Genre: Actie / Drama
Speelduur: 103 minuten / 140 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Fearless / 霍元甲 / 霍元甲
China / Hongkong / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Ronny Yu
Met onder meer: Jet Li, Sun Li en Yong Dong
Gesproken taal: Engels, Japans en Mandarijn
Releasedatum: 31 augustus 2006
Plot Huo Yuan Jia
"Mastering others is strength. Mastering yourself makes you fearless."
Huo Yuanjia (Jet Li) droomt er van om in de voetsporen van zijn vader te treden en een net zo legendarische vechter in China te worden als hij ooit was. Nadat hij zijn doel heeft bereikt, zorgt een persoonlijke tragedie er voor dat hij jarenlang verdwijnt. Niemand hoort nog van hem, totdat hij ineens verschijnt op een internationaal toernooi.
Huo Yuanjia
Grandma
Zhou
Hercules O'Brien
Quaest
Ik hou niet echt van martial arts. Maar toch heb ik besloten om te kijken.
Jet Li acteert super. Wat een super vechtkunsten van hem.
Mooie muziek ook enn goede jarenstijl van 1900.
4.5
freekoz
Gisteren nog een keer bekeken en hij blijft geweldig, jammer dat er geen opkomende films aangekondigd staan van Jet Li op IMDB.
dje-em
Jet Li zat in the Forbidden Kingdom en ik geloof zelfs dat Fearless zijn afscheidsfilm zou zijn.
guylopez93
mooie film
niet alleen standaart spring gevechten maar ook heel realistisch met een mooi verhaal ernaast. Goeie acteerprestaties van Jet Li die het ook heel goed doet op het gebied van drama. De gevechten zijn altijd in orde en vermakelijk en bij deze film zijn ze nog vrij realistisch ook. Kortom een mooie film die iedereen goed zou vinden ook voor de mensen die niet zo van martial arts film houden\
aerts007
Goed verhaal,gevechtscene's prima in beeld gebracht.
KurdBoy
Goede film met prachtige martial arts erin en ook een goed verhaal.
validius
Ja zoiets heb ik ook gehoord. Maar volgens mij hebben we het allemaal verkeerd begrepen. Er werd gezegt zijn laatste film (en ik denk dat ermee bedoeld werd de film die hij op dat moment als laatste gemaakt heeft)
verder heeft hij ook nog in the warlords gespeeld, en in the mummy tomb of the dragon emperor (overgens vind ik die laatste een beetje tegenvallen, ook qua acteerprestaties van Jet Li)
J.T.O
Volgens mij doelde hij op een MA film die afspeelt in het oude China. Beetje vergelijkbaar met zijn andere films zoals Fong Sai Yuk en Once Upon a Time in China enzovoort.
Minotaures
Heb hem voor een aantrekkelijke prijsje zien hangen bij de MM. Denk hem binnenkort aan te schaffen. Ben zeer benieuwd.
Lad
Wat een topfilm, echt oververdiend in de top 250!
Van het begin tot het einde zat ik op het puntje van mijn stoel. Jet Li steelt werkelijk de show in deze heerlijke actie/dramafilm.
De gevechten worden perfect gefilmd en zijn zeer leuk om te volgen. Maar ook het verhaal is ijzersterk. De film duurt best lang (hoezo 103 minuten?) maar blijft fijn om te volgen.
4 sterren voor dit pareltje!
Topfilm?
Niet voor mij. In mijn jeugd tot de pubertijd heb ik ongelovelijk veel van dit soort films gezien, was een leuke tijd.
Nu, 20 jaar later ga ik maar eens wat proberen in dit genre maar kom tot mijn stomme verbazing terecht in een zelfde soort verhaallijn.
Heeft de tijd stilgestaan? Kwa verhaallijn zeker...
Ik kon iig. wel genieten van de uitvoering en het kleurgebruik, daar zit gelukkig verbetering in. Het meeste wat mij stoorde was het verhaaltje eigenlijk. Dat hebben we zo vaak gezien, is gewoon niet spannend of verrassend genoeg.
