• 9.373.686 stemmen

Geregisseerd door: Ben Gluck

Met onder meer: Patrick Dempsey, Mandy Moore en Jeremy Suarez

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Brother Bear 2

Kenai droomt over een meisje, Nita, dat hij vroeger heeft leren kennen. Ze waren de beste vrienden, maar ze verdween op een gegeven moment uit zijn leven. Toevallig komt hij Nita de volgende dag tegen, alhoewel toevallig: Nita moet de ketting die ze vroeger van Kenai heeft gekregen samen met Kenai verbranden op de plek waar ze hem gekregen heeft, om zo de band tussen hun te verbreken zodat ze kan trouwen met haar verloofde. Maar is dat wel wat ze wil?

Kenai (stemrol)

Innoko (stemrol)

Aunt Siqiniq (stemrol)

Aunt Taqqiq (stemrol)

Brother Bear II toegevoegd

Ik ben benieuwd, toen ik het plot op een andere site las vond ik er niet zoveel bijzonders aan maar ik hoop dat de film net zo goed word als de 1e

avatar van soom

soom

Ik hoop het ook. Maar het zal wel een mindere film worden. Ook al heeft Mandy Moore een stemrol.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

IK moet nog altijd het 1ste deel kijken.Eén van de enige "Classics"die ik nog niet gezien heb.

stan

Moet je zeker een keertje doen, en dan wel in de engelse versie natuurlijk

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Zie hier toch nie serieus naar uit want de eerste vond ik niet zo een speciale tekenfilm eerlijk gezegd.

stan

Niet speciaal maar wel leuk

en als het vervolg net zo goed is dan vind ik het goed

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik hoop dat die grappige dieren weer erin voorkomen.Vooral de 2 die steeds ''Nee, jij bent gek'' ofzoiets schreeuwden tegen hun echo.

stan

Ja die gekke elanden (hoe je het ook schrijven mag )

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Redelijk overbodig dit, wat mij betreft..........

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pure onzin en als je die poster bekijkt lelijke animatie. Niks om naar uit te kijken, gewoon voorbij laten gaan, deze wanhoopdaad van Disney om geld op te brengen.

avatar van Respekked

Respekked

Angrod_Pallanén schreef:

helemaal mee eens, deel 1 was al enorm beroerd. Wat een drama.. kenai is zijn transformatie te boven..

avatar van Esteban

Esteban

Brother Bear is niet minder dan een respectabele Disney Classic in de puurste vorm van die benaming. Tuurlijk zijn de minderwaardige vervolgen compleet overbodig en hoogstwaarschijnlijk te vermijden.

stan

Zijn wel betere als die er nu staat, moet je even ter correctie opsturen

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Brother Bear 2???? dat wist ik niet. Is dat ook weer met de mooie liedjes van Phil Collins? want Phil Collins is echt een top zanger

avatar van jowietje

jowietje

Lijkt me ook wel weer leuk worden

avatar van Hilarious

Hilarious

Met deze keer de prachtige stem van Mandy Moore. Lijkt mij wel leuk.

2 Trailers!

avatar van Julie

Julie

Sam_Bracke schreef:

findely, als ik over phil collins begin draaien ze met hun ogen

maarnee, ik vond de eerste film al super

en deze zal ook mooi zijn

avatar van Biatch

Biatch

Kunnen ze nou niet ÉÉN keer een Disney film met rust laten?

Al die overbodige delen die toch nooit het eerste deel overtreffen.. wordt er een beetje flauw van.

Het enige geluid dat ze willen horen is Kaching $$$

avatar van amazingmoi

amazingmoi

ik vond deel 1 al een slechte film

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuk hoor Brother Bear 2!

Vond het eerste deel ook mooi, dus ben erg benieuwd.

Ben benieuwd of de stem van Mandy erbij past.

Maar ik vind het leuk, laat maar komen!

avatar van pokefreak

pokefreak

Ik heb gehoord dat na de film ook nog een serie ervan komt in amerika hopelijk komt die dan ook naar europa.

En voor het geval iemand het zou willen zien ik heb een trailer van brother bear 2 gevonden dit is de link: http://www.youtube.com/watch?v=IgvN9RIQZ00

Kijk maar eens hij is best wel goed

avatar van larstig88

larstig88

weer een toppertje, deze is zeker zo goed als de eerste!!!

4****

avatar van flameburner

flameburner

Ik heb hem net gezien en moet zeggen dat het toch wel wat had hij keek lekker weg. een leuk verhaal. natuurlijk haalde hij niet het niveau van het eerste deel. al was hij wel met veel kwaliteit getekent (wat nogal eens tegenviel bij andere disney vervolgen). ook wel een fijn weetje was in de voorstukjes op de dvd dat er een special edition komt van de kleine zeemeermin in de herfst.

maar goed ik vond de film toch wel een 4 waard.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hoewel 'Brother Bear 2' eerder aandoet als een aflevering van een DisneyFeest-uitzending dan als een echt vervolg, is het toch een degelijke film die nauwelijks afdoet aan deel 1.

De verbindingen tussen andere Disneyfilms is voor mij weer aanwezig. De tekenstijl à la Mulan en The Lion King II, Koda die doet als een jonge Simba, een achtervolging à la bavianen in Tarzan en het einde à la Beauty and the Beast. Een feest van herkenning is het echter niet, eerder een gebrek aan originaliteit. Maar het vervolg van de erg mooie film uit 2003, weet toch een gevoelige snaar te raken aan het einde, na al het gezucht dat ik bij de rest van de film uitslaakte. Een ondertitel had ik dus liever gezien in de titel van de film dan een simpel tweetje achter de naam. Maargoed, je kan niet alles hebben. Want blij mag ik wel zijn met een resultaat, Disney heeft bewezen het veel en veel slechter te kunnen. Het verhaal doet, zoals gezegd, niet echt aan als een vervolg en heeft ook vrij weinig tot niets te maken met deel 1, maar degelijk is het wel. Kenai droomt over een meisje, Nita, dat hij vroeger heeft leren kennen. Vroeger, als in, voordat Koda überhaupt geboren was. Hij was beste vrienden met haar, maar ze verdween op een gegeven moment uit zijn leven. Toevallig komt hij Nita de volgende dag tegen, alhoewel toevallig: Nita moet de ketting die ze vroeger van Kenai heeft gekregen samen met Kenai verbranden op de plek waar ze hem gekregen heeft, om zo de band tussen hun te verbreken zodat ze kan trouwen met een ander. En dus kan Koda weer "Tell Everybody I'm On My Way" zingen, maar dat doet hij, helaas, niet. Hoewel voorspelbaar, saai, eenvoudig en vooral gemikt op kinderen (kortgezegd zoals Disney zijn vervolgen tegenwoordig maakt) is Brother Bear 2 beter dan veel andere Disney sequels. De film weet bijvoorbeeld leuke (lees: geen originele, maar toch vermakelijke) grappen op te brengen en ook leuke zijverhaallijnen (ookal is die van de twee elanden die de elandvrouwtjes proberen te versieren te veel van het goede) te vertellen. Het einde is zoals we dat gewend zijn van een Disney Classic en eigenlijk beter dan de gehele film bij elkaar.

De muziek is wat mij betreft ook goed, lekker modern en helemaal wat ik tegenwoordig leuk vind. Goed (in vergelijking met de maatstaven van andere Disneyfilms) zijn de liedjes echter niet, maar de score doet het vaak beter dan menige scène. De personages zijn simpel, vooral Nita (helemaal niet zo irritant ingesproken door Mandy Moore) lijkt alle cliché's aan te halen, maar ook Nita's vader, de dorpswijze (waar is mijn favoriet Tanana?) en Nita's verloofde lijken zo uit de mouw te zijn geschud. Patrick Dempsey vond ik opvallend onherkenbaar, maar deed het even goed als Joaquin Phoenix in deel 1. Daarbij was Jeremy Suarez weer even op dreef als in deel 1 en was Koda meer dan het knuffelbare bijbeertje.

Genoeg gepraat, over naar de welverdiende

3.5

avatar van cheris

cheris

Toen vrienden van mij deel 1 hadden gezien (en ik nog niet) gaven ze aan een brok in hun keel te hebben..En aangezien zij van die stoere typetjes zijn, had ik zoiets van jaja...puntje bij paaltje had ik dat ook bij deel 1..

Mijn verwachting voor 2 was dan ook dat ze dat niet nog een keer voor elkaar konden krijgen...jammer goenoeg had ik het fout en zat ik met een dikke brok in m'n keel...

Ik heb echt genoten van deze film, ik vind dat kleine beertje ook zo lief he.. ...Maar ik moet ook zeggen ik hou zowieso wel van disney

Was niet zo goed als zijn voorganger maar toch nog 3* waard

avatar van pokefreak

pokefreak

Best wel een toffe film deze verdient van mij 4.5*. En trouwens ik denk dat ik deze film op youtube zal zetten. Moet hem dan wel eerst verkleinen.