Genre: Komedie / Horror
Met onder meer: Mehmet Ali Erbil en Safak Sezer
Gesproken taal: Turks
Releasedatum: 5 januari 2006
Plot Hababam Sinifi 3,5
Turkse komedie met nieuwe spookachtige avonturen van de befaamde chaosklas, die te maken krijgt met de gevaarlijke bruid van het schoolhoofd. Schoolhoofd Gekke Bedri besluit te gaan trouwen. Zijn nieuwe vrouw Gekke Bedriye en haar zoon trekken in bij hem en wonen in het schoolgebouw. De lieve en chaotische studenten van de chaosklas Hababam denken dat Bedriye een nieuwe bondgenoot is tegen het excentrieke schoolhoofd. Maar niets is minder waar. Ze hebben zelfs al heel snel door dat zij een gevaarlijker rivaal is dan de emotionele Gekke Bedri. Met de ondersteuning van zijn nieuwe bruid, die al net zo gek is als hijzelf, begint Gekke Bedri een nieuwe reeks spookachtige aanvallen op de raddraaiers van de chaosklas. Hij hoopt dat hij uiteindelijk de luie studenten aan het werk kan zetten.
Deli Bedri
Bebe Ruhi
Feza
Sütlü Nuriye
Turkeyloverz
Ow hij is toch nog op de site...!
Ben er erg benieuwd naar..
Anatolia
De vorige delen (Merhaba en Askerde) haalden ook de Nederlandse bioscopen. Ik heb die niet in de bios gezien, maar andere Turkse films werden ook ondertiteld, dus: waarom niet?
(Ik moet wel zeggen dat dit mij niet bepaald de beste keuze lijkt voor kennismaking met de Turkse cinema.)
Edit: Nu ze toch bezig zijn, kunnen ze ook meteen een pornoversie uitbrengen van de Hababam Klas.
Justice4All
Turkeyloverz
De hababam versie van de 21e eeuw doet er echt alles aan om grappig te doen, maar dat lukt niet echt in mij ogen, dus als ze met een pornoversie komen zal ik er niet van opkijken...
Fatma
Vandaag is de film voor een eenmalige voorstelling bij ons in de stad. Ik hoop dat het net zo leuk wordt als de eerste twee. Ik zal na de voorstelling wel een opmerking maken over hoe het was. En ik hoop eigenlijk dat er geen ondertiteling bij staat, vind ik zó irritant...
Fatma
Ik ben dus zoals gezegd naar die film geweest. Ik vond de film in ieder geval veel leuker dan de tweede(Askerde). Maar hij was niet veel meer leuker dan de eerste (Merhaba). Het was wel wat anders, omdat er een tikje horror in zat maar het was niet 'scary' voor de kijker. De film is zeker een aanrader!!!!
Turkeyloverz
Ik heb hem vandaag gezien en vond hem toch erg leuk, tenminste beter dan deel 1 en 2.Ik lette totaal niet op acteerprestaties of op het verhaal, ik liet gewoon alles op me afkomen, het is echt niet eng ofzo zoals bij er bij het genre staat.Zeker een anrader!.
Turkeyloverz
is dit te zien met engelse of NL subs?
Nederlandse ondertiteling, maar heeel soms zag je ook engelse zinnen..
moviefreak#1
Nou dit was dan mijn eerste Turkse film en ik moet zeggen dat ik absoluut niet onder de indruk ben. Ik snap echt helemaal niets van het hoge gemiddelde wat er bij deze film staat. Dit is gewoon een pure aanslag op de intellegentie van het bioscooppubliek. Buiten het feit dat het script HE-LE-MAAL nergens op slaat krijg je nog een partij slecht acteerwerk te zien waar je gewoon bang van word.
Ik weet niet voor welke doelgroep deze film bedoeld is maar ik vrees dat iedere serieuze filmfan zich alleen maar mateloos zal irriteren.
p.s. De ondertiteling was helemaal een drama. Dan weer in het Nederlands, dan weer in het Engels en de stukken die dan wél in het Nederlands waren, waren waarschijnlijk geschreven door een 12-jarige medelander van Turkse komaf (no pun intended).
Turkeyloverz
Ik heb veel gelachen bij deze film, maar bij mensen die geen Turks kunnen, zal dat niet zo zijn .De ondertiteling was heel bot en je begrijpt de 'clou' van de grappen alleen als je de turkse taal beheerst.
Nog iets; voor turken is dit een film met veel bekende, grappige acteurs.Maar ik kan me wel voorstellen dat een buitenlander dit beschouwt als een flop met onbekende ,slechtacterende acteurs.
Alper
Goede Film! Voorgangers waren beter... Vooral Hababam Sinifi Askerde was erg LEUK !
Het verhaal van deze film was minder interessant en erg flauw.......
The Soldier
Wat heeft Hababam In hemelsnaam met Horror the maken is geen Halloween Movie ofzo als de make up nou goed was zou ik nog zeggen oke gaat wel maar Helaas De film gaat bergafwaarts. Bij elke deel wordt het als maar slechter hopelijk doen ze er gauw wat aan
chiquita
Jongens, beoordeel deze film - en al die andere Turkse films - nou los van het feit dat het een Turkse productie is. Massaal met 5* stemmen is niet echt geloofwaardig...
Kate Winslet
Ik vond die film erg leuk en grappig , en Mehmet Ali Erbil vond ik goed .
daanos;
helemaal niet mijn soort film... samen met een paar vrienden gekeken, en ook zij vonden er: "geen zak aan"
het acteerwerk was zwaar aan de zwakke kant...
ik ga de film nog een keer rustig in m'n eentje kijken, misschien wordt mijn stem dan hoger.... nu: 1,5 ster!
COCOA_BROVA
helemaal mee eens
Mineworker

