• 9.378.916 stemmen

Huo Yuan Jia (2006)

Actie / Drama | 103 minuten / 140 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 103 minuten / 140 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Fearless / 霍元甲 / 霍元甲

Oorsprong: China / Hongkong / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ronny Yu

Met onder meer: Jet Li, Sun Li en Yong Dong

Gesproken taal: Engels, Japans en Mandarijn

Releasedatum: 31 augustus 2006

Plot Huo Yuan Jia

"Mastering others is strength. Mastering yourself makes you fearless."

Huo Yuanjia (Jet Li) droomt er van om in de voetsporen van zijn vader te treden en een net zo legendarische vechter in China te worden als hij ooit was. Nadat hij zijn doel heeft bereikt, zorgt een persoonlijke tragedie er voor dat hij jarenlang verdwijnt. Niemand hoort nog van hem, totdat hij ineens verschijnt op een internationaal toernooi.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Vandaag op dvd gekocht en toch nog maar een keertje bekeken. Vind de dvd versie wel ietsje minder dan de directors cut die ik eerder al gezien had, de meeste gevechten zitten er nog wel in maar een aantal scènes die belangrijk zijn voor het verhaal hebben er helaas aan moeten geloven.

avatar van DeCol

DeCol

Mooie en actievolle martial artsfilm. De gevechten worden goed weergegeven en de muziek in de film is vaak prachtig. De combinatie van actie en drama is goed uitgewerkt en het einde is ontroerend mooi.

avatar van Movsin

Movsin

Goed en boeiend verhaal met enkele duidelijke levenswijsheden. Spectaculaire vechtscènes maar de waarde van de film zit volgens mij vooral in de prachtige fotografie, beeldvorming en dit doorheen de ganse film.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Jammer genoeg heb ik de film in het Engels gezien, maar dat kon de pret niet bederven. De film is zeker goed voor een 9. Super!

avatar van omnitoaster

omnitoaster

Erg mooie film, die zeker weten tot 1 van de betere, zo niet de beste film(s) van Jet Li behoort. Ik heb de directors Cut helaas niet gezien, maar al door de gewone versie, was ik beslist overdonderd door de zeer goed in beeldgebrachte gevechten, en de mooie shots van de landschappen in het middenstuk. En ook het Einde was zeer indrukwekkend.

nog steeds een onbetwiste 5*

avatar van Knisper

Knisper

Fearless kende voor mij een aantal mooie gevechten, waar het gevecht tussen Master Chin en Huo Yuanjia voor mij zeker het hoogtepunt was. Toch wist de film, wellicht doordat ik niet bekend ben met het genre, mij niet te overtuigen. Veel van de gevechten waren wel amusant om te volgen, maar echt overtuigen deden ze mij niet en ik werd er ook niet enthousiast van. Vandaar dat de film op mij ook weinig indruk heeft achtergelaten.

coldheaven

Valt me op; aan het begin zie je dat een oude man van 'n jaar of 80 Yuanjia's vader en diens tegenstander een gevechtsacte laat ondertekenen. Even later, Yuanjia is inmiddels zelf volwassen en we zijn 20 jaar verder, zit diezelfde man nog steeds gevechtsactes te beheren, hallo?

Green Destiny

Volgens mij ligt dat eerder aan jouw inschattingsvermogen wat betreft leeftijd.

coldheaven

Die man ziet er precíes hetzelfde uit bij de volwassen Yuanjia als toen wanneer deze een kind was. Het is een aardige film, daar niet van, maar dit schoonheidsfoutje viel me gewoon op.

Green Destiny

Komt door de groene thee.

coldheaven

Ahhh, ik zie dat jij van de ijzersterke argumentatie bent.

Green Destiny

Was meer bedoeld als een grap, dat deels wel op de waarheid berust.

Om terug te komen op je opmerking, wanneer er een tijdsprong wordt gemaakt in een Chinese film worden er heel weinig wijzigingen aangebracht aan het uiterlijk van de personages.

Dit ligt niet aan het gebrek aan make-up, maar aan het feit dat Chinezen pas veel later tekenen van ouderdom vertonen dan Westerse mensen.

avatar van trebremmit

trebremmit

Deze film moet het vooral hebben van de gevechtscenes want het verhaal is zo voorspelbaar en al honderd keer eerder gedaan.

doodah

Ik vond het een prachtig verhaal. Toen ik dan zag dat het waargebeurd was, vond ik het enkel nog prachtiger.

avatar van trebremmit

trebremmit

Ik snap niet waarom het nog mooier is als het waargebeurd is?

doodah

Het verhaal is op zich al prachtig en aangrijpend.
Als je dan hoort dat het een waargebeurd verhaal is, dat iemand dat echt allemaal heeft meegemaakt, dan spreekt het me alleen nog maar meer aan.
Het verhaal is dan meer dan enkel maar de fantasie van een of andere scriptwrither, of regisseur. Vroeger is er echt iemand vergiftigd omdat de tegenpartij niet tegen zijn verlies kon.
Niet dat een fictie verhaal niet goed kan zijn, want dat kan zeker ook prachtig zijn.

Prachtig, zoals ik eerder typte, is hier wel wat misplaatst.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik hoop ook dat de prachtige omgeving als achtergrond ook echt is en niet computer toegevoegd of anders is.

doodah

De omgeving is ook echt. Heel het dorp hebben ze echt gebouwd.

