• 9.377.419 stemmen

Geregisseerd door: John A. Davis

Met onder meer: Zach Tyler Eisen, Nicolas Cage en Julia Roberts

Releasedatum: 27 september 2006

Plot The Ant Bully

"The battle for the lawn is on."

Wanneer Lucas Nickle met zijn waterpistool een complete mierenhoop onder laat lopen, wordt hij op magische wijze gekrompen tot het formaat van een insect. Nu hij zo groot is als de mieren wordt hij veroordeeld tot zware arbeid in het mierengangenstelsel welke hij zojuist heeft vernietigd.

Hova (stemrol)

avatar van leon1970

leon1970

The ant bully

Hele leuke tekenfilm

verassend, ik had niet verwacht dat hij zo leuk zou zijn.

waardering: ***1/2

avatar van ASroma

ASroma

leuke vermakkelijke animatiefilm voor een doordeweekse avond of middag :-P

avatar van welleweirdo

welleweirdo

Goede animatiefilm met een hele goede soundtrack!

avatar van Rascal

Rascal

Erg leuk en mooi gemaakt! 'Welcome... To the skull...Hello! Have a slice! Enjoyyyy'

avatar van james_cameron

Nogal doorsnee, voorspelbare en vergezochte animatiefilm. Van de grote sterrencast is alleen Bruce Campbell leuk. De animatie is, op sommige mooi uitgewerkte aktiescenes na, behoorlijk vlak en de film kan niet in de schaduw staan van veel betere voorgangers als Antz en A Bug's Life.

avatar van Edu

Edu

Leuke film voor tussen door! Verder niet heel erg bijzonder. 2,5 ster

avatar van trojan.exe

trojan.exe

wat een ongelooflijke saaaaiee film zeg

heb erg weinig moeten lachen,wat voor mij in dit soort films toch wel een must is.

komt niet eens in de buurt bij leuke animatiefilms als shrek, ice age , finding nemo etc

daarom niet hoger dan

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het een leuke en vermakelijke film!

Er zat weinig humor in, maar ik denk ook niet dat dat echt de bedoeling was bij deze film.

De personages waren ook vermakelijk, en ik moet zeggen dat ik het wel goed gemaakt vond allemaal.

Echt een aanrader om eens lekker tussendoor te kijken.

avatar van Skindowz

Skindowz

Geinige film, maar haalt het lang niet bij eerder uitgebrachte animatiefilms in dit genre. Voorspelbaar verhaal (logisch). De film lijkt een beetje haastig in elkaar gezet. Voor kinderen erg leuk, voor volwassenen nét niet leuk genoeg. Tóch 2,5 ster.

avatar van Smith

Smith

Is een aardige film, niet echt spectaculair. Voor kinderen zal die inderdaad wel heel vermakelijk zijn. Heb m 2 en halve ster gegeven.

avatar van queenie

queenie

dochter vond hem leuk ikzelf vond de mieren niet zo mooi gemaakt. De mensen wel en vooral de boodschap is duidelijk over pesten. Barnyard was vele malen leuker!! 2½*

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Ik vind hem wel leuk maar hij is zooooooooooooo nagemaakt van ants:O Of van "Een luizenleven"!!!

Maar toch blijft hij best leuk...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Weer zo'n standaard computer geanimeerde dierenverhaaltje. Het was voorspelbaar, maar vermakelijk. Daar houdt het ook wel op. Waarschijnlijk is deze wel saai voor volwassenen (andere computer geanimeerde dierenfilms zijn soms ook leuk voor volwassenen)

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

antz, een luizenleven, de mierenmepper , het lijkt erg op elkaar en het is allemaal leuk voor 1 keer. de verhalen zijn te eenlijinig simpel. een luizenleven steekt er wel bovenuit. deze niet.

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

derde mierenfilm, mja hoort bij de reeks animaties die toch vermakelijk blijven, hij hoort alleen net niet bij die iets betere die ik humoristischer vind *3,0*

avatar van Doom

Doom

Langzamerhand begin ik de Amerikaanse animatie komedie optocht wel een beetje zat te worden. Het maakt niet uit of je nu Antz of The Ant Bully bekijkt. Het komt gewoon precies op hetzelfde neer. Helaas zal ik dus ook deze animatie een onvoldoende geven. Zelfs de aardige toevoeging van de stem van Nicolas Cage houdt dat niet tegen.

avatar van mcREN

mcREN

omdat ik tekenfilms meestal wel kan waarderen ben ik over deze film ook te spreken het is toch mooi dat je uiteindelijk van een lesje leert hoe je wel moet reageren en of handelen.

voor deze fim een 3

avatar van Matchostomos

Matchostomos

'The Ant Bully' is kort en bondig gesteld: verwaarloosbaar animatiemateriaal. Toch blijkt de ravage achteraf verrassend beperkt te zijn, waardoor dit prentje zich alsnog boven recente mislukkingen als 'Over the Hedge', 'Shark's Tale', 'Hoodwinked' en 'Madagascar' zet. Een rechtstreeks gevolg van de weinige ambities die deze 'The Ant Bully' koestert, dit ondanks het overduidelijke leentje buur spelen bij 'Antz' en in mindere mate 'A Bug's Life'.

Bovendien kan men buigen over degelijke animatie, die bij tijd en wijlen leuke dingen laat zien, en een hilarisch bijrolletje van Bruce Campbell.

Genoeg echter wat betreft de positieve elementen, want voor het overige is 'The Ant Bully' irritant moralistisch en bij momenten ronduit inspiratieloos. De stemacteurs vormen daarbovenop een bijdrage die werkelijk nihil kan genoemd worden.

Vandaar deze bescheiden quotering: 2*.

avatar van soom

soom

Animatie is weer echt Lelijk met een grote hoofdletter L, op bepaalde momenten. Leentjebuur spelen is ook zo goedkoop, bwah. ! Zoals in de post boven me al beschreven word, van Matchostomos, best moralistisch, maar toch ook wel schattig en lief. Al ben je klein, toch kun je best groot denken .

Ik ben best een beetje vreemd, dat is absoluut waar, en dat komt zeker tot uiting in het feit dat sinds ik een boek heb gelezen, jaren terug, over Afrikaanse mieren, van Bernard Werber? en wat ze allemaal kunnen aanrichten, ik op een bepaalde manier gefascineerd ben door die kleine beestjes..

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Het is slecht gesteld met de animatiefilms die tegenwoordig uitgebracht worden. De originaliteit is ver te zoeken en de animaties lijken met de jaren "slechter" te worden. Dit lijkt men te compenseren met het gebruiken van grotere namen. Treurig.

2,5 sterren

avatar van Chulaa

Chulaa

Leuk, had verwacht dat er niets aan zou zijn.

Ants van vroeger vond ik nog het allerleukst. maar deze was ook erg leuk.

avatar van AGoos

AGoos

een van de leukere animatie films van de laatste tijd...of beter gezegd een van de minst slechte/vervelende....ik heb me bijzonder vermaakt...mijlenver van pixar..maar aan de andere kant ook mijlenver van madagascar..over the hedge..open season....barnyard...enzovoorts...

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Leuke animatiefilm met veel goede grappen en een duidelijke boodschap!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Heel mooie animatiefilm, schattige miertjes moet ik zeggen. Gezien in het buitenland in een knus hotelkamertje samen met mijn vriendin. Zij vond het ook heel mooi en wou direct de DVD kopen voor haar zoon.

avatar van raymondg

raymondg

Geweldige animatiefilm. Beter dan wat er de laatste tijd voorbij is gekomen, hands down.

Leuk verhaal

Goede animaties

Ook leuk voor volwassenen

Alleen de nederlandstalige nasynchronisatie was een beetje bout: die vlaamse stemmen dat kan echt niet hoor.

avatar van raymondg

raymondg

lucdecoster schreef:

En de tweede komt er nu dus aan?

avatar van P8rb

P8rb

Niet echt een bijzondere film, maar voor een keer wel te doen. De animatie is nogal kaal en saai, daarvoor hoef je hem in ieder geval niet te kijken. De film is vooral de moeite waard door de band die Lucas en de mieren krijgen.

Dit leek me vooral een film voor jonge kinderen, maargoed ik heb me wel vermaakt. Kleine 3*

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Op momenten misschien wel saai,

maar in het algemeen is het best wel een goede film.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Ant Bully

Gisteren toevallig gezien en alhoewel ik niet echt van deze tekenstijl hou is deze film me toch wel goed meegevallen.

Wat ik vooral spijtig vind is dat tekenfilms niet meer hetzelfde zijn als vroeger. Nu is alles digitaal en toen ik de eerste beelden zag vreesde ik al het ergste maar het viel nog allemaal wel mee. De moraal lag er weer extra dik op maar stoorde niet echt want het is en blijft een kinderfilm.

De stemmen zijn goed ingesproken, had alleen nooit Julia Roberts eruit gehaald maar wat was Bruce Campbell hilarisch in zijn rol van Fugax!

Vermakelijk tekenfilmpje 3.5*

avatar van doodah

doodah

Vond het al bij al nog wel een ontspannend en amusant filmpje om een te zien.

Het is natuurlijk een kinderfilm, dus voor een doordacht verhaal of zware actiescènes moet je het niet doen.

Maar het verhaal was wel goed gebracht, het zag er allemaal goed uit en de stemmen vond ik zeer goed passen bij de personages.

Het is wel een film die voor 1 keer goed is, maar die je na een tweede kijkbeurt saai gaat vinden.