Genre: Horror / Thriller
Canada / Roemenië / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Courtney Solomon
Met onder meer: Donald Sutherland, Sissy Spacek en Rachel Hurd-Wood
Plot An American Haunting
"Possession Knows No Bounds"
Gebaseerd op ware feiten, vertelt de film over de enige zaak in de historie van de VS waarbij iemand om het leven is gekomen door een geest of entiteit. Tussen 1818 en 1820 werd de familie Bell in Red River Tennesee bezocht door een 'aanwezigheid' die niet te duiden was. Als de aanvallen in kracht beginnen toe te nemen, vooral de jongste dochter van de familie moet het ontgelden, is de familie ten einde raad. De psychologische druk wordt ondraaglijk...
John Bell
Theny Thorn
Elder #1
John Bell Jr.
extasis
zucht.... zoveelste geest op bezoekfilm met een broebelig einde, waste of time and money, begrijp de positivo's hier helemaal niet... mooi camerawerk dat wel, maar slaapverwekkend......
Modar
Ik heb vanmiddag deze film gekeken, en ik had er stukken meer van verwacht. Het acteren is wel ok, en de locatie is super!
Ik vond de film op sommige punten heeeel langdradig op het moment van:
Als de entiteit door het huis spookte alles zwart-wit werd, en dat duurde en dat duurde....
Verder leuk om 1 keer te kijken en echt niet vaker net 3 sterren.
dulcinea
Dat 'gebaseerd op ware feiten' moet je natuurlijk weer met een héél grote korrel zout nemen, maar los daarvan vond ik dit toch een héél goeie film in z'n genre.
Veel scènes doen idd enorm denken aan The exorcism of Emily Rose maar toch is het verhaal hier eigenlijk heel anders. Die plot op het einde had ik ook niet meer verwacht maar was best wel goed
Verder aparte sfeer, grotendeels ook doordat het zich in't verleden afspeelt denk ik, en sterk geacteerd
Voor mij toch 3,5*
andy1980
had veel meer verwacht van deze film, kon me niet echt boeien, vond hem veel te soft
bert_vl
Helemaal mee eens. Toen ik het verhaal las en zag dat het een horror was, leek de film mij erg leuk.
Helemaal niets dus. Zonde van mijn tijd zou ik niet willen zeggen, maar je moet er gewoon niet te veel van verwachten. Zeker niet als horror.
Protonpusher
gebasseerd op ware feiten ja...
dat zeiden ze ook over mijn sexleven...
maargoed...ik vond het echt een hele mooie, en ook , een hele mooie ...eh tja...
mooie dvd omslag?
de film was meer van het typisch amerikaanse : ooh..ik wist niet dat dat ging gebeuren..
donald sutherland vraag je geld terug...en anders bel mij even..
ewalk
Op zich aardige film maar wel een hoog "eh, waar heb ik dit eerder gezien" gehalte. Toch 3 ster omdat hij wel vermakelijk is en ik af en toe wel kippevel kreeg. Verder een paar storende scenes en onlogische handelingen. Ze weten dat dochterlief door de geest wordt gepakt maar laten haar gewoon alleen. Na verloop van tijd als de klopgeeest zich al zo vaak heeft laten zien dan ga je toch hulp vragen in de omgeving of desnoods elders in het land, lijkt me maar ze berusten maar in hun lot en doen geen moer. Wat een domme boereneikels. De clou was op zich ook wel voorspelbaar. dochter onschuld verloren door papa waardoor er klopgeest verschijnt.[/spoilers]
NightWish_NL
Spannende film en aardige effecten. Verwacht echter geen horror ofzo. Leuk voor een verloren zondagmiddag, geen topper.
animalkrullie
Een aardige thriller over het bovennatuurlijke.
Zitten een paar aardige schrikmomenten in, maar het laat je niet steeds op het puntje van de stoel zitten.
Wanneer je de film nog even gaat overdenken na de aftiteling, kom je er achter dat er wel wat vreemde elementen in zaten.
Deze worden ook niet echt duidelijk.
In ieder geval een leuke popcornfilm voor een avondje vertier.
%%%%%%
Geen enge film.Maar is wel mooi camara werk.Maar verder was het allemaal wel zwakjes.maar het einde dat was wazig snap ik nu nog niks van ?
Als ik die snap verhoog ik die mischien nu blijf ik effe op een zwakke 2 sterren hangen
V
Hmm, het zal wel weer aan mij liggen, maar ik vond het een vrij spannende film, met aardig wat scary momenten. Had dan ook het licht gedimd, kaarsjes aangestoken en DTS-geluid erg hard gezet (sorry onderburen). Erg vermakelijk spul met mooie beelden en Sutherland is sowieso een genot om naar te kijken. Het plot kwam dan wel nogal uit de lucht vallen, en werd ook vrij simpel uitgelegd, toch vond ik ook dat prima gedaan. Ik ben goed gemutst vandaag, dus 3,5*.
Dikkie Post
Ik heb geen plannen om deze film te bekijken, want ik weiger categoriach in het bestaan van geesten e.d. te geloven.
Maar ik denk dat deze film even "waar gebeurd" is als The Blair Witch Project indertijd.
Maar je gelooft wel in het combineren van buitenaards DNA met menselijk DNA, aangzien je pas Species III hebt gekeken???
Overigens zeer prima filmpje deze American Haunting, zeer beklemende sfeer, en eigenlijk de eerste horrorfilm in tijden waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat.
Patat
Matig spookverhaal dat zich afspeelt in de 19e eeuw. Het verhaal doet onvermijdelijk denken aan een mengelmoes van "The Exorcist" met "The Entity" gekruid met een vleugje "The Exorcism of Emily Rose". Helaas haalt deze film nergens het niveau van eerdergenoemde films waarin een meisje bezeten en/of aangevallen wordt door een mysterieuze entiteit.
Alhoewel de beelden in de film er verzorgd uit zien en de cast bestaat uit een aantal bekende namen (Sutherland, Spacek) is het verre van een klassieker. Het verhaal kabbelt verder en terwijl al erg vroeg in de film duidelijk is dat het meisje iets vreselijks overkomt, laat de familie het na om in te grijpen. Het enige wat ze lijken te doen is verstijfd van de angst afwachten en toekijken. Helaas deelde ik dit gevoel maar half: sommige scènes zaten knap in elkaar en vooral de scares in de eerste helft van de film zijn nog enigzins doeltreffend, maar tegen de tweede helft hebben we alles al wel gezien. Daar kan de plotwending aan het einde nog maar weinig aan veranderen. "An American Haunting" is geen slechte film, maar jammer genoeg ook geen overtuigend goede film.
Mijn oordeel: een matige 2,5/5.
Linn
Bah, regelrechte troep van de bovenste plank!
De spanning is in deze film niet te vinden en het verhaal trekt ook op niks. Aardig gefilmd met een donkere sfeer maar daar houd het verder ook bij op. Kan niks positiefs kwijt over deze film. Ja het lijkt wat op The excorcism of emily rose maar ook die vond ik bar en bar slecht. 1*
OAZ
Spannende film en mooie effecten. Goed verhaal.
Beetje Exorcist achtig. Maar vond deze beter.
aleksa
het verhaal was wel grappig, de locatie( tijd,mensen,kledij etc) waren mooi om te zien. Er zaten af en toe wat lichte schrikmomenten in, maar meer is het niet. Het meest boeiende is het feit dat het gebasseerd is op een waargebeurd verhaal en dan kijkt het toch wat anders.
Het einde vond ik verwarrend en rommelig,doch verrassend.
Een 3.0*
prometida
Goede film, tot het einde.
Want dat begrijp ik niet, ze beweren dat die vader het allemaal heeft gedaan..
Maar als je nou goed nadenkt, over die stemmen en ''het onzichtbare'' dan kán dat gewoon niet.
Dus het einde is verwarrend.
In het geheel vind ik de film heel spannend met goede schrikmomenten.
saske
Kan iemand me dit uitleggen? deze film ligt toch al effe in de videotheek dus waarom wordt die verwacht in de belgische zalen?
RoBoVitch
Ik ben van België en ik vraag het me ook af !!!!!!!
orginaliteit
Niet goed,Niet slecht , kon me niet echt boeien.De ontknoping vond ik ook ni heel goed, het enigste goed was het camerawerk en nog een aantal dingen maar die weet ik niet meer .
1,5 *
Don_Mat
Matige film. Vooral het camerawerk is echt HEEL slecht, die overgangen van zwart wit naar kleur iedere keer. En het einde kwam ook niet over gewoon. En ook een hele hoop niet geslaagde schrikmomenten verpestte het een beetje. Jammer, maar ik kan er niet meer van maken dan 2 *
dafoefan
Ik ben niet zo geschrokken tijdens deze film, jammer genoeg.
Matig geacteerd door Rachel Hurd-Wood (betsy).
Deze film heeft hetzelfde nummer als mijn account, ik had wel gehoopt dat die film wat beter zou zijn
keukenzout
Ik vond de film eigenlijk wel indrukwekkend, omdat je geen enge dingen ziet, er wordt alleen gesugereerd dat ze er zijn en dat vond ik veel enger. Nou was ik niet helemaal nuchter dat ik die film keek, maar kan het zijn dat er een verband was tussen het gespook en het feit dat haar vader iets deed met haar? Vanavond maar eens sober de film nog een keer doen dus.
M.ike
volgens mij vinden de meeste de film niet eng , omdat 1 ze er niet in geloven 2 het boeid ze ook nog niks ..
Lennardo
Ik vind het een goeie film, ik vind het vooral leuk dat het echt gebeurd is, dat maakt het een stuk leuker. Ik vind het niet echt een horrorfilm, meer een soort biografie maar dan als film gemaakt.
Don_Mat
Nee hoor. Het was gewoon een slechte film. Dat heeft niks met geloven ergens in te maken.
M.ike
oowh oke jou mening.. maar ik zag de trailer en die zag er naar mijn mening niet slecht uit.
M.ike
Ik heb hem op dvd gekoch,de meeste hier vinden hem slecht.. Dus dan zal ik hem wel weer goed vinden
nightbreed
Erg mooi vormgegeven film met goed acteerwerk en een mooi verhaal
De film zou gebaseerd zijn op feiten en dat soort info neem ik niet met een korreltje zout maar met een grote zak zout.
Ik vond het ook erg leuk om Sissy Spacek weer eens in een goede horrorfilm te zien, ik vond haar nl. al schitteren in 'Carrie' uit 1976 wat ik nog steeds 1 van de beste horrorfilms vind.
Een perfect filmpje om lekker laat te kijken met gedimd licht of met een paar kaarsjes aan.
Cijfer: 4

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten