• 9.373.663 stemmen

Hababam Sinifi Askerde (2005)

Komedie | 100 minuten

Met onder meer: Mehmet Ali Erbil en Halit Akçatepe

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 13 januari 2005

Plot Hababam Sinifi Askerde

We schrijven het jaar 2004. In de oude Hababam (chaotische) -klas in het privé-gymnasium van Camlica wordt zoals altijd les gegeven. De chaos blijft echter gehandhaafd: de leraren op de school worden gek van de streken van deze klas. Na een zoveelste grap is voor leraar Bedri de maat vol. Hij stuurt alle scholieren van de klas van school. Volgens de wet moet een jonge Turk dan onmiddellijk in militaire dienst, omdat hij niet verder studeert. Om die reden meldt Bedri de hele klas bij de militaire politie aan. Alle scholieren moeten meteen in dienst...

Justice4All

Weer een hele goede cast, hopen dat de film ook zo goed gaat worden. Plot is wel interessant.

En 15 januari 2005 in de NL bioscopen

filmfocus

avatar van Diesel

Diesel

Klinkt leuk.

avatar van salih

salih

ik denk dat het binnenkort als het in de bioscopen komt de hoogste punt gaat scoren en in de top 5 plaats gaat hebben.

Anatolia

Waarom gaat Kartal Tibet trouwens niet verder?

(Niet dat ik erom treur.)

Justice4All

Er is gestemd (stem verwijderen ajb).

Film is (volgens mij) nog niet in de bioscopen uitgekomen in NL of daarbuiten

OK, stem verwijderd.

Fragmenten

klik op fragman, daarna klik je op genis bant (broadband) of modem.

Dan kan je 2.5 minuten achterelkaar fragementen zien van de film (helaas zonder ondertitelling)

avatar van chiquita

chiquita

Yaylaaalar, Yaylaaalar. Trailer bevat een paar leuke stukjes, maar ik verwacht niet veel. De eerste drie delen zijn gewoon onovertrefbaar.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Klinkt veel belovend, ondanks dat het al een lange serie is.

SmuttWars schreef:

...lange serie..

Delen bedoel je.

avatar van Cicero

Cicero

De echte Hababam-series met Kemal Sunal, Sener Sen, Tarik Akan, Munir Ozkul en Adile Nasit blijven de beste. Deze nieuwe gepolijste versies zijn vooral bedoeld om geld in het laatje te brengen.

avatar van don kisot

don kisot

Die hele setting is zowat uitgemolken. De grappen zijn cliche voorspel ik.

Niet waard om het in bios te zien.

Kemal Sunal had ooit een zeer slechte tv serie dat zich afspeelde in de leger, het was een mislukte vorm van mash; ben bang dat deze hababam die serie gaat inhalen wat betreft " hopeloze humor" .

avatar van fenasi_09

fenasi_09

Dün Berlin'de preview vardi ve cok komikti

Hele Safak Sezer'in bir patates soayrken delirme sahnesi var. Yarim saat kahkaha garanti

avatar van Jordy

Jordy

Precies. Nederlands graag op deze site, Ahmet. Dank u.

fenasi_09 schreef:

Dün Berlin'de preview vardi ve cok komikti

Vertaling:

Gisteren was in Berlijn een preview en gast erg grappig/komisch.

Er is een scene met Safa Sezer dat hij gék word van aardappels schillen. Gegarandeerd half uur lachen.

(zoiets )

avatar van Diesel

Diesel

Lelijke poster zeg.

Hebben ze niet iets beters kunnen verzinnen..

avatar van Alper

Alper

Heb deze film vorige week gezien! Prachtige film en we lachtten van het begin tot het einde. Vooral Safak Sezer was erg grappig.

Een 5 sterren film!

Justice4All

Deze film schijnt beter te zijn dan de vorige (hababam Sinifi Merhaba).

Vorige keer heb ik een interview gezien van de regisseur, Ferdi Egilmez. Zijn bedoeling is niet dat deze film de plaats in gaat nemen van de film van 20 jaar geleden. Hij wilde alleen maar een nieuwe generatie op de witte doek zetten. Hij heeft de oude crew van 20 jaar geleden ook benaderd, maar niemand behalve Halit Akcatepe wilde erin spelen. Tarik Akan was ook benaderd, hij wilde wel spelen, behalve er moet iets "speciaals" bericht overkomen naar de menigte. Wat Tarik Akan bedoelde weet ik niet zeker, maar denk dat de film iets over moet brengen over sociaal en maatschappelijk levenstijl van een mens/volk.

Maar dat zag de regisseur niet echt zitten en denk ik maak maar een commeriële CRAP

Ik ben zeker benieuwd naar deze film, ondanks het een commeriële crap is

avatar van ex_uva

ex_uva

?

Justice4All schreef:

Deze film schijnt beter te zijn dan de vorige (hababam Sinifi Merhaba).

Ferdi Egilmez is de zoon van topregisseur Ertem Egilmez (deze heeft o.a. de oude Hababam-series geregisseerd). De filmografie van Ferdi spreekt me eerlijk gezegd niet aan: drie films heb ik van hem gezien (als producer) en alle drie vond ik zeer slecht (Hemso, Isiklar Sönmesin en Kahpe Bizans).

Naar mijn weten wilde Tarik Akan per definitie niet meedoen omdat hij vond dat de herinnering aan de oude series niet vergald moest worden.

Klik

Hier staat het wat uitgebreider:

“Bu konunun tekrar gündeme getirilmesi yanlis bence. Hababam Sinifi zamaninda yapildi, ekol oldu ve bitti. Bir kere bu yapilan is etik açisindan da dogru degil. Bu yeni filmde de oynamadigimi altini çizerek söylüyorum. Eger bana bir teklif gelecekse de cevabim çok net ‘Hayir’ olacaktir. Hersey tadinda güzel.*”

Naar mijn mening is het verkeerd dit onderwerp opnieuw ter sprake te brengen. Hababam Sinifi is destijds gemaakt, het werd een begrip en that's it.

Bovendien is deze remake ook uit ethisch oogpunt niet juist. Ik wil dan ook onderstrepen dat ik nooit zal spelen in deze nieuwe film. Als ik een dergelijk voorstel zou krijgen, zal mijn antwoord een duidelijke 'Nee' zijn. Alles is mooi in zijn puurheid.*

(*Die laatste zin was een beetje moeilijk te vertalen.)

Edit: In die laatste link staat ook nog dat zelfs Tarkan benaderd was voor deze film. Daarmee is alles wel gezegd voor mij... Dit project is de grootste schande van de Turkse filmindustrie tot nu toe.

avatar van sweatlazonl

sweatlazonl

het is heel een heel erg leuke film geworden dus als je hababam askerde nog niet gezien hebt moet je het snel doen

avatar van s!

s!

hele grapigge film. jullie zulle je kapotlache. geloof me

avatar van don kisot

don kisot

afschuwelijke cliche film;

maarjah had het ook voorspeld

avatar van bakkurt

bakkurt

Ik vind deze film echt topie, Maar ik moet zeggen je moet de voor geschiedenis van deze film dan ook wel weten. hij is steengoed!!

Anatolia

Het einde is gatverdamme, jasses, bah. Dit mag niet meer voorkomen in de huidige filmwereld. Stop er mee, asjeblieft.

(Ik heb trouwens geen moeite gedaan om de film te zien: we kregen het voorgeschoteld tijdens een lange busreis. Spreek me er dus niet op aan )

Justice4All

Binnenkort te zien "HABABAM SINIFI 3 1/2"

Ben benieuwd. NOT!!!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Wanneer komt die eigenlijk op MM te staan?

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

don kisot schreef:

afschuwelijke cliche film;

maarjah had het ook voorspeld

Zogenaamd..

volgens mij weet jij niet wat leuk is..

Of.. jij hebt het film niet zo goed gevolgd..

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Ik heb echt Erg gelachen met dit film..

Een Toppertje gewoon..

Geen Woorden ervoor..

4****

avatar van Fikret8

Fikret8

Staat op imDb in de bottom top 100 op nummer 22 terwijl die hier gewoon een goed gemiddelde heeft.

avatar van falcon66

falcon66

ik vind niet dat het een toppertje is.

ik heb veel betere films gezien waar ik echt om moest lachen.

maar ik heb niet verveeld eerlijk gezegt.

3.5 sterren