een matige film, eigenlijk is alles slecht bij deze productie:
het acteren, de muziek (het vrolijk deuntje pas vaak totaal niet bij de beelden), idiote geluidseffecten en rommelige montage.
Tuurlijk is het op papier cool om Van Cleef en Palance in een film tegen over elkaar te hebben staan en het eind duel kan er dan ook mee door, maar veel meer heeft deze saaie, amateurachtige en knullig ogende film niet te bieden.
Sybil Danning is zoals gewoonlijk leuk om naar te kijken, maar staat ook niet bepaald voor kwaliteit.
Boone heeft een ondankbaar rolletje als laffe sheriff.
Wanneer je bedenkt dat er veel meer met deze acteurs en het script gedaan had kunnen worden, is deze flop toch wel erg zonde van geld, tijd en moeite, om over die van mijzelf nog maar te zwijgen.
Een drie, ofwel 1,5 ster.

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie