• 9.370.282 stemmen

Una Lunga Fila di Croci (1969)

Western | 93 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Hanging for Django / No Room to Die / Noose for Django

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Sergio Garrone

Met onder meer: Anthony Steffen, William Berger en Mario Brega

Gesproken taal: Italiaans en Frans

Plot Una Lunga Fila di Croci

Wanneer er een beloning op de hoofden van een smokkelbende komt te staan, lokt dat de aandacht van de premiejagers Johnny Brandon (Django) en Everett Murdock. Als concurrent van elkaar komen zij dan ook snel tegenover elkaar te staan.

Johnny Brandon/ Django

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Blu-ray review: 1080i.

PS

Film sedert 2005 op MM en ben de 1e die hier post.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De hele film: Youtube.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Lekker luchtige western waarin vooral veel heen en weer wordt geschoten en waarin daarnaast eigenlijk niet zo heel veel bijzonders gebeurt. De onoverwinnelijkheid van de uiteindelijk aan een confrontatie deelnemende premiejagers en hun voornaamste vijand, zorgt er af en toe voor dat van echte spanning geen sprake is, maar desalniettemin blijft het vermakelijk om naar te kijken. Er wordt zo ontzettend veel geschoten dat ze voor de verandering eens negen van de tien keer mis schieten en niet meteen alles raken maar desondanks alsnog al hun kwaadwillige tegenstanders weten om te leggen. Toch blijken ze niet allemaal even onverslaanbaar en volgt er tegen het einde nog een aardige confrontatie.

avatar van keimpeS

keimpeS

Typische spaghetti-western waarmee ik me prima heb vermaakt, maar er zijn zeker veel betere spaghetti-westerns dan deze. Lekker simpel en behoorlijk ongeloofwaardig, maar de gehele sfeer en muziek van de film maakt veel goed!

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen weekend bekeken (was een Sint cadeautje) op een zeer goede blu ray uitgave (Amerikaans, maar regio vrij).
Dit is een zeer aardige Spaghetti western met twee bekende acteurs uit dit specifieke genre in de hoofdrol.
Geen topper, ook worden sommige scenes wat te lang gerekt, waardoor het net niet altijd even boeiend blijft, maar over het algemeen is dit toch een vrij amusante film en wordt er lekker veel geschoten.

Steffen is behoorlijk cool, terwijl Berger -zoals gewoonlijk- meer voor de fun zorgt, maar ze doen niet voor elkaar onder.

Wanneer je net denkt dat alles gaat zoals je al mijlen ver van te voren kunt uittekenen is er toch nog tegen het einde een soort van plottwist, waardoor eindduel net ietsje anders is dan verwacht.

Leuk! Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

avatar van mr rumson

mr rumson

Una Lunga Fila di Croci is een western die prettig wegkijkt.

Al blijven de locaties een saaie bedoeling vergeleken met de meer sfeervolle Amerikaanse westerns.

Origineel is deze western ook niet echt te noemen.

Zo is het niet voor het eerst dat twee premie jagers elkaar helpen tot een bepaalde hoogte.

Ook een gunfight waar niet twee maar drie man tegenover elkaar staan is al meer gedaan.

De twee premiejagers voelen elkaar goed aan en weten de western wat extra meerwaarde mee te geven .

Aan actie is ook geen gebrek maar had ook niet anders verwacht van een Spaghetti western.

het geweer van de priester wat nog het meest lijkt op een soort van machinegeweer is leuk bedacht.

Maar ook de actiescene met de schop is mooi om te zien.

Ondanks het eenvoudige verhaal heeft de western toch nog een verrassend einde.

Wel werd deze voor mij net iets te lang uitgerekt .

Kortom een vermakelijke western om te zien .