Blijft er over de uitvoering die ik wel kan waarderen maar herkijkwaarde is 0,0.
Vond ook Jet Li trouwens niet echt van het scherm afspatten, had daar meer van verwacht.
Toch wil ik nog wel wat proberen maar dan moet het wel verfrissend zijn. Iemand nog tips van recente films? Misschien Ong/Bak of Hero?
BoordAppel
Als een goed verhaal een must is kan je alle martial arts films links laten liggen. Deze film heeft best een goed verhaal, ook Ying Xiong en Wo Hu Cang Long gaan wat dieper. Meestal is het verhaal alleen een kapstok voor de actie zoals bij de films van Tony Jaa.
Maar je kijkt een martial arts film toch niet voor het verhaal? Als de actie maar goed is.
Erwinner
Misschien heb je gelijk, maar het zou toch moeten kunnen om meer inlevingsvermogen op het scherm naar de kijker over te brengen?
Deze mensen falen daarin. Misschien minder gevechten en meer diepgang in de personages brengen. Of een Bruce Lee neerzetten waarin ik helemaal in trance raak door gelaatsuitdrukkingen en zijn mystiek.
BoordAppel
Dat moet best kunnen inderdaad maar daar ligt de prioriteit van de makers alleen niet. Mij stoort het in ieder geval niet. Zoals een komedie alleen grappig hoeft te zijn zo moet een martial arts film goede actie bevatten. Als daar een enorm goed verhaal bij komt kijken is dat mooi meegenomen maar het is absoluut geen must.
Erwinner
Oke, dat is ook de reden dat ik geen platte humor films meer kijk.
Behalve als het plot me aanstaat of misschien een lekkere cast of een geniale regisseur. Toch geloof ik niet dat er geen films bestaan met een heerlijke mix van Drama, Martial en originaliteit.
Ramon K
De verhaallijnen in de films van Bruce Lee zijn duidelijk van minder niveau (met als dieptepunt de laatste twist in Way of the Dragon). Maar bovendien: in Bruce Lee's Fist of Fury staat de leerling van Huo Yuanjia centraal en de plot barst van de paralellen, vooral qua Chinees nationalisme. Talloze martial-arts films behandelen dezelfde Chinese volkshelden. Het is maar een kapstok uiteindelijk en de plot van Fearless is solide.
doodah
Mooie decors, goed acteerwerk, flitsende vechtscènes en een waargebeurd verhaal.
Dus een geweldige film waarin Jet Li schittert.
Wat kan die man toch vechten!
En dat hij kan acteren, heeft hij nu ook ruimschoots bewezen.
Een echte aanrader, en niet alleen voor martial-arts fans.
DVD-T
Schitterend martial-arts epic.
Het verhaal kon mij niet de gehele speelduur boeien en is zo af en toe wat magertjes.Dit word echter ruimschoots gecompenseerd door de mooi in beeld gebrachte gevechten en prachtige beelden.Het is ook totaal niet aan Li af te zien dat hij dat hij ouder word.Nog steeds die flitsende snelheid in zijn gevechten, dit keer zonder al te veel wire-fu, en dat komt de film zeker ten goede.Heerlijke harde gevechten die niet zijn berust op al te veel cgi.
Kortom topvermaak.
djelle
Met veel uitroeptekens werd aangekondigd dat Fearless de laatste én meteen ook de beste film is van martial arts bekendheid Jet Li, en met evenveel uitroeptekens wordt vermeld dat er een action choreographer mee te maken heeft dat dienst deed in films als The Matrix en Kill Bill. Qua promo werd in elk geval alles uit de kast gehaald om de consument te overtuigen tot consumptie van Jet Li's 'laatste film'.
