• 9.373.024 stemmen

Geregisseerd door: Jun Ichikawa

Met onder meer: Riho Makise en Tomoko Nakajima

Gesproken taal: Japans

Plot Tugumi

Sinds haar geboorte kwakkelt Tsugumi met een zwakke gezondheid. Gelukkig hebben haar ouders haar altijd met veel toewijding verzorgd. In de zomer ontmoet en wordt ze verliefd op Kyoichi. Een oude vriend van Tsugumi wordt echter jaloers, waardoor hij Kyoichi aanvalt en Tsugumi's hond vermoordt. Tsugumi besluit wraak te nemen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Tugumi Yamamoto

Maria's father

Kyoichi's brother

Maria's mother

Oké.

Het is niet zo makkelijk om aan Jun Ichikawa films te komen, daarom dat ik deze zeker niet wou missen. En ook deze ietwat oudere film van Ichikawa is geen misser, al behoort het nu ook weer niet tot z'n betere werk.

Probleempje vond ik dat de buitenscenes veel mooier waren dan de wat donkere en groezelige binnenscenes. Dat maakt vooral het begin van de film de moeite. Eerste 20 minuten hebben ook iets poetisch door de immer aanwezige voice over, terwijl er bijna geen dialogen zijn.

Personages zijn ook best leuk en de setting is fijn, maar na een half uurtje wordt de film iets verhalender en dramatischer en zakt het niveau een klein beetje in. Jammer, het had van mij iets meer in de lijn van het begin mogen blijven, hoewel het daardoor misschien dan wel een iets te lange film zou geworden zijn.

Geen verkeerde Ichikawa dus. Mooi begin, mooie buitenscenes en aparte personages, maar het drama laat het een klein beetje afweten.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Heerlijke, dromerige film. Schijnbaar eindeloos voortkabbelend, af en toe meandert de verhaal lijn, af en toe staat hij stil. En soms een stroomversnelling... Tikkie maf, maar vooral erg innemend (en inderdaad een beetje donker - de DVD ook).