Het resultaat mag er inderdaad wel wezen.

avatar van Chucky92

Chucky92

Jammer van het eind, had liever een goed eind gezien. Toch een sterke film, hij gaat denk ik niet terug naar Moon en oma.

avatar van ssk

ssk

Zeer goede film, die een mooi beeld geeft van de prachtige Kungfu (wushu) vecht stijlen.

avatar van s0062423

s0062423

Beetje een overgewaarde film.

Ik verschoot dan ook dat deze film in de top 250 genoteerd staat. Niet dat ik mij anders druk maak om deze lijst. Maar het is toch een redelijk recente film, die volgens mij niet al teveel in de kijker heeft gelopen.

Hoe dan ook, Fearless is een onderhoudende film die vooral op z'n dynamische beelden steunt. De camera springt van links naar rechts en van boven naar onder. Allemaal zeer indrukwekkend, en met behulp van de nodige slow motions en versnelde beelden worden de gevechten op overtuigende wijze uitvergroot. Het verhaaltje daarentegen is ontzettend plat, voorspelbaar en cliché. Voeg daar de voorgekauwde moraal en het acteerspel van Li aan toe en je krijgt, ja, inderdaad, een typische top 250film.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

gisterenavond gekeken...

ik heb het eigenlijk niet op Jet Li, maar ik vond hem wel

heel goed spelen in deze film.

De Wushu was heel mooi en in het begin zeer hard.

Later toch iets meer eer en respect.

Heerlijke film!!!

avatar van validius

validius

Deze film heeft veel met mij gedaan mbt het kijken naar Aziatische films. Maar daardoor moet ik mijn score toch maar een halve punt naar beneden gooien. Na het kijken van de film Ip Man die quafilm toch best op deze lijkt heb ik de conclusie getrokken dat deze film goed is, maar toch wat minder dan Ip Man. Beide zijn verhalen over een Chinese Martial Art specialist, maar toch komt deze film minder realistisch over. Vandaar (helaas) -0,5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Gisteren voor de tweede keer bekeken, en opnieuw heb ik de film geboeid uitgekeken. De vlotte regie en montage zorgen voor een vloeiende martial arts film met haarrijzende vechtsequenties. Interessant ook hoe de man pas verlies leert aanvaarden wanneer zijn familie uitgemoord wordt en in een ander serener mens verandert. Er zit geen minuut teveel in en de film gebruikt heel wat waarden uit de Aziatische film. Echt een zeer goede film in dit nochtans moeilijke genre.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

validius schreef:

Minder realistisch? Dus een man die met 10 karatemeesters tegelijk vecht vind jij realistischer? (Is hier een spoiler voor nodig?) Verander die 4,5 in een 5 hoor!

(grapje )

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Ook gisteren bekeken en ...........heeft me compleet verrast.

Heel goede film. Goede vechtscenes, goede acteurs (m.n. Jet Li )

en last but not least een goed aangrijpend verhaal. Dit zie je niet zo vaak bij dit soort films. Ben al langere tijd fan van Li maar zijn laatste films vielen me toch tegen. In deze film daarentegen is hij helemaal terug. Vrij lange film maar heeft me geen minuut verveeld.

Top !

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tsja, ondanks dat het hier om een biopic gaat, klinkt het verhaal nogal standaard. Maar om te zeggen dat het alleen maar om een onverslaanbare Jet Li gaat, die een pak tegenstanders in elkaar ramt... Dat is ook niet helemaal de waarheid. Het serene middenstuk op de rijstvelden vond ik namelijk best mooi . Voor de rest deed deze film me helemaal niks.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Vooral mooi om te zien dat de film zich afspeelt ten tijden van het einde van de 19de eeuw - begin 20ste eeuw zo kleurrijk vormgegeven wordt. De settings van en rondom de gevechten ogen afgewerkt, vooral die strijdarena op palen in de lucht was imposant. Maar ook het eindgevecht in Shanghai, met al die tromroffelende meisjes en intriges op de achtergrond waren het aanschouwen waard. Highlights zijn echter natuurlijk de gevechten zelf, die zo gechoreografeerd zijn dat ze voor spektakel zorgen, door alles zo dynamisch en van dichtbij in beeld te brengen.

Het verhaal is niet echt interessant. Knulletje droomt ervan om vechter te worden, zo geschiedt, ondanks enkele wijze lessen laat hij zich gemakkelijk wat zand in de ogen strooien, te wijten aan zijn ongeschooldheid?!, waarna hij stukloopt om na een rehablilitatieproces tot inkeer te komen en gelijk te bewerkstelligen dat de Chinezen zich saamhoriger gaan gedragen.

Qua drama niet gelijk indrukwekkend te noemen dus, al vond ik het rehabilitatieproces wat Huo Yuanjia doorliep, ver weg van de stad, mooi in beeld gebracht worden. Zelfs wat tenenkrommende filosofietjes naar aanleiding van een fout bij het planten van rijstplanten 'iets in de trant van: net zoals planten hebben mensen ook wat afstand nodig om te groeien' konden daar weinig tegenin brengen.

Slechts die luidruchtige dorpsgek zorgde voor wat valse noten in een verder onderhoudende en best aantrekkelijke film waarbij het einde zeker tot de verbeelding sprak. Ik miste alleen een beetje de alsmaar door knallende adrenalinerush, zoals in films van Prachya Pinkaew. 3,5*

Onderhond schreef:
Film die teruggaat naar begin jaren '90.

Come Again?

avatar van MR GREEN

MR GREEN

WAUW!

Echte aanrader voor vechtfilm liefhebbers.

avatar van clockwork72

clockwork72

wat een rukfilm. Veelste saai en te langdradig en dan dat Chinese (of wat het dan ook was) geschreeuw van die mensen in zo'n film.

Alleen de gevechten waren goed.