En gelukkig niet geheel onterrecht. Dat dit een valse aankondiging was van Jet Li's pensioen is inmiddels gebleken, maar Fearless ziet er in ieder geval erg goed uit, zowel in de actiescenes als erbuiten. Sommige decors zijn werkelijk indrukwekkend, er zitten tal van prachtig gefotografeerde shots in en de verschillende vechtscenes zijn lekker strak geschoten. Positief is ook dat er niet al teveel sprake is van wire fu en onnozele humor, iets waar die aziaten zich wel vaker aan bezondigen (hoewel er hier toch ook weer 1 irritant debielachtig personage teveel inzat).
Wel typisch bombastisch, groots en druk, waar ik soms hoofdpijn van krijg. De momenten waarbij Li's personage op een overdreven manier geprezen wordt door de meute zijn momenten waarbij zelfs de darmen tijdelijk aangesproken worden. De filosofische lading eronder is dan weer perfect verteerbaar omdat het mooi uitgebeeld wordt -zeer krachtig zelfs in de slotfase- en er een fraaie kern van wijsheid inzit dat niet zomaar onder de kalenderclichées te plaatsen valt .
Of dit effectief Jet Li's beste film is zou ik niet kunnen zeggen, maar ik vind het in elk geval een heel behoorlijke martial arts film, en dat is een serieus compliment van iemand die eigenlijk geen al te grote fan is van het genre.
Het was geen valse aankondiging, gewoon misbegrepen. Dit zou Li's laatste wuxia film worden (type van vechtstijl is). Tot dusver heeft hij zich aan z'n woord gehouden.
djelle
Ah, op die manier. In elk geval werd dat detail bewust weggelaten. Ook op mijn DVD hoes staat er enkel "laatste en beste film van Jet Li". Typische misleiding.
jackie chan
Fearless is zijn laatste matrial arts film. Hij wil nog wel familiefilms gaan maken.
Maarja zeg nooit nooit en ik denk dat Jet Li nog wel eens terug komt.
Fearless: Ik houd er niet van dat Jet Li vaak in de top 250 staat (fearless hero) want ik acht Jet Li toch een beetje als concurent voor mijn idool Jackie Chan. Maargoed ieder filmliefhebber weet dat er een verschil zit tussen Jackie Chan en Jet Li.
MAAR ik vond dit een van de beste HK films van de laatste jaren. Heel standaard verhaal maar dan zo omgetoverd zodat hij uniek is.
Normaal is het altijd de bad guy die ze moeten verslaan nu was het een goede vechter die zichzelf geweldig vond en daardoor verloor. Dit maakte de film toch heel appart maar je zag toch veel ouderwetse kung-fu trekjes terug.
De gevechten waren oke. Ik moet maar accepteren dat er geen HK films meer zijn zolas JC ze maakt met lange shots nu worden die gevechten zo snel opgenomen (zoveel geflits van camera) dat je gewoon niet kunt waarnemen wat ze doen.
Acteer prestatie van Jet Li was ook goed! Hij acteerd de laatste jaren best sterk Echt een goede rol voor Jet. (dit soort films zou Jackie niet lukken en dus zie ik het Jet Li graag doen)
Nou al bij al een dikke 4.5*
B_B
- 1969 berichten
Fantastische Martial Arts film.
Verhaal is mooi en wist mij de hele speelduur makkelijk te boeien, zelfs het enigszins trage middenstuk bleef makkelijk overeind. Dit kwam vooral doordat het middenstuk vol zat met sfeer en visuele schoonheid, zoals die scène waarin de kinderen libellen gaan vangen, echt prachtig . Verder zit het verhaal ook redelijk vol met (morale) levenslessen maar dit weet nergens te storen en de sfeer wordt nergens te zwaar.
De gevechten zijn echt geweldig, talrijk en spectaculair in beeld gebracht. Vaak lekker snel maar toch overzichtelijk en cool om te zien. Ook het geluid past goed bij de vechtscènes, lekker hard en lomp. De muziek is over het algemeen erg mooi maar wordt naar het einde toe misschien wat te bombastisch. Dit is dan ook het enige minpuntje dat ik aan de film kon ontdekken. Boeiend verhaal, spectaculaire gevechten en een goed acterende Li. Zeker 4.5 ster.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Yip Man