menu

Date Movie (2006)

mijn stem
1,81 (1015)
1015 stemmen

Verenigde Staten / Zwitserland
Komedie / Romantiek
83 minuten

geregisseerd door Aaron Seltzer
met Alyson Hannigan, Adam Campbell en Eddie Griffin

Julia (Alyson Hannigan) is hopeloos in de liefde maar op een dag heeft ze toch de ware gevonden (Campbell). Voordat het huwelijk ook maar begonnen is beginnen de eerste problemen al, het bezoek aan de schoonouders, de getuige overhalen en het huwelijk plannen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=SGVHzJkrtvo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Ceeda7 schreef:
Bijna niet kunnen uitkijken maar toch gedaan. Met spijt.
Je kan niet lager gaan dan deze soort films te produceren vind ik. Toch komen er nog te regelmatig dergelijke draken voor. SuperHero Movie, Distaster Movie, Meet the Spartans, Epic Movie. Allemaal vuilbakrotzooi. Helaas blijven er mensen voor naar de cinema gaan, en is aaron Seltzer nog niet failliet.


Hahaha! Dit vind ik echt grappig. Mensen die zich ergeren aan een genre van films en niet door hebben dat ze er ook niet naar kunnen kijken.

Manman, ik stel me voor dat ik tegen beter weten in naar kostuumdrama's zit te kijken en dan loop te mekkeren op de makers en zij die het wel goed vinden. Poor Ceeda7...

In alle geval moet ik deze zeker eens zien. Wat negatief ingestelde zielen slecht vinden, vind ik meestal wel goed. (berwt jongen, stop nu eens met je leedvermaak)

avatar van yeyo
0,5
Wat heeft het met genre te maken dan? Ik ben niet eens streng voor komedies, maar dit is gewoon rommel. Zelden zo een beschamende 'humor' gezien.

0,5
De eerste 2 minuten, toen ze aan het dansen was op het milkshake-liedje, dacht ik "dit gaat nog een leuk filmpje worden". Maar nee .. ongelofelijk saaie irritante film..

sweinsteiger

avatar van Metalfist
0,5
Everyone wants a happy ending

Toen ik hier een paar dagen geleden reclame van zag op televisie, zei ik tegen mijn broer dat ik nog nooit zo'n slechte film had gezien. Hij kende de film niet maar ik raadde hem aan om de film nooit te zien. Ik ging niet lang daarna hier op MovieMeter eens zien naar de reacties en de score en tot mijn grote verbazing zag ik dat ik de film een voldoende had gegeven (3*) terwijl ik er toch echt van was overtuigd dat het echt een slechte film was. Gisteren kwam hij dan op televisie en toch maar eens gezien. Laat het van het begin duidelijk zijn, ik verlaag mijn stem en nog geen klein beetje.

Gaandeweg de film vorderde besloop me de vraag waarom ik dit ooit zo'n redelijk hoge score had gegeven. De film is totaal niet grappig en voor een parodie op romantische films te zijn, zijn alleen maar de kleine stukjes over Lord of the Rings (met een leuke rol van Tom Lenk uit Buffy, the Vampire Slayer) en het stukje op het einde met King Kong. Het is dus redelijk triestig dat de film zijn paar schamele puntjes haalt met parodieën waarvoor op films die eigenlijk niets met hen genre hebben te maken... Op zich is het wel ergens leuk om te zien hoeveel films je kunt herkennen in de parodieën maar Date Movie weet er zelfs voor te zorgen dat het me echt niet bijster veel kon schelen. Naast dat de film totaal niet grappig is, is hij vaak ook nog eens erg wansmakelijk. Het uitknijpen van de puist en Eddie Griffin die haarballen ligt uit te spuwen o.a. staan bij mij nu niet echt ten boek als echte humor. Eerder walgelijk. Ik heb het nooit zo met al die "insert genre here movies" gehad, al waren de Scary Movies nog wel te pruimen, maar dit is het bewijs dat er voor mijn part nooit meer zo'n film gemaakt moet worden. Man, wat heb ik me gisteravond geïrriteerd aan de film. Komt dan ook nog eens bij dat ik van het principe ben dat wanneer ik aan een film begin, ik hem ook uitzie. Ik en mijn stomme principes ook...

Al was er nog wel een andere reden waarom ik ben blijven kijken en dat is Alyson Hannigan. In de American Pie films is ze wel leuk maar voor mij zal ze toch altijd Willow blijven uit Buffy, the Vampire Slayer (al de 2e castmember uit die serie die hier inzit). Ze heeft iets erg aantrekkelijks en schattig over zich waardoor het nog enigszins draagbaar om de film uit te zien. Al was het in het begin moeilijk omdat het aantrekkelijke en schattige van Hannigan erg ver te zoeken was. Adam Campbell was al direct een gradatie minder. Op zich kan ik zo'n Brit in een film altijd wel waarderen, ik hou van het accent, maar dit is gewoon een erg vervelende acteur. Werkelijke elke scène waar hij in voorkomt is erg saai en vervelend, jammer genoeg is hij het hoofdpersonage en zijn er dus erg veel scènes waar hij in voorkomt. Sophie Monk heeft ooit in haar eerste rolletje de legendarische actrice Marilyn Monroe vertolkt maar van mij had ze toen al mogen stoppen met acteren. In combinatie met Campbell is het duo nog vervelender dan apart en echt werkelijk nergens kregen ze een glimlach op mijn gezicht, zelfs geen krulling van de mondhoeken. Hoewel ik één keer dacht dat het zover was maar toen moest ik blijkbaar niezen. Eddie Griffin is zo'n twijfelgeval. De ene moment kan hij leuk zijn, de andere moment haalt hij het bloed onder je nagels. Het bloed zit me verser in het geheugen dan de leuke herinneringen en Date Movie zorgt ervoor dat het nog allemaal net wat erger wordt want ook hij weet nooit echt een leuke scène af te leveren. Hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat ik me werkelijk aan elke acteur in de film heb geërgerd, met uitzondering van Hannigan.

Ik ga er dan eigenlijk ook verder geen woorden meer aan vuil maken. Date Movie is niet grappig, is wansmakelijk en kent teveel vervelende acteurs. Het is goed dat de film kort is want anders had ik me echt een kogel door het hoofd geschoten. Zelfs nu ik terug aan scènes denk, wordt ik alweer slecht gezind dus het is echt maar beter dat we het hier bij houden. De score lijkt me duidelijk.

0.5*

melvddonk
Nee dit is totaal niet mijn ding. Ik heb hem van de week met mijn vriend gekeken. Ik was helemaal vergeten hier een beoordeling te schrijven, totdat ik net de dvdhoes zag liggen naast de dvdspeler op de slaapkamer.

Mijn vriend is helemaal into dit soort humor. Hij vindt het geweldig. Ik hou er totaal niet van. Had deze al eens gezien, maar heb hem dus (verplicht ) nog eens gekeken. Als sommige grappen al grappig waren, dan duurde ze veel te lang. Een kat die op een wc zit is niet eens grappig voor 5 seconden, maar 1,5 minuut lang naar zoiets kijken werkt alleen maar op mijn zenuwen. En dat is dan nog maar 1 van de voorbeelden.

Nee, ik moet zulk soort films eigenlijk gewoon helemaal niet meer kijken.
Ik blijf bij mijn vorige stem.

0,5*

avatar van ManMetPet
1,5
Heb op het begin echt kapot gelachen, daarna ging het wel weer. Maar ik had vast niet gelachen in m'n eentje. Ik heb ook veel te veel energy drank daarvoor opgedronken dus we waren allemaal wat melig. Anders was deze film geen zak aan...

De herinneringen aan deze film maar om deze film goed te beoordelen geef ik het een 1.5 omdat ik er een leuke avond mee heb gehad.

avatar van SnakeDoc
0,5
Erg vervelende film. Vooral ook erg smerig en maar hééééél zelden grappig. Ongekend dat zelfs een film van slechts 83 minuten gewoon te lang kan duren.

Bagger!

0,5 !

avatar van meri1a6
5,0
Waarom vind iedereen deze film o zo slecht?
Ik heb mezelf KAPOT gelachen

avatar van jansma
4,5
Zit hem net te kijken, op de mooie verhaallijn na vind ik deze film bij vlagen erg grappig. Mooi en knap in elkaar gezet,, verhaallijn is duidelijk goed. Deze film ga ik niet gauw vergeten, geweldig genoten.

avatar van TimZor
1,0
Alyson ken ik van de comedie serie "How i met your mother" en daardoor vindt ik haar eigenlijk altijd wel leuk. Maar waarom kiest ze met films eigenlijk alleen ramp scenario's ??? Het enige wat ik nog wel aardig vondt in deze film was het stukje van "A restaurant" en dat zegt al genoeg als dat het leukste is Ik kan er niet meer van maken dan een 1

avatar van TimZor
1,0
jansma schreef:
Zit hem net te kijken, op de mooie verhaallijn na vind ik deze film bij vlagen erg grappig. Mooi en knap in elkaar gezet,, verhaallijn is duidelijk goed. Deze film ga ik niet gauw vergeten, geweldig genoten.


Zeg AUB dat dit sarcastisch bedoelt is

MoFeDu
Bedroevend,

Een of andere dwaas is ooit op het idee gekomen een parodie te maken op toch al slechte romantische komedies. Wat er dus in resulteert dat een flauwe grap wordt herhaald met nog een extra schepje flauwheid en absurdheid er bovenop.

Er is niets zo pijnlijk als slechte humor en deze film heeft een abnormaal slecht humor gehalte. Ik zou dit geen eens meer slechte poep en pies grappen willen noemen, dit heeft geen naam. Dit mag geen humor heten. Een kat op de wc die vijf minuten lang scheten laat? Kom op, hoe denk je daar ooit mensen mee aan het lachen te maken?

Nee, laat ik dit gedrocht maar gauw weer vergeten, hoe ik op het idee kwam deze en superhero movie achter elkaar te kijken begrijp ik ook niet meer helemaal. Het zal de verveling geweest zijn.

0,5
zoo slecht dat die film gewoon leuk iss.

avatar van Corcicus
0,5
Na afloop voelde ik mij ronduit beledigd door het uitermate lage niveau van deze film. Ik verdenk de makers ervan dat ze geretardeerde kleuters als doelpubliek zagen, want een andere verklaring heb ik er niet voor. Wanneer gaat deze regisseur eens een werk afleveren dat niet grandioos faalt op alle vlakken? Zijn hele repertoire staat in de flop 100 jandorie, en terecht!

avatar van DVD-T
0,5
Leukste uit de reeks Movies blijft toch wel de eerste Scary Movie, en die vond ik ook al niet zo best. Toch Date Movie maar met veel ergernis gekeken, vooral omdat mijn vriendin dit een best wel leuke reeks vind.

Date Movie is gewoon te flauw. In de andere films zit vaak nog wel een momentje wat nog wel grappig is. Date Movie gaat te ver door op het grappig willen zijn waardoor de humor echt niet werkt. De parodieën werken totaal niet, vooral omdat het een kopie is van de films zelf zijn die op de hak worden genomen. Er wordt zelf niets meer bij bedacht en mist echt aan inspiratie om een leuke grap neer te zetten. Weer een slechte film uit de reeks.

avatar van ibendb
2,0
Deze viel toch nog mee? Er zijn véél ergere parodieën!

sweinsteiger
Date movie

Wat een ongelooflijke slechte film, zoooo slecht geacteerd, zo'n slap verhaal, zooo slecht geregisseert, maar zoooo grappig. Ik hou wel van deze grappen. Jammer genoeg kunnen deze grappen alleen in deze films en niet in een topfiilm (anders zou het ook geen topfilm zijn).

Mijn mening in 1 zin : Zo slecht dat je er bij kunt lachen.

avatar van Camorra
3,0
''you have won a diner at ''A Restaurant''

date movie wat moet ik er van zeggen, ik zal maar eerlijk zijn ik kwam terug van een avond stappen en ging met wat mensen deze film kijken, ik was al wat verder heen als je begrijpt wat ik bedoel.
Toen vond ik de ontzettend flauwe humor echt geweldig. We hebben echt zo hard gelachen bij deze film alle flauwe momenten bijv. toen michael jackson inelkaar werd geslagen op de achtergrond al dat soort dingen.

toen zou ik hem zeker 4,5 ster geven...

toen was hij dus een tijdje geleden op tv, heb ik hem met mijn ouders (eerst moeten overtuigen want de film had 1* in de gids) onder nuchtere omstandigheden gekeken, en vond ik hem al een stuk minder leuk dan zit je toch es goed te kijken en dan is de humor gewoon te en te flauw, nog wel gelachen maar achteraf denk je toch, hmm dit moet ik niet te vaak kijken anders zouden mijn hersenen wel eens langzaam kunnen afbrokkelen.

uiteindelijk geef ik hem toch 3,0* misschien wat hoog. Maar ik heb toch wel wat gelachen ondanks het bloed onder je nagels halend verhaal. En daar gaat het allemaal op ... Lachen

avatar van Kelsey16
0,5
Waardeloze film, films parodieren die vanzichzelf veel leuker zijn moet je nooit doen,.
Personages zijn ook erg irritant en het grappenniveau is poep en plas en thats it.

avatar van timburton
ibendb schreef:
Deze viel toch nog mee? Er zijn véél ergere parodieën!

Ja, maar je moet geen films vergelijken met anderen. Zo goed als alle parodieën verdienen een 0,5. Er zijn natuurlijk een handje vol uitzonderingen.

avatar van soom
3,5
Lichtelijk vervelend qua Amerikaanse humor, maar toch wel leuk genoeg, mede door het feit dat romcoms op de hak worden genomen. Erg leuk, herkenbaar zelfs, want de gemiddelde romcom gaat inderdaad zo, leuke parodie dus. Alyson Hannigan is nog steeds schattig, al is ze in American Pie wel leuker. Verder vond ik het wel grappig, al was het dan niet gieren of brullen.

Leuk voor een keertje, meer niet.

avatar van Friday the 13 th
3,0
Gemakkelijk verteerbaar door zijn korte speelduur. Heel wat bekende films worden er door gesleurd.

Leuke rol voor Sophie Monk. Acteren gaat haar duidelijk beter af dan zingen. Die pimp up my body scène is meteen de allerleukste. Ooh ja en de kat op de wc.....droog gewoonweg! Bovendien erg veel scènes uit meet the parents.

Goed genoeg voor een vrijdagavond film!

avatar van misterdhdh
1,5
vervelende film, vervelende personages; niets nieuws
elke parodiefilm michael jackson met een kind, is niet echt grappig meer, ook met een schijtende kat heb ik het gehad na 2 minuten, begint al vreselijk die film met die dikke dat zit te dansen
wel gelachen met de scene met de urne, daar bleef het ook bij
wel straf van de regisseur 5 films maken en alle 5 in de flop 100 sterk!
voor de rest de zoveelste zeer slechte, zonder humor parodiefilm, heb het ermee wel gehad

1.5/5

avatar van Franza
2,0
ik vond hem grappig om 1 keer te zien
Meer niet

2*

avatar van Nicolage Rico
Zit nu zo'n 10 minuten te kijken, maar man man wat een niveau. Dit zou nooit boven de 0,5* uit kunnen komen.

avatar van Donkerwoud
1,0
Komedie kan zo banaal zijn als maar mogelijk en toch ermee weg komen, mits de grappen goed getimed zijn en de karakters een zekere aantrekkingskracht hebben. Dus niet: POEP! PIES! SEKS! SNOT! Ook jammer dat een genre als de parodie zo is aangetast door dit soort rommel dat er eigenlijk geen ruimte meer voor is, terwijl bijvoorbeeld Mel Brooks met The Producers, Spaceballs en Blazing Saddles heeft bewezen dat het niet per definitie tenenkrommend slecht hoeft te zijn.

avatar van Corcicus
0,5
Echt het slechtste van het slechtste. Het lijkt wel alsof een baviaan deze grappen heeft uitgescheten. Ongelooflijk dat men zoiets op papier durft zetten.

avatar van freek_93
0,5
Tja als je geen enkele keer kan lachen om een komedie is het toch echt best wel slecht..

avatar van ReplicaF
0,5
Wat een bagger is dit. Heb een keer gelachen en dat was aan het begin (die bouwvakker die zich met die spijkerpistool door de kop knalt). Ik snap echt niet dat studios een producenten geld geven. Slechtste film in de ... - movie reeks.

0,5
Werkelijk waar bagger van de bovenste plank. Samen met mijn vriendin aan deze film begonnen, en zelfs zij moest achteraf toegeven dat we onze tijd beter hadden kunnen besteden terwijl (slechte) romcoms normaal helemaal haar ding is.
Het verhaal is slecht, acteerwerk is belabberd en de momenten waarom gelachen moest worden heb ik niet kunnen vinden.

Verder 0,5 sterren kom ik echt niet.

avatar van Kondoro0614
0,5
Date Movie

Ik wil in Date Movie niet teveel moeite steken. Wat was dit een rommeltje die ik na 10 minuten maar uit heb gezet. Ik vond de film door en door slecht en wou hem eigenlijk nooit kijken. Ik kwam hem perongeluk tegen op Netflix waarna ik een leuke film in gedachten had. Maar dat was niet zo. Na een schijtende kat op de WC vond ik het genoeg.

Het verhaal slaat nergens op en is totaal niet leuk. Ook het concept is het huilen waard. Echt jammer dit.

0.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 21:37 uur

geplaatst: vandaag om 21:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.