Genre: Drama / Biografie
Geregisseerd door: Douglas McGrath
Met onder meer: Toby Jones, Sandra Bullock en Daniel Craig
Releasedatum: 16 augustus 2007
Plot Infamous
"There's more to the story than you know"
Samen met zijn jeugdvriendin en schrijfster Harper Lee (Sandra Bullock) probeert de nog jonge schrijver Truman Capote (Toby Jones) achter de toedracht te komen van de moorden op vier leden van een rijke familie in Kansas in 1959. Aanvankelijk lijkt het een onschuldig onderzoek te zijn, maar al snel neemt het een onverwachte wending: er ontstaat een intense en ingewikkelde relatie tussen de schrijver en de twee veroordeelde moordenaars, Dick Hickock en in het bijzonder Perry Smith (Daniel Graig). Het duo zit op dat moment in de dodencel te wachten op hun doodstraf. Dit alles levert hem dan wel weer de inspiratie op tot zijn boek 'In Cold Blood'.
Babe Paley
Perry Smith
Diana Vreeland
Gore Vidal
timburton
Beter dan "Capote", Infamous' voorganger. Minder hollywood-sensatie, meer realiteit. Jones snapt eindelijk wat de humor van Capote bevat, en dat gebruikt hij goed in deze erg spannende Misdaad/Drama. En Craig? Wauw. Ik wist niet dat deze man ook zijn coole moves & trekjes van James Bond kon inruilen voor tederheid en gevoeligheid in zijn rol als de moordenaar. (Capote: He has a name! The name is Perry! Perry Smith!) Craig heeft zich echt bewezen in de film, dat hij in tegenstelling van Brosnan het ook ver kan schoppen in de NonAction-FilmWereld. Ik geef een 4.5 voor deze geweldige thriller!
Redlop
Omdat ik Tobey Jones niet kende, beviel mij zijn rol als Capote beter dan die van Hoffman.
De film begom fraai met Gwyneth Paltrow die in haar lied vast komt te sitten. De emoties worden haar teveel. Past goed bij het verloop van de film.
Voorlopig 3.5 *
Tom Savini
Zeer indrukwekkend acteerwerk van de hele cast, maar vooral Toby Jones
(kende ik nog niet, maar staat vanaf nu in mijn geheugen gegrift!) en Daniel Craig
!!! De film boeit van begin tot eind! Geweldig!!
Mementos75
De eerste 20 minuten is even doorbijten, maar dan langzamerhand ontvouwd het zich tot een fantastische film. Erg origineel en het verhaal zit goed in elkaar. Ik vind het heerlijk dat hoe meer je naar het eind van het verhaal komt des te beter ga je de film vinden. Ingenieus. 4*
neo
Toby Jones lijkt de rol van Capote wat meer te overdrijven en in het begin van de film lijkt er ook meer plaats voor spot als bij de andere. Ook zijn de hogere concentratie sterren wat afleidend. Niet meer of minder als Capote; het blijft uitermate intrigerend. Het enige echte verschil in kwaliteit is de score van Rachel Portman die wat treffender is.
NarcissusBladsp.
Infamous, mooie titel!, is lichter van toon....maar ondanks dat het min of meer dezelfde invalshoek heeft als Capote bleef ik tot op het eind geboeid. Toby Jones maakt hem nog intrigerender dan hij als was...die maniertjes....dat trillen van die kin.....echt prachtig gedaan.
Truman wordt in een minder kwaadaardig licht gezet dan in "Capote"....de nadruk ligt meer op de wederzijdse gevoelens van liefde....
Wie Capote kon waarderen moet Infamous zeker niet overslaan! 4,5*
G.1Rl
Wie Capote kon waarderen moet Infamous zeker niet overslaan!
En wat moet je doen als je Capote niet hebt gezien
NarcissusBladsp.
Vooral gaan kijken!! Het maakt niet uit of je Capote na Infamous ziet of omgekeerd.
Allebei zien is het mooist. Maar kijk ook naar de pracht film To Kill a mockingbird, naar de roman van Harper Lee, waar Truman Capote als kleine jongen in voorkomt........ En kijk naar de uitstekende speelfilm In cold blood, gebasseerd op de gelijknamige roman van Capote waar Infamous ook over gaat, dat geeft een compleet beeld van de gebeurtenissen.
Kortom de filmliefhebber hoeft zich niet te vervelen......
Maar Infamous is op zichzelf zeer de moeite waard.
Ik heb eerst To kill a mockingbird gezien, toen In cold blood, toen Capote en het laatst Infamous.......erg luxe natuurlijk....maar wel ideaal om het fenomeen Truman Capote op 'scherm' te leren kennen.........
donsebas
Prachtige film ondanks dat het gedrag van capote af en toe erg irritant was bleef deze film boeiend vanaf het begin tot het einde.
Het verhaal was nieuw voor me maar los staand daarvan vind ik de film heel goed uitgewerkt.
Ik had eigenlijk weinig zin in nog een Capote film, maar hij is me alles meegevallen!
Het is gewoon een heel andere aanpak dan de Oscarwinnende film Capote. Op het eerste gezicht veel minder serieus van toon, maar voor je het weet kruipt Infamous alsnog diep onder de huid.
Aanvankelijk lijkt het op een Woody Allen parodie als Sweet and Lowdown, inclusief zgn. documentaireinterviews.
Deze Truman Capote is aandoenlijker en zachter. Zijn leed wordt iets minder goed invoelbaar gemaakt, maar diepgang ontbreekt hier allerminst.
De rol van Daniel Craig is van wereldklasse.
Infamous heeft me positief verrast.
Tarkus
Deze film vertelt hetzelfde verhaal als het eerder uitgebrachte 'Capote', maar ik vind deze versie ook zeer goed.
Al vind ik wel dat Philip Seymour Hoffman (die er ook een Oscar voor heeft gekregen) in de eerste film beter is dan Toby Jones in deze versie, maar Jones doet het toch ook nog aardig.
In deze versie heeft men ook een pleiade aan grote namen daar waar ze in 'Capote' toch minder aanwezig waren, naast Sandra Bullock, die hier bewijst dat ze niet alleen goed is in komedies maar ook aardig overweg kan met een serieuze rol, zie je hier o.a. ook Daniel Craig (in 'Capote' de rol van Chris Cooper) Sigourney Weaer, Isabella Rossellini en Jeff Daniels.
Maar kiezen tussen beide versies, welke de beste is, kan ik niet echt. Ze zijn beiden de moeite waard en even goed gebracht.
Dus.. allebei zelf eens bekijken en oordeel zelf.
alec
Infamous heeft me positief verrast.
Mij ook. De rol van Capote is wat frivoler neergezet door Jones, Bullock in een niet komische rol is een verademing. Het verhaal is goed neergezet, qua volgorde bijna gelijk aan 'Capote'. Zelf denk ik (als ik diverse berichten erover lees) is Capote meer op feiten gebasseerd en deze film meer op beleving ...
Op ImdB las ik een vergelijking van beide films: Capote is een begrafenis, Infamous is een huwelijk
Een *4
Demoniac
Toby Jones heeft wat mij betreft deze film helemaal naar de kloten geholpen. Wat een vreselijk irritant ventje speelt hij hier zeg. Ik kan me niet herinneren dat ik hem vaker heb zien acteren, maar als dit zijn stijl is hoef ik geen film weer te zien waarin hij een grote rol heeft.
De film op zich ging verder wel. Het verhaal was wel aardig, maar ik denk dat ik liever een andere verfilming zou willen zien van dit verhaal.
Demoniac
Weet je zeker dat het niet aan het personage van Capote ligt?
Ik kende geen achtergrondinformatie over Truman Capote en heb net even wat rondgekeken op het internet. Het lijkt er inderdaad op dat het aan het personage ligt. Dit houdt dan in dat Jones juist goed acteert, maar maakt de film voor mij niet beter, want het blijft voor mij vervelend om naar dit personage te kijken.
nightbreed
Beetje raar dat deze film uberhaupt is gemaakt omdat de film 'Capote' van een jaar eerder over precies hetzelfde gaat.
Nou zijn er vaker films over hetzelfde onderwerp maar dit is zo lang geleden dat het vreemd is dat er plotseling 2 films over komen.
Het riekt dus een beetje naar een rip-off.
Desondanks is dit een goede film geworden die wat luchtiger van aard is dan ' Capote' .
Capote is hier wat nichteriger (door de belachelijke outfits) en grappiger dan de Capote uit ' Capote'.
Voor de rest lijken de 2 films veel op elkaar qua verhaal en opbouw (tsja, logisch natuurlijk).
Het begin van de film vond ik wat slechter dan zijn voorganger maar daarna wordt het niveau van de voorganger gehaald tot het einde toe.
Jan met de pet
Klopt in het begin is het even doorkijken.......maar dan klasse film 3.5
rvh76
Na 25 min uit gezet. Film kon me niet boeien. En Tobey Jones irriteerde me.
picesof69
Ik vind de film totaal niet boeiend:
De hoofdpersoon niet aangenaam om naar te kijken, het verhaal niet vernieuwend, verheffend, spannend of aangrijpend... kortom: een saaie / oninteressante film.
gauke
Een zorgvuldige, bijzondere en effectieve film die staat als een huis en klinkt als een klok. Net als Philip Seymour Hoffman in Capote zet Toby Jones de neurotische en manipulatieve schrijver verbluffend goed neer. Verrassend is ook Daniel Craig als biseksuele moordenaar: met bruine ogen heeft hij een andere uitstraling. Craig blijft een klasse acteur.
Movsin
Verbluffend goede film, vooral het eerste gedeelte.
Merkwaardige, schitterende acteurs.
shockdog
Geweldig acteerwerk van Toby Jones, Daniel Craig en Sandra Bullock. De gevoelige kant van james bond;)
notorious_kim
Ik had deze film gekocht na het bekijken van de trailer, zonder eigenlijk verder te lezen. Op de trailer afgaande zacht dit er een luchtig filmpje uit met grappige momenten en een beetje een macabere ondertoon. De film die ik te zien kreeg, was echter iets heel verschillend. Ik kreeg een zwaar drama met een sterk verhaal achter. Het begin is inderdaad vrij luchtig, maar hoe meer het verhaal vordert, hoe sneller mijn hart ging gaan slaan. Schitterende acteerprestaties van Toby Jones, Sandra Bullock en Daniel Craig. Alles komt enorm realistisch over. De acteurs zitten echt in hun personage en geven een enorme diepgang eraan.
De inbeeldzetting vond ik over het algemeen te basis. Hier en daar had daar meer ingezeten, af en toe miste ik de impact van het verhaal doordat ik vond dat het shot niet bij de tekst paste, maar dat is natuurlijk iets heel persoonlijks.
Het plot is echt wel kippevel, het laat een zekere impact na. Een film die fans van het genre drama gewoon moeten gezien hebben!
Zacht?!
Leo1954
- 2073 berichten
Magnifieke film, het verhaal over het maken van het boek is dan ook ijzersterk. De fantastische acteerprestaties, het literair belang van de film, het maakt het een werk van hoog niveau en voor mij uiterst boeiend.
Aapje81
Geweldige film waar alles aan klopt. Cast, scenario, muziek, sfeer het is allemaal top. Maar vooral Tobey Jones als Truman Capote is geweldig.
Zeer goed.
Najade
Na 1,5 uur uitgezet, het kon mij maar niet boeien! Een irritant mannetje die achter een verhaal zit, zucht.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Temple Grandin

The Fall
Avontuur / Fantasy, 2006

Sunshine
Drama / Romantiek, 1999
dodendeath penaltybiografiekansas, usagebaseerd op een waargebeurd verhaalauteurtruman capote jaren 60murder hunt