Jullie (degenen die deze film zwaar afkraken) noemen jezelf filmkenners? Nou ehm.. als ik jullie negatieve berichten over deze film zo lees, lijken jullie echt GEEN filmkenners! Jongens, dit is pure Turkse humor! Het is NIET slecht geacteerd, want de acteurs die in Hababam 3,5 spelen zijn van aard goede acteurs, komen van de toneelschool etc. etc.
En jullie krijgen de clue van de grappen niet door vanwege de slechte ondertiteling. Ik zeg het volgende niet graag over 'n film, maar ehm..... voor o.a. de Hababam films moet je echt om Turkse humor kunnen lachen, kortom: Turks van aard zijn, ik wil niet racistisch overkomen!. De spontane reacties van de acteurs in de films zijn byvoorbeeld grappig, de droge/sarcastische e.a. soorten humor is ook zeer grappig.
Als jullie nou echt om 'n Turkse comedy film willen lachen, moeten jullie G.O.R.A. zeker een keer checken! Want daar zit, naar mijn mening, maar weinig échte Turkse humor in, meer ehm..... Europeaans, dit denk ik vanwege al dat gescheld dat je hoort in de film.
Maar ehm.. deze film krijgt van mij 4 sterren!
Deniz
Ik heb de film gezien maar vond hem niet zo denderend. dat komt eigenlijk omdat de remake van hababam sinifi never nooit de grappen en grollen van de oudere versies kan overtreffen. Het was de film of de delen gewoon op het lijf geschreven om zich in de roerige maar gezellige jaren zeventig van Turkije te laten spelen. Nee geef mij maar liever een Turkse film als Yol van Tarik Akan of Umut. Daarnaast moet ik zeggen dat ik de film Babam ve Oglum een werkelijke meesterwerk vond. Supergoed geacteerd en leuk verhaal.
(Met het bovengenoemde wil ik enkel aangeven dat humoristische films van tegenwoordig helemaal niet meer zo grappig zijn. De grenzeloosheden van de 21ste eeuw maken het zelfs al grappig als iemand in de film een scheet laat, of seksistisch moet zijn. Oude komedies waren, en blijven gewoon veel leuker)
Mineworker
Eh.. over die scheet.. als het 'n goedgetimede scheet is, valt het aardig in de smaak, moet ik je zeggen
Ik bedoel: als je de films van Adam Sandler kijkt.. die gozer heeft 'n eigen hilarische humoristische stijl. Ik bedoel... de comedy's van tegenwoordig zijn niet slechter dan de comedy's van vroeger. Neem nou de nieuwe hitserie >My Name Is Earl< uit Amerika die nu elke maandagavond om 9 uur te zien is op RLT 5.. die is aardig komisch, toch? Hij heeft de kijkcijfers van Friends overtroffen. Dus ehm....... en sjah.. de filmwereld gaat met de tijd mee. De regisseuren passen zich aan de mens, met name de jongeren, van het heden. Maar ja. Ik lach me nog constant rot om alle films van Adam Sandler en mijn Saturday Night Live dvd's en de films van de Wayans Bros heersen ook, hoor! Maar over de Hababam reeks uit de 70's heb je gelijk. De nieuwe reeks zal de oude reeks nooit kunnen overtreffen, tenzij de 4e deel van de nieuwe reeks echt 'n klapper is, weet je? Dat kunnen we nu alleen nog hopen.
kArIzMa_TuRk
waarom?
salako
hababam sinifi 4 komt eraan binnenkort
Nog even geduld
kijk maar: http://www.beyazperde.com/mesaj/308384
sevo
pff ik heb de laatste film van Hababam 3.5 op tv gezien. Ik vind ze echt allemaal even erg. Er gaat gewoon iets mis, maar ik weet niet wat precies. Die grappen zijn tè! De acteurs zijn goed dat week ik wel, maar er scheelt gewoon iets met die filMs. maar aangezien er een vierde komt zullen die vorige wel heel goed verkocht hebben ofzo. geef mij toch maar liever Gonul yarasi ofzo;)
COCOA_BROVA

Maar ehm.. deze film krijgt van mij 4 sterren!
als ik kijk naar je vote historie mag jij jezelf al helemaal geen filmkenner noemen...
deze film is gewoon dikke crap... sorry dat ik het zeg
busra
deze film is gewoon dikke crap... sorry dat ik het zeg
volgens hem ben jij geen filmkenner volgens mij ook trouwens
samsun_55
Gemiddelde van dit film 3.38
kom op man..!!
Een van de slechtste turkse film dit..
Totaal niet grappig, zielige verhaal etc.
kon ik maar 0 geven 0.5 dan maar

Hababam Sinifi